Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Τσεχίας

Η Τσεχία, με τον Μίχαλ Μπίλεκ στην τεχνική ηγεσία, κατάφερε να προκριθεί σε τελική φάση ενός ακόμη ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το σερί που τη θέλει να δίνει το "παρών" σε κάθε Euro από τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας το 1993.

Η Τσεχία, με τον Μίχαλ Μπίλεκ στην τεχνική ηγεσία, κατάφερε να προκριθεί σε τελική φάση ενός ακόμη ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το σερί που τη θέλει να δίνει το "παρών" σε κάθε Euro από τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας το 1993.

Οι Τσέχοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον 9ο προκριματικό όμιλο του θεσμού, πίσω από την Ισπανία και στα μπαράζ των καλύτερων δεύτερων, δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας. Ο Μπίλεκ, μετά την αποτυχία του Ιβάν Χάσεκ να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Μουντιάλ του 2010, πέτυχε τον πρώτο του στόχο που ήταν η παρουσία στο φετινό Euro, εκεί όπου η ομάδα σκοπεύει να μην κάνει τουρισμό, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την Εθνική μας ομάδα.

Ο Τόμας Ροσίτσκι είναι το μεγάλο αστέρι της εθνικής ομάδας της Τσεχίας. Αν και τραυματίας τον τελευταίο καιρό, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη γάμπα δεν τον κράτησε εκτός αποστολής, αφού όλο το παιχνίδι στηρίζεται πάνω του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ που φέτος ανανέωσε και τη συνεργασία του με την ομάδα του Λονδίνου, είχε απουσιάσει από το Euro του 2008, ωστόσο, αυτή τη φορά τίποτα δεν θα τον κρατήσει μακριά από τον αγωνιστικό χώρο!

Στους εκλεκτούς του Μπίλεκ είναι φυσικά και ο Τόμας Νέσιντ! Ο υψηλόσωμος επιθετικός που ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στα 23 του χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, θα βρεθεί στη γραμμή κρούσης του αντιπροσωπευτικού. Έχοντας αναδειχθεί το μεγαλύτερο ταλέντο και ο καλύτερος Τσέχος ποδοσφαιριστής, με ανάλογα σημαντικές ατομικές διακρίσεις στις διοργανώσεις που συμμετείχε με τα μικρότερα τμήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, ετοιμάζεται για μεγάλες παραστάσεις το φετινό καλοκαίρι!

Αναλυτικά, η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Τσεχ (Τσέλσι), Ντρόμπνι (Αμβούργο), Λάστουβκα (Ντνιέπρο)

Αμυντικοί: Γκεμπρεσελασιέ (Σλόβαν Λίμπερετς), Χούμπνικ (Χέρτα), Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν), Κάντλετς (Μπάγερν Λεβερκούζεν), Σίβοκ (Μπεσίκτας), Σούτσι (Σπάρτακ Μόσχας), Ραϊτόραλ (Βικτόρια Πλζεν)

Μέσοι: Ντάριντα (Βικτόρια Πλζεν), Κολάρ (Βικτόρια Πλζεν), Πιλάρ (Βικτόρια Πλζεν), Πλασίλ (Μπορντό), Ροσίτσκι (Άρσεναλ), Ρέζεκ (Ανόρθωση), Γίρατσεκ (Βόλφσμπουργκ), Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν), Χούμπσμαν (Σαχτάρ)

Επιθετικοί: Μπάρος (Γαλατασαράι), Λάφατα (Γιάμπλονετς), Νέσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Πέκχαρτ (Νυρεμβέργη)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x