Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Πορτογαλίας

To συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο θέλει τη διάκριση σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, αλλά θα πρέπει για ακόμα μια φορά ν’ αντιπαρατεθεί με την αστάθεια που παρουσιάζει σαν ομάδα, να ξεπεράσει αυτή την λιγοψυχία που δείχνει σε κρίσιμες στιγμές και να μπορέσει να σκοράρει στα ματς που πρέπει. Μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν της λείπει το ταλέντο, αλλά διαχρονικά διακατέχεται από την επιπολαιότητα σε κρίσιμες αναμετρήσεις, θα κληθεί να διακριθεί και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

To συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο θέλει τη διάκριση σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, αλλά θα πρέπει για ακόμα μια φορά ν’ αντιπαρατεθεί με την αστάθεια που παρουσιάζει σαν ομάδα, να ξεπεράσει αυτή την λιγοψυχία που δείχνει σε κρίσιμες στιγμές και να μπορέσει να σκοράρει στα ματς που πρέπει.

Μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν της λείπει το ταλέντο, αλλά διαχρονικά διακατέχεται από την επιπολαιότητα σε κρίσιμες αναμετρήσεις, θα κληθεί να διακριθεί και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Υπάρχουν δύο νέα πρόσωπα στην εθνική Πορτογαλίας στην τελική 23άδα του Μπέντο. Αμφότεροι προέρχονται από την Μπράγκα και αναφερόμαστε στους Μιγκέλ Λόπες και Κουστόντιο, ενώ και ο Ούγκο Βιάνα κλήθηκε τελικά να πάρει θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού πήρε τη θέση του τραυματία, Κάρλος Μάρτινς. Η Πορτογαλία αποτελεί ένα αίνιγμα στο ποιες είναι οι πιθανότητές της σε αυτό το euro. Οι Ίβηρες τερμάτισαν στην 2η θέση στον 8ο όμιλο, πίσω από την Δανία, με 16 πόντους και αναγκάστηκε να παίξει μπαράζ με την Βοσνία την οποία και πέρασε με 0-0 εκτός και 6-2 εντός.

Σίγουρα το μεγάλο αστέρι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που προέρχεται από μια εκπληκτική χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τα 46 γκολ δεν στάθηκαν αρκετά να του χαρίσουν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ωστόσο η ουσία είναι πως και με το δικό του νικητήριο γκολ στο «Καμπ Νόου» οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία. Και στα προκριματικά ήταν εκείνος που τράβηξε μεγάλο κουπί με 7 τέρματα. Πλέον περιμένει κανείς από τον σούπερ σταρ των Πορτογάλων να κάνει το κάτι παραπάνω (αρκεί βέβαια να έχει και την ανάλογη συμπαράσταση από τους άλλους ικανούς συμπαίκτες του) για να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη και να οδηγήσει την ομάδα του σε μια επιτυχία, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι Νάνι, Μουτίνιο, Μεϊρέλες θα πρέπει να πάρουν και αυτοί πρωτοβουλίες ωστόσο, όπως και ο Ούγκο Αλμέιδα για να μπορέσει να πάει καλά η Πορτογαλία.

Στα νέα ονόματα που αναμένεται να διακριθούν ή να κάνουν αίσθηση σε αυτό το τουρνουά, από την Πορτογαλία ο πορτιέρο της Σπόρτινγκ, Ρουί Πατρίτσιο που έκανε έξοχες εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα ο 24χρονος, πιθανότατα θα πάρει και τη θέση του βασικού. Στα νέα ονόματα που σίγουρα μπορούν να δώσουν και φρεσκάδα, αλλά και κάτι διαφορετικό είναι ο Αντρέ Σάντος που αγωνίζεται στα «λιοντάρια» στη θέση του αμυντικού χαφ που αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και σημείωσε δύο γκολ. Πάντως ο Πάουλο Μπέντο μάλλον θα στηριχθεί στις παλιές «καραβάνες» και πάλι.

Αναλυτικά, η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίτσιο, Εντουάρντο, Μπέτο

Αμυντικοί: Ζοάο Περέιρα, Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Ρολάντο, Ρικάρντο, Κόστα, Μιγκέλ Λόπες

Μέσοι: Ραούλ Μεϊρέλες, Ζοάο Μουτίνιο, Μιγκέλ Βελόσο, Κάρλος Μάρτινς, Ρούμπεν Μίκαελ, Κουστόντιο

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι, Κουαρέσμα, Ούγκο Αλμέιδα, Νέλσον Ολιβέιρα, Βαρέλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x