Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Ολλανδίας

.Μετά την παρουσία της Ολλανδίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στη Νότια Αφρική, οι «οράνιε» και ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ ετοιμάζονται για ακόμη μια αξιόλογη πορεία στο Euro που θα φιλοξενηθεί σε Πολωνία και Ουκρανία.

Μετά την παρουσία της Ολλανδίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στη Νότια Αφρική, οι «οράνιε» και ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ ετοιμάζονται για ακόμη μια αξιόλογη πορεία στο Euro που θα φιλοξενηθεί σε Πολωνία και Ουκρανία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής που τον περασμένο Δεκέμβριο ανανέωσε τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας μέχρι το 2016, έχει την ευτυχία να διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ που θα παρουσιαστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το φετινό καλοκαίρι.

Με γεμάτο «οπλοστάσιο», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αυτή τη φορά σκοπεύει να πάρει ξανά μετάλλιο, αλλά όχι αυτό του ηττημένου.

Κι αυτό, είναι υπόσχεση τόσο του Μάρβαϊκ, όσο και του Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Ο αρχηγός της Άρσεναλ είναι το μεγάλο αστέρι της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με την Άρσεναλ και έχοντας καταρρίψει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο! Με 30 γκολ στο πρωτάθλημα και ηγετικές εμφανίσεις, «χρύσωσε» το χάπι της Άρσεναλ με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ, σε μια χρονιά που και πάλι όμως χάθηκαν όλα τα τρόπαια.

Η Ολλανδία, πέρα από τα «πολυβόλα» στην επίθεση, έχει ασπίδες προστασίας κάτω από τα δοκάρια της! Εκεί, ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ που έλαμψε στο πρώτο μισό της αγωνιστική περιόδου με τον Άγιαξ κι έπειτα με τη φανέλα της Ρόμα, όπου συνέχισε να υπερασπίζεται τα καρέ της ομάδας του σαν κέρβερος αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις. Στα 29 του χρόνια, η εμπειρία που έχει αποκτήσει του επιτρέπει να συμπεριφέρεται με την πρέπουσα ψυχραιμία και να υπολογίζει σαν… κομπιοτεράκι την πορεία της μπάλας όταν αυτή φτάνει προς το τέρμα του.

Αναλυτικά, οι 23 της αποστολής:

Τερματοφύλακες: Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ), Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ρόμα), Μίχελ Φορμ (Σουόνσι).

Αμυντικοί: Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα), Τζον Χάιτινχα (Έβερτον), Βίλφρεντ Μπουμά (Αϊντχόφεν), Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη), Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ (Άγιαξ), Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ), Γιέτρο Βίλεμς (Αϊντχόφεν).

Μέσοι: Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ (Τότεναμ), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ), Μαρκ Φαν Μπόμελ (Αϊντχόφεν), Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Ιμπραΐμ Αφελάι (Μπαρτσελόνα), Στιν Σάαρς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Κέβιν Στρούτμαν (Αϊντχόφεν), Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν), Λουσιάνο Νάρσινχ (Χέρενφεν).

Επιθετικοί: Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Κλάας-Γιάν Χούντελααρ (Σάλκε), Λουκ Ντε Γιόνγκ (Τβέντε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x