Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Ισπανίας

Mε δύο σημαντικές απώλειες, όπως είναι αυτές του Κάρλες Πουγιόλ και του Νταβίδ Βίγια θα πρέπει να πορευτεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μιας και οι δύο ποδοσφαιριστές στάθηκε αδύνατο να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν. Ωστόσο το ρόστερ των «φούριας ρόχας» αποτελεί ακόμα το πρώτο φαβορί για τους «μπουκμέικερς» για την κατάκτηση του EURO και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχει ένα ρόστερ σαν αυτό της Ισπανίας.

Mε δύο σημαντικές απώλειες, όπως είναι αυτές του Κάρλες Πουγιόλ και του Νταβίδ Βίγια θα πρέπει να πορευτεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μιας και οι δύο ποδοσφαιριστές στάθηκε αδύνατο να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν.

Ωστόσο το ρόστερ των «φούριας ρόχας» αποτελεί ακόμα το πρώτο φαβορί για τους «μπουκμέικερς» για την κατάκτηση του EURO και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχει ένα ρόστερ σαν αυτό της Ισπανίας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, με την φαρέτρα γεμάτη σε όλες τις γραμμές, πλην ίσως της επίθεσης, όπου οι λύσεις ήταν κάπως περιορισμένες (Τόρες, Γιορέντε και Νεγρέδο) θα ξεκινήσει την υπεράσπιση των κεκτημένων. Μια πλειάδα αστέρων ειδικά στη μεσαία γραμμή, θ’ αποτελέσει το πιο δυνατό χαρτί για τους Ισπανούς, χωρίς κανείς βέβαια να μπορεί να μην εκτιμήσει, την πληρότητα και στους τερματοφύλακες, αλλά και στην άμυνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι «φούριας ρόχας» θα είναι η μεγάλη κόπωση που ίσως βγει στα αστέρια της ομάδας, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αγωνίζεται σε ομάδες που πάλεψαν μέχρι τέλους σε πολλά μέτωπα με τους συλλόγους τους. Από την άλλη όμως αυτό το EURO αποτελεί μια ακόμα πρόκληση και οι Ισπανοί αναμένεται να είναι και πάλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Επί της ουσίας οι δύο θέσεις σε αυτό το ρόστερ που παίχτηκαν στο τέλος, ήταν αυτή του Πέδρο που κέρδισε στο… νήμα τον Αντριάν, ενώ ο Νεγρέδο κατάφερε να αφήσει εκτός του Σολδάδο.

Σε ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια όπως αυτό της Ισπανίας, κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον παραπάνω. Απλά λόγω και των τίτλων ίσως από άποψη «λάμψης» για την φετινή χρονιά, ο Νταβίδ Σίλβα που πήρε τον τίτλο της Πρέμιερ με την Σίτι και ο Χουάν Μάτα, πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, να είναι αυτοί που δικαιούνται τον τίτλο των σταρ τουλάχιστον για την ομάδα αυτή, τούτη την περίοδο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να είναι κάτω απ’ αυτούς ο Τσάμπι Αλόνσο και οι Τσάβι και Ινιέστα που παρότι δεν έκαναν φέτος εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες των προηγούμενων ετών, θ’ αποτελέσουν και πάλι την κινητήριο δύναμη για το συγκρότημα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο Ίκερ Κασίγιας θα είναι και πάλι ο αρχηγός και το σημείο αναφοράς στην άμυνα, ενώ ο Γιορέντε μάλλον μοιάζει αυτή τη στιγμή ως εκείνος που θα πάρει πάνω του, αρχικά το μεγάλο βάρος στην επίθεση.

Ένα από τους ποδοσφαιριστές που περιμένουμε να ξεπεταχτεί από την Ισπανία σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ο Ζόρντι Άλμπα, που πραγματοποίησε την σεζόν που τελείωσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Βαλένθια. Ο αριστερός φουλ μπακ, μπορεί ν’ αποτελέσει ένα ακόμα «όπλο» στις πολλές επιλογές που θα έχει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Από κοντά και 24χρονος Χάβι Μαρτίνεθ, που παίζει ως στόπερ, αλλά και αμυντικός μέσος και ξεχώρισε ιδιαίτερα με την φανέλα της Μπιλμπάο την σεζόν που τελείωσε.

Η 23αδα της Ισπανίας:

Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Ρέινα (Λίβερπουλ)

Αμυντικοί: Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Άλμπα (Βαλένθια)

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Καθόρλα (Μάλαγα), Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μάτα (Τσέλσι), Φάμπρεγας (Μπαρτσελόνα), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Νάβας (Σεβίλλη)

Επιθετικοί: Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Τόρες (Τσέλσι) και Νεγρέδο (Σεβίλλη)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x