Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Αγγλίας

Ο Ρόι Χότζον προσελήφθη στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη του Euro. Ευτυχώς για αυτόν, ο Στιούαρτ Πιρς που είχε αναλάβει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Φάμπιο Καπέλο, του παρέδωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα τον βοηθούσε εν όψει της διοργάνωσης.

Ο Ρόι Χότζον προσελήφθη στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη του Euro.

Ευτυχώς για αυτόν, ο Στιούαρτ Πιρς που είχε αναλάβει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Φάμπιο Καπέλο, του παρέδωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα τον βοηθούσε εν όψει της διοργάνωσης.

Ο χρόνος προετοιμασίας που είχε στη διάθεσή του μέχρι την πρώτη σέντρα του θεσμού ήταν ελάχιστος, ωστόσο ευθύς εξ αρχής κατάφερε να περάσει στους διεθνείς τις ιδέες του και αυτοί να προσαρμοστούν στις μεθόδους και τις τακτικές του.

Εκτός από τη θέση στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, υπήρξε θέμα και με την παρουσία του Γουέιν Ρούνεϊ στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας!

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς των προκριματικών, αλλά η ομοσπονδία της Αγγλίας κατάφερε να μειώσει την ποινή των τριών αγωνιστικών σε δύο. Έτσι, ο έμπειρος φορ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μονάχα στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, με την ευχή πως αν χρειαστεί ακόμη και τότε θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τα «λιοντάρια» στην επόμενη φάση του Euro!

Το πλήγμα στη γραμμή κρούσης δεν ήταν το μοναδικό, αφού ο Ρόι Χότζον έχασε ακόμη τρία πολύτιμα εργαλεία. Τον Γκάρεθ Μπάρι, τον Φρανκ Λάμπαρντ και τον Γκάρι Κέιχιλ. Και οι τρεις αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφήνοντας κενά που καλούνται να καλύψουν επάξια οι Φιλ Γιαγκέλκα, Τζόρνταν Χέντερσον και Μάρτιν Κέλι.

Πολλά περιμένουν οι Άγγλοι και από τον Άσλεϊ Γιάνγκ! Ο νεαρός χαφ, το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα μετακομίζοντας από την Άστον Βίλα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκεί κατάφερε να κάνει δική του μια θέση στο αρχικό σχήμα! Τη φετινή σεζόν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, κατακρίθηκε για ορισμένες άτυχες στιγμές, αλλά άφησε τα διαπιστευτήριά του και στο υψηλότερο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δύσκολα τον βγάζει εκτός πλάνων, πράγμα που φαίνεται ότι θα γίνει και με τον Ρόι Χότζον! Ο Γιάνγκ είναι από αυτούς που έχουν εντυπωσιάσει τον νέο προπονητή και στο Euro θα έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των «λιονταριών» για διάκριση.

Αναλυτικά, η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Τζο Χαρτ (Μαν. Σίτι), Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ), Τζακ Μπάτλαντ (Μπέρμιγχαμ).

Αμυντικοί: Άσλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Τζολέον Λέσκοτ (Μαν. Σίτι), Φιλ Τζόουνς (Μαν. Γιουνάιτεντ), Λέιτον Μπέινς, Φιλ Γιάγκελκα (Έβερτον).

Μέσοι: Θίο Γουόλκοτ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ), Στιούαρτ Ντάουνινγκ, Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σκοτ Πάρκερ (Τότεναμ), Τζέιμς Μίλνερ (Μαν. Σίτι).

Επιθετικοί: Γουέιν Ρούνεϊ, Ντάνι Γουέλμπεκ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ), Ζερμέν Ντεφό (Τότεναμ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x