Αφιερώματα

Η Νεα Εποχή Τιμών ΟΤΕ, με τα Νεα Προγράμματα ΟΤΕ Double Play είναι σαν... Euro-γκολ για.. Όσκαρ!

Στις συγκλονιστικές μάχες των EURO, έχουν σημειωθεί και ορισμένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σπάνια σε ομορφιά γκολ σε μια αναδρομή του sport-fm.gr σε σπουδαίες στιγμές και αξέχαστα, αλλά και καθοριστικά γκολ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στις συγκλονιστικές μάχες των EURO, έχουν σημειωθεί και ορισμένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σπάνια σε ομορφιά γκολ σε μια αναδρομή του sport-fm.gr σε σπουδαίες στιγμές και αξέχαστα, αλλά και καθοριστικά γκολ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Του Κώστα Μιαούλη

1. Mάρκο Φαν Μπάστεν (ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2-0)

Ένα από τα τελειότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί ποτέ, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα ώστε η Ολλανδία, να πάρει το ένα και μοναδικό της τρόπαιο στον τελικό του EURO 1988, κόντρα στην Σοβιετική Ένωση. Μια βαθιά σέντρα του Μιούρεν από τα αριστερά και ένα μονοκόματο βολέ, από την απέναντι μεριά της μεγάλης περιοχής και μάλιστα από τρομερά δύσκολη γωνία, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντασάεφ για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.



2. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (ΣΟΥΗΔΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 1-1)

Πέρα από την κατάκτηση του EURO από την Ελλάδα, το ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας είχε και ορισμένα πανέμορφα γκολ. Σε αυτό το top-ten έχουμε επιλέξει δύο, αλλά το ένα, θεωρείται από τα καλύτερα που έχουν μπει σε κορυφαία διοργάνωση. Ο Ζλάταν σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής, θα ισοφαρίσει σε 1-1 την Ιταλία πέντε λεπτά πριν το τέλος, με το ψηλοκρεμαστό τακουνάκι έχοντας πλάτη την εστία.



Στο euro του 1996 ο Πολ Γκασκόιν θα σημειώσει ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Η Αγγλία φιλοξενεί την Σκωτία και προηγείται 1-0. Τα «λιοντάρια» τα έχουν βρει σκούρα απέναντι στην συγκεκριμένη αντίπαλο, αλλά ο «Γκάζα» μετά από μπαλιά του Άντερτον και αφού περνάει τη μπάλα πάνω από τον Κόλιν Χέντρι με μονοκόματο σουτ κάνει το 2-0 και «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του.



4. Ρόνι Γουίλαν (ΕΪΡΕ – ΕΣΣΔ 1-1)

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά τέρματα στην ιστορία του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης από τον Ρόνι Γουίλαν στην πρώτη συμμετοχή των Ιρλανδών σε τελική δάση. Από πλάγιο άουτ η μπάλα θα φτάσει στο ύψος της περιοχής και ο άσος της Λίβερπουλ θα οριζοντιωθεί και με ένα γυριστό θα στείλει τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Ντασάεφ για να βάλει μπροστά στο σκορ τους Ιρλανδούς.



5. Κάρελ Πομπόρσκι (ΤΣΕΧΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1-0)

Ο Κάρελ Πομπόρσκι θα σημειώσει ένα γκολ ποίημα που θα κρίνει τον ημιτελικό με την Πορτογαλία. Αφού θα σταθεί τυχερός κερδίζοντας και τις κόντρες από τους αντιπάλους του, θα σημειώσει ένα μοναδικό τέρμα με λόμπα, δίνοντας μεγάλη καμπύλη στην μπάλα και αφήνοντας τον Βίτορ Μπαϊα ανήμπορο ν’ αντιδράσει.



6. Τόμας Μπρολίν (ΣΟΥΗΔΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 2-1)

Το καλύτερο γκολ του αξέχαστου τουρνουά του 1992 θα σημειωθεί σε αυτό το ματς με τους Σουηδούς να πετάνε εκτός συνέχειας τους Άγγλους με αυτό το εκπληκτικό γκολ του Τόμας Μπρολίν, που μετά από τον συνδυασμό του με τον Νταλίν θα σκοράρει ένα υπέροχο γκολ από το σημείο του πέναλτι.



7. Μανίς (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2-1)

Ημιτελικός του euro 2004 και οι διοργανωτές Πορτογάλοι προηγούνται από το 26ο λεπτό με 1-0. Ο Ρονάλντο εκτελεί με κόρνερ πάσα από τα αριστερά όπως κάνουν επίθεση οι Ίβηρες, δίνει στον Μανίς που πριν φτάσει έξω από την γωνία της περιοχής εξαπολύει ένα τέλειο σουτ που βρίσκει πρώτα στο εσωτερικό μέρος του απέναντι δοκαριού και μετά καταλήγει στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιναλίστ του τελικού εκείνης της διοργάνωσης.



8 . Τζον Γιένσεν (ΔΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-0)

Ο σκληροτράχηλος Δανός άσος μετά από μια προσωπική προσπάθεια του Κιμ Βίλφορτ θα καταφέρει ν’ ανοίξει το σκορ και τον δρόμο για τον τίτλο στον τελικό με την Γερμανία. Ο δημιουργός του γκολ θα σημειώσει το δεύτερο τέρμα που θα σφραγίσει την επικράτηση της Δανίας στη μεγάλη έκπληξη του 1992.



9. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-0)

Μπορεί αυτό το γκολ να μας πλήγωσε πάρα πολύ, από τη στιγμή που το δέχτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί πως ήταν ανάμεσα στα δύο-τρία τέρματα που ξεχώρισαν στο περασμένο euro. Ο Ζλάταν με ένα διαγώνιο σουτ μετά από έναν κοντινό συνδυασμό εξαπολύει ένα έξοχο σουτ προς την εστία του Νικοπολίδη για ν’ ανοίξει το σκορ.



10. Ντράγκαν Τζάιτς (ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 1-0)

Ένα πολύ σημαντικό όσο και πανέμορφο γκολ, ειδικά από άποψη δείκτη δυσκολίας και τεχνικής γκολ σημείωσε ο Ντράγκαν Τζάιτς, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιτελικού στην Φλωρεντία το 1968. Μετά από μια σέντρα του Πέτκοβιτς από αριστερά μέσα σε ελάχιστο χώρο κατεβάζει τη μπάλα με το στήθος και άμεσα πλασάρει τον Μπανκς για να δώσει στους «πλάβι» τεράστια νίκη κόντρα στην Αγγλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x