Αφιερώματα

Θα «γράψει» πολλά το κοντέρ!

Λένε πως δεν μετράει μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι. Αν μετράει λέει… Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Euro 2012 οι παίκτες όλων των εθνικών ομάδων δεν θα έχουν να σκέφτονται μόνο πως θα πάρουν την πρόκριση από την φάση των ομίλων, αλλά και τα χιλιόμετρα που έχουν να διανύσουν εντός και εκτός γηπέδου για να τα καταφέρουν.

Λένε πως δεν μετράει μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι.

Αν μετράει λέει…

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Euro 2012 οι παίκτες όλων των εθνικών ομάδων δεν θα έχουν να σκέφτονται μόνο πως θα πάρουν την πρόκριση από την φάση των ομίλων, αλλά και τα χιλιόμετρα που έχουν να διανύσουν εντός και εκτός γηπέδου για να τα καταφέρουν.

Μετά από μια κοπιαστική σεζόν, με πολλές ομάδες να δίνουν πάνω από 50 και 60 επίσημα ματς, όλα προσμετρώνται. Ανάλογα σε κάθε περίπτωση υπολογίζονται τα φιλικά, το μέρος της προετοιμασίας, το που αναμένεται να καταλύσει κάθε αποστολή και ασφαλώς σε ποιο γήπεδο θα δώσει τα τρία ματς της πρώτης φάσης, στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Η “Guardian” μέσω ενός σχετικό γραφήματος επιχειρεί να καταγράψει τον «γολγοθά» που περιμένει τους περισσότερους άσους που πρόκειται να πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι Έλληνες διεθνείς -σχετικά με τους υπόλοιπους- μοιάζουν να έχουν λίγα χιλιόμετρα να «γράψουν» στο δικό τους κοντέρ. Όπως και οι Πολωνοί που ως διοργανωτές δεν χρειάστηκε να μπουν καν στην διαδικασία των προκριματικών. Δεν αναμένεται να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα οι Ρώσοι και σίγουρα όχι οι Τσέχοι που έχουν φροντίσει για τις μικρότερες δυνατές αποστάσεις.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα πιο καταπονημένοι αναμένεται να εμφανιστούν οι Ολλανδοί, οι Άγγλοι, οι Δανοί, οι Γερμανοί και οι Πορτογάλοι, αρκετές δηλαδή από τις χώρες που έχουν στόχο να φτάσουν ακόμη πιο μακριά στο τουρνουά. Καλύτερα έχουν χειριστεί το όλο θέμα -ευνοούμενοι βέβαια και από το πρόγραμμα- οι κάτοχοι του τίτλου, Ισπανοί.

Δείτε αναλυτικά (χιλ.)

Α’ Γκρουπ

Πολωνία 729
Ελλάδα 911
Ρωσία 728
Τσεχία 54

Β’ γκρουπ

Ολλανδία 8046
Δανία 6908
Γερμανία 6164
Πορτογαλία 5658

Γ’ γκρουπ

Ισπανία 404
Ιταλία 3090
Ιρλανδία 1320
Κροατία 2322

Δ’ Γκρουπ

Ουκρανία 2812
Σουηδία 170
Γαλλία 1466
Αγγλία 7758

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x