Αφιερώματα

22 Ιουνίου; Ισοπαλία!

Μία πρωτότυπη παράδοση έχει σημειωθεί στα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στις 22 Ιουνίου κατά διαβολική σύμπτωση οι νοκ-άουτ αγώνες που διεξάγονται εκείνη την ημέρα λήγουν ισόπαλοι και, μάλιστα, καταλήγουν στη διαδικασία των πέναλτι. Το sport-fm.gr έψαξε στα αρχεία του και βρήκε τους τρεις αγώνες που συνέβη αυτό, ενώ ανακάλυψε πως μία ισοπαλία είχε σημειωθεί και σε ματς για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Μία πρωτότυπη παράδοση έχει σημειωθεί στα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Στις 22 Ιουνίου κατά διαβολική σύμπτωση οι νοκ-άουτ αγώνες που διεξάγονται εκείνη την ημέρα λήγουν ισόπαλοι και, μάλιστα, καταλήγουν στη διαδικασία των πέναλτι.

Το sport-fm.gr έψαξε στα αρχεία του και βρήκε τους τρεις αγώνες που συνέβη αυτό, ενώ ανακάλυψε πως μία ισοπαλία είχε σημειωθεί και σε ματς για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Λέτε σήμερα η Εθνική Ελλάδας να έχει την παράδοση με το μέρος κόντρα στους Γερμανούς;

22 Ιουνίου 2008
Ισπανία-Ιταλία 0-0 (4-2)

Στην προημιτελική φάση του Euro 2008 η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία αντιμετωπίζει την Ιταλία. Το ματς έληξε χωρίς νικητής και μετά την παράταση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι «φούριας ρόχας» ευστόχησαν στα τέσσερα από τα πέναλτι που εκτέλεσαν, ενώ οι Ιταλοί αστόχησαν σε δύο από τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν.



22 Ιουνίου 2004
Δανία-Σουηδία 2-2

Παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Κάτι ανάλογο που φοβόντουσαν φέτος οι Ιταλοί, όμως τότε οι δύο σκανδιναβικές χώρες τους κέρασαν… μπισκότο και το συγκεκριμένο σκορ άφησαν εκτός συνέχειας την ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι.



22 Ιουνίου 1996
Ισπανία-Αγγλία 0-0 (2-4)

Αγώνας για την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο Ντέιβιντ Σίμαν και ο Στιούαρτ Πιρτς ήταν από τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία των πέναλτι και οι Άγγλοι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 1992, όπου τελικά αποκλείστηκαν από τη Γερμανία.



22 Ιουνίου 1992
Ολλανδία-Δανία 2-2 (4-5)

Με ήρωα τον Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Μάρκο Φαν Μπάστεν, η Δανία πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (όπου κέρδισε με σκορ 2-0 τη Γερμανία), το οποίο έμελλε να είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου πριν από τον θρίαμβο της Ελλάδας στην Πορτογαλία το 2004. Στην κανονική διάρκεια του παραπάνω αγώνα οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 με τους Δανούς να προηγούνται με 1-2 των Ολλανδών, όμως ο Ράικαρντ έφερε το ματς στα ίσα και αυτό κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x