Αφιερώματα

Due – Zero…

Μόλις δύο φορές (μία για Euro και μία για Μουντιάλ) έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων Αγγλία και Ιταλία, με την σκουάντρα ατζούρα να μετράει δύο νίκες με τέρματα 3-1. Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει τις δύο αναμετρήσεις και τις ισάριθμες ιταλικές προκρίσεις.

Μόλις δύο φορές (μία για Euro και μία για Μουντιάλ) έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων Αγγλία και Ιταλία, με την «σκουάντρα ατζούρα» να μετράει δύο νίκες με συνολικά τέρματα 3-1. Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει τις δύο αναμετρήσεις και τις ισάριθμες ιταλικές προκρίσεις.

Euro 1980, Ιταλία – Αγγλία 1-0

Η πρώτη συνάντηση έγινε για την φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1980, με τους «ατζούρι» να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Μάρκο Ταρντέλι στο 79ο λεπτό. Οι Άγγλοι θα μείνουν εκτός συνέχειας ενώ οι Ιταλοί θα κατακτήσουν την τέταρτη θέση.



Μουντιάλ 1990, Ιταλία – Αγγλία 2-1


Το δεύτερο και τελευταίο μέχρι σήμερα αγγλο-ιταλικό συναπάντημα, έγινε 22 χρόνια πριν, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό του τουρνουά με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους Ιταλούς στο 71ο λεπτό. Ο Ντέιβιντ Πλατ θα ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα για τα λιοντάρια, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στην «σκουάντρα ατζούρα», που με το πέναλτι του Σκιλάτσι στο 86’ θα πάρει τη νίκη στον τελικό της παρηγοριάς.



Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x