Αφιερώματα

Εσείς και… ο Πίρλο! (vids)

Πηγή έμπνευσης για πολλούς ποδοσφαιριστές έχει αποτελέσει ο Αντονίν Πανένκα για τον τρόπο που εκτέλεσε το πέναλτί του στον τελικό κόντρα στην Δυτική Γερμανία το 1976. Ωστόσο, εκτός από τον Αντρέα Πίρλο υπάρχουν ακόμη μερικοί παίκτες που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιγράψουν την εκτέλεση του Τσεχοσλοβάκου.Το www.sport-fm.gr με αφορμή το πέναλτι του μέσου της Γιουβέντους κόντρα στην Αγγλία βρήκε και σας παρουσιάζει άλλες έξι παρόμοιες εκτελέσεις.

Πηγή έμπνευσης για πολλούς ποδοσφαιριστές έχει αποτελέσει ο Αντονίν Πανένκα για τον τρόπο που εκτέλεσε το πέναλτί του στον τελικό κόντρα στην Δυτική Γερμανία το 1976.

Ωστόσο, εκτός από τον Αντρέα Πίρλο υπάρχουν ακόμη μερικοί παίκτες που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιγράψουν την εκτέλεση του Τσεχοσλοβάκου.

Το www.sport-fm.gr με αφορμή το πέναλτι του μέσου της Γιουβέντους κόντρα στην Αγγλία βρήκε και σας παρουσιάζει άλλες έξι παρόμοιες εκτελέσεις.

Ο πρώτος διδάξας

Ήταν αυτός που «γέννησε» την συγκεκριμένη εκτέλεση. Ο λόγος για τον Αντονίν Πανένκα, ο οποίος στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εθνών το 1976 κόντρα στην Δυτική Γερμανία εκτέλεσε το πέναλτί του με τέτοιο… στιλ που ακόμη και 36 χρόνια αργότερα παραμένει στον «αφρό».



Ο... πρώτος Ιταλός

Η κλάση του Αντρέα Πίρλο είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, υπάρχει ένας συμπατριώτης του μέσου της Γιουβέντους, ο οποίος τον είχε προλάβει. Αυτός είναι ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος στο Euro του 2000 στα ημιτελικά και κόντρα στην Ολλανδία κατάφερε να στείλει… αδιάβαστο τον Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.



Ακόμη και ο Πόστιγκα!

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την κλάση του Έλντερ Πόστιγκα. Όμως, ο Πορτογάλος στράικερ κόντρα στην εθνική Αγγλίας στο Euro του 2004 στα προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι, έκανε πολλούς επικριτές του να δαγκώσουν την γλώσσα τους.



Γαλλική φινέτσα!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν για όσα χρόνια φορούσε τα εξάταπα είχε κάνει πολλές… ζωγραφιές. Μία από τις τελευταίες του ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 κόντρα στην Ιταλία και με αντίπαλο τον σπουδαίο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν.



Η... τρελή εκτέλεση

Από την εποχή που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαρικά βήματα του κόλλησαν από δίπλα το παρατσούκλι «loco», το οποίο στα ελληνικά σημαίνει «τρελός». Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου. Ο Ουρουγουνός επιθετικός στον αγώνα απέναντι στην Γκάνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για… σπίρτα και την πατρίδα του στα ημιτελικά.



Η... ελληνική εκδοχή

Ένας από τους παίκτες που πρωτοχρησιμοποίησε την εκτέλεση "α λα Πανένκα" στη χώρα μας ήταν ο Τόνι Σαβέβσκι. Μάλιστα, ο -παλαίμαχος πλέον- άσος δεν είχε πρόβλημα να το εφαρμόσει στον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια την σεζόν 1989-90 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.



Επιμέλεια: Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x