Αφιερώματα

EURO… με το 10!

Μπορεί οι εποχές του κλασικού «δεκαριού» στο ποδόσφαιρο να ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο, έστω και με διαφορετικά χαρακτηριστικά υπάρχουν ακόμη παίκτες που οργανώνουν με μαεστρία το παιχνίδι των ομάδων τους. Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τέσσερις παίκτες που συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε να βρεθούν οι ομάδες τους στα ημιτελικά και σε μια άλλη δεκαετία που οι αριθμοί στις φανέλες ξεκινούσαν από το 1 ως το 11, θα φορούσαν πάντα το 10.

Μπορεί οι εποχές του κλασικού «δεκαριού» στο ποδόσφαιρο να ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο, έστω και με διαφορετικά χαρακτηριστικά υπάρχουν ακόμη παίκτες που οργανώνουν με μαεστρία το παιχνίδι των ομάδων τους. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν, είναι οι μειωμένες πρωτοβουλίες και η θέση τους μέσα στο γήπεδο, καθώς στους «μπαλαδόρους» δίνεται πλέον μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τέσσερις παίκτες που συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε να βρεθούν οι ομάδες τους στα ημιτελικά και σε μια άλλη δεκαετία που οι αριθμοί στις φανέλες ξεκινούσαν από το 1 ως το 11, θα φορούσαν πάντα το 10.

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

Νταβίντ Σίλβα-Ισπανία

Στα καλύτερα του βρίσκεται ο Σίλβα, που προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με την Σίτι, στην οποία στέφθηκε πρωταθλητής στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην εθνική Ισπανίας ο ρόλος του είναι αναβαθμισμένος και βρίσκεται στον βασικό κορμό του Ντελ Μπόσκε. Με εξαίρεση τον νικηφόρο στα πέναλτι ημιτελικό με την Πορτογαλία που ήταν μέτριος, ο 26χρονος μέσοεπιθετικός έχει κάνει καλό τουρνουά και ο ρόλος του είναι πρωταγωνιστικός στους «φούριας ρόχας». Βέβαια, κινείται πιο πολύ στα άκρα αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνιστεί ως καθαρός επιτελικός.

Ζοάο Μοουτίνιο-Πορτογαλία

Τεχνίτης από τους λίγους είναι ο Ζοάο Μοουτίνιο, που έχει βρει πλέον για τα καλά τον ρόλο του δημιουργού στην εθνική Πορτογαλίας. Με τον Βελόσο πίσω του να κόβει και τον Μεϊρέλες να έχει έναν ενδιάμεσο ρόλο, ο 26χρονος χαφ της Πόρτο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την οργάνωση. Ο Μοουτίνιο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης. Το γεγονός ότι έχασε το πρώτο πέναλτι της Πορτογαλίας στον αποκλεισμό από την Ισπανία δεν μειώνει την παρουσία του στο EURO, αφού ήταν από τους παίκτες που «έλαμψαν».

Μεσούτ Οζίλ-Γερμανία

Στην Γερμανία του 2012 το ταλέντο δεν λείπει, αλλά αν υπάρχει ένας παίκτης ικανός για το απρόβλεπτο, αυτός είναι ο Μεσούτ Οζίλ. Όλο το παιχνίδι των «πάντσερ» περνάει από τα πόδια του, έχει αστείρευτες δυνάμεις και τέλεια τεχνική κατάρτιση. Η παρουσία του στο τουρνουά είναι αξιοθαύμαστη και η ενδεκάδα του Λεβ ξεκινά από τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πιο ενθαρρυντικό στην περίπτωση του είναι η ηλικία του, καθώς είναι ακόμη 24 ετών. Αν και φοράει το 8 στην πλάτη, είναι το πραγματικό δεκάρι των Γερμανών.

Αντρέα Πίρλο-Ιταλία

Ο παλιός είναι αλλιώς…Καλός ο Μοντολίβο, καλός και ο Ντε Ρόσι, αλλά η συνεισφορά του Αντρέα Πίρλο προσδίδει άλλο «χρώμα» στο παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας. Με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική χρονιά με τη Γιουβέντους ο αναγεννημένος 33χρονος μέσος μοιράζει και οργανώνει το παιχνίδι των «ατζούρι» με απλότητα. Είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης των Ιταλών και μια από τις βασικές αιτίες, για την πορεία των Ιταλών που κακά τα ψέματα, στερούνται τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος(Ντελ Πιέρο, Τότι κλπ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x