Ειδήσεις

«Τους έβαλε τα γυαλιά»

«Η γριά κότα έχει το ζουμί» λέει η σοφή ελληνική παροιμία και φαίνεται πως την ασπάστηκε στο έπακρο ο Φέλιξ Σάντσεζ. Ο 35χρονος Δομινικανός, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400 μέτρα με εμπόδια, επανέλαβε τον θρίαμβο της ελληνικής πρωτεύσας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνουστο αγώνισμα, «ανατρέποντας» όλα τα προγνωστικά.

«Η γριά κότα έχει το ζουμί» λέει η σοφή ελληνική παροιμία και φαίνεται πως την ασπάστηκε στο έπακρο ο Φέλιξ Σάντσεζ. Ο 35χρονος Δομινικανός, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400 μέτρα με εμπόδια, επανέλαβε τον θρίαμβο της ελληνικής πρωτεύσας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο αγώνισμα, «ανατρέποντας» όλα τα προγνωστικά.

Ο Σάντζεζ τερμάτισε σε 47.63, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν οκτώ χρόνια, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση, που είναι και η κορυφαία στον κόσμο, αφού ξεπέρασε το δικό του 47.76 από τα ημιτελικά του αγωνίσματος το περασμένο Σάββατο, ερχόμενος από πίσω και ξεπερνώντας το μεγάλο φαβορί της κούρσας, τον Πορτορικανό Χαβιέ Κούλσον, που τελικά τερμάτισε τρίτος με 48.10.

Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Μάικλ Τίνσλεϊ με χρόνο 47.91, που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ, αφήνοντας τους "μεγάλους" Αμερικανούς της κούρσας, τους Κέρον Κλέμεντ και Αντζελο Τέιλορ, πολύ πίσω.


Τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Φέλιξ Σάντσεζ (Δομινικανή Δημ.) 47.63
2. Μάικλ Τίνσλεϊ (ΗΠΑ) 47.91
3. Χαβιέ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο) 48.10
4. Ντέιβιντ Γκριν (Βρετανία) 48.24
5. Αντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ) 48.25
6. Τζέχιου Γκόρντον (Τρίν. & Τομπάγκο) 48.86
7. Λεφόρντ Γκριν (Τζαμάικα) 49.12
8. Κέρον Κλέμεντ (ΗΠΑ) 49.15


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x