Ειδήσεις

«Ήταν εφικτό ένα μετάλλιο»

Αρκετά ικανοποιημένος με την έκτη θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εμφανίστηκε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Το «αγκάθι» με το πρόβλημα στο σκάφος που αντιμετώπισε τις πρώτες μέρες ήταν αρκετό να τον... ρίξει ψυχολογικά, αφήνοντας πικρία στον Έλληνα πρωταθλητή. «Θα δουλέψω όσο το δυνατό περισσότερο για να βρεθώ στη Βραζιλία», ανέφερε για τον επόμενο στόχο του.

Αρκετά ικανοποιημένος με την έκτη θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εμφανίστηκε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το «αγκάθι» με το πρόβλημα στο σκάφος που αντιμετώπισε τις πρώτες μέρες ήταν αρκετό να τον... ρίξει ψυχολογικά, αφήνοντας πικρία στον Έλληνα πρωταθλητή.

«Θα δουλέψω όσο το δυνατό περισσότερο για να βρεθώ στη Βραζιλία», ανέφερε για τον επόμενο στόχο του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στους 94,6:

Για τη συμμετοχή του: «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είμαι ικανοποιημένος. Είναι το σύστημα τέτοιο που κρατά μια εβδομάδα. Μέσα σε 11 κούρσες πρέπει να έχεις την καλύτερη δυνατή διάρκεια, ώστε να καταφέρεις να πάρεις αποτέλεσμα. Η «medal race» είναι κυρίως για να γίνονται ανατροπές, όμως ήμουν μακριά από την πρώτη τριάδα και δεν μπορούσα να φτάσω σε κάποιο μετάλλιο. Τα νερά εδώ στο Λονδίνο τα γνώριζα, καθώς από το 2009 και έπειτα έρχομαι συνέχεια τόσο για προπονήσεις, όσο και αγώνες, για αυτό και πίστευα σε κάτι περισσότερο».

Για το πρόβλημα στους Αγώνες: «Ήταν πολύ εφικτό να πάρω κάποιο μετάλλιο, ωστόσο το πρόβλημα που είχα εξανέμισε κάθε ελπίδα να το κατακτήσω. Είχα πρόβλημα με τον εξοπλισμό μου και είχα αρχίσει να το αντιλαμβάνομαι νωρίς και είχα… πέσει ψυχολογικά. Δυστυχώς μετά την τρίτη μέρα, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου, καθώς το σκάφος μου έμπαζε νερά και έκανε τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα. Κυρίως στον ψυχολογικό τομέα ήταν το θέμα, καθώς ένιωθα απογοητευμένος. Όταν όμως προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε, είχαν ήδη περάσει 6 κούρσες και είχε ήδη γίνει η ζημιά».

Για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων: «Σίγουρα η οικονομική κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί προβλήματα. Ιδιαίτερα μετά το Πεκίνο και μέχρι το 2010 ευτυχώς βρέθηκε ο Πάρις Κασιδώκοστας και με στήριξαν εν όψει Ολυμπιακών και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είχα ακολουθήσει το πρόγραμμά μου. Καθώς το άθλημα μας έχει αρκετά έξοδα και δεν μπορείς να περιμένεις πράγματα από το κράτος με επιχορηγήσεις. Δεν πληρώνομαι από κάπου και δεν έχω καν μισθό από την ομοσπονδία, παρά το γεγονός ότι θεωρούμαι επαγγελματίας. Ευτυχώς έχω οικογένεια και φίλους που με στηρίζουν συνεχώς».

Για τον επόμενο στόχο: «Έχω μεγάλη αισιοδοξία ότι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τα πάω καλύτερα. Θα δουλέψω όσο το δυνατό περισσότερο, ώστε να δώσω το ‘παρών΄ και στη Βραζιλία. Θα μπορέσω εξάλλου να συνδυάσω τα δύσκολα νερά που υπάρχουν με τις ομορφιές της χώρας και να διεκδικήσω κάποιο μετάλλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x