Ειδήσεις

Μετά από τρεις γενιές ήρθε το μετάλλιο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 64 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η οικογένεια Όλντερσο από τον Καναδά προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μαρκ Όλντερσο, λοιπόν, χάλκινος στην κατηγορία C1 1.000μ. στο κανόε καγιάκ, κατάφερε στο Λονδίνο ότι δεν είχε μπορέσει να κάνει στο παρελθόν ο παππούς του, Μπερτ, οι θείοι του, Ντιν και Ριντ και ο πατέρας του, Σκοτ!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 64 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η οικογένεια Όλντερσο από τον Καναδά προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μαρκ Όλντερσο, λοιπόν, χάλκινος στην κατηγορία C1 1.000μ. στο κανόε καγιάκ, κατάφερε στο Λονδίνο ότι δεν είχε μπορέσει να κάνει στο παρελθόν ο παππούς του, Μπερτ, οι θείοι του, Ντιν και Ριντ και ο πατέρας του, Σκοτ!

Αυτό βέβαια που έκανε ιδιαίτερη τη στιγμή ήταν ότι σχεδόν όλη η οικογένεια βρέθηκε στη λίμνη Ντόρνι, για να τον στηρίξει στην προσπάθειά του.

«Η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η αδελφή μου, η κοπέλα μου, τα ξαδέλφια μου, οι θείοι μου και οι θείες μου… Όλοι είναι εδώ. Είναι χαρούμενος που είμαι Καναδός και που είμαι ένας Όλντερσο», δήλωσε ο 28χρονος.

Η οικογένεια έχει μεγάλη παράδοση παράδοση στο άθλημα. Το 1948 ο Μπερτ Όλντερσο (παππούς του Ολυμπιονίκη) εκπροσώπησε τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ίδιο και το 1952 στο Ελσίνκι και το 1956 στη Μελβούρνη.

Τη σκυτάλη πήρε ο θείος του Μαρκ, Ντιν, ο οποίος αγωνίστηκε το 1972 στο Μόναχο ενώ το 1976 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ μαζί με τον αδελφό του Ριντ. Το 1984 ήρθε η σειρά του πατέρα του, Σκοτ, που έλαβε μέρος στο Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x