Ειδήσεις

Σιγά μην έφευγαν με… άδεια χέρια

Το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα πόλο της Αυστραλίας που επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό της Ουγγαρίας με 13-11. Τα «καγκουρό» κατάφεραν να διατηρηθούν στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης προσθέτοντας στη συλλογή τους το τρίτο τους Ολυμπιακό μετάλλιο μετά το χρυσό το 2000 στο Σίδνεϊ και το χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο. Σκληρός αντίπαλος αποδείχθηκε η Ουγγαρία που δεν μπόρεσε όμως να εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο.

Το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα πόλο της Αυστραλίας που επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό της Ουγγαρίας με 13-11.

Τα «καγκουρό» κατάφεραν να διατηρηθούν στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης προσθέτοντας στη συλλογή τους το τρίτο τους Ολυμπιακό μετάλλιο μετά το χρυσό το 2000 στο Σίδνεϊ και το χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο.

Σκληρός αντίπαλος αποδείχθηκε η Ουγγαρία που δεν μπόρεσε όμως να εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο.

Το ματς

Οι Μαγιάρες αντιμετώπισαν πρόβλημα στο σκοράρισμα από το ξεκίνημα καθώς δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα ούτε με παίκτρια παραπάνω. Από την άλλη οι Αυστραλές πήραν το προβάδισμα από την αρχή και φρόντισαν να το διευρύνουν, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα τριών τερμάτων (7-4).

Η Ουγγαρία δεν το έβαλε κάτω. Πέρασε στην αντεπίθεση, βελτίωσε την άμυνά της και σκοράροντας τέσσερα τέρματα στο τρίτο οκτάλεπτο μείωσαν στο γκολ (9-8) όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου ήρθε η Μόραν για να δώσει ανάσες στις Αυστραλές κάνοντας το 10-8.

Τα «καγκουρό» πήραν ξανά προβάδισμα στην έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου όμως και πάλι οι Μαγιάρες βρήκαν τους τρόπους να κάνουν το ματς ντέρμπι μειώνοντας στο γκολ με της Σουτς 1’24’’ πριν τη λήξη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Κέστσελι δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στην παίκτρια παραπάνω, το έκανε όμως στην εκπνοή με σουτ από το κέντρο η Άνταλ για το 11-11 και την παράταση!

Στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης η Αυστραλία πήρε και πάλι κεφάλι με την Μπίντσγουορθ, 12-11. Τίποτε δεν άλλαξε στο δεύτερο τρίλεπτο, με τις Αυστραλές να «κλειδώνουν» το τρίτο τους ολυμπιακό μετάλλιο επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος με ακόμα ένα γκολ της Μπίντσγουορθ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 3-4, 1-3, (1ο τρίλεπτο 1-0, 2ο τρίλεπτο 1-0)

Αυστραλία: Ζαγκέιμ 1, Μπιντσγουόρθ 4, Γουέμπστερ 2, Λίνκολν-Σμιθ 2, Σάουθερν 2, Τζίνθερ 1, Μόραν 1.

Ουγγαρία: Σουτς 2, Κέστσελι 3, Μπούικα 2, Ντράβουτς 2, Τσάμπαϊ 1, Άνταλ 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x