Ένας στρατιώτης που κατάφερε να επιζήσει αφού τον χτύπησε ταξί θα είναι ο άνθρωπος που θα σηκώσει τη σημαία των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 29 Αυγούστου στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον 28χρονο Ντέιβιντ Ο’ Μαχόνεϊ, στον οποίο μετά το ατύχημα έγινε επέμβαση αφαίρεσης σχεδόν του μισού του κρανίου και μέρους του εγκεφάλου, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Έκτοτε αποτελεί μέλος της βασιλικής φρουράς.

«Θα είναι η πιο περήφανη στιγμή της ζωής μου. Όσοι συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι παραπάνω από αθλητές. Σε σχέση με αυτά που έχουν περάσει εκείνοι, εγώ είχα μόνο μια γρατζουνιά. Πρέπει να έχεις πάντα ψηλά το κεφάλι και να μη σταματάς να χαμογελάς», τόνισε.

«Δεν θυμάμαι τον τραυματισμό μου. Ξέρω πως όταν ήμουν σε κώμα οι γιατροί έλεγαν στην οικογένεια και τους φίλους μου να ετοιμαστούν να με αποχαιρετήσουν. Δεν περίμεναν να επιζήσω», πρόσθεσε. «Αιμορραγούσα σε τέσσερα ή πέντε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου μου. Οι γιατροί αποφάσισαν να μου αφαιρέσουν το μισό κρανία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να με σώσουν για να δουν αν θα μειωθεί η πίεση και η αιμορραγία. Είχαν πει στους γονείς μου πως είχα 80% πιθανότητες να μην επιζήσω, αλλά και πως αν επιζούσα θα είχε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Όταν με έβγαλαν από το κώμα, ανταποκρίθηκα πολύ καλά. Σιγά-σιγά ανάρρωσα και έχω μία κανονική ζωή. Όταν φτάσεις τόσο κοντά στο θάνατο, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τα πράγματα».