sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτή η ενδεκάδα λείπει, αλλά θα μπορούσε να πάρει την κούπα!

Αναμενόμενη η παρέλαση αστέρων στο προσεχές Euro, ωστόσο η ενδεκάδα που διαμορφώνουν οι απόντες, θα μπορούσαν να κατακτήσουν την κούπα και μάλιστα εύκολα.

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα απόντων

Σε λίγες ώρες οι μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα πάρουν θέση μάχης για το Euro 2020, που λόγω κορωνοϊού θα γίνει φέτος, παρ’ όλα αυτά η «χρυσόσκονη» θα είναι πάντα ελαφρώς πιο… μειωμένη λόγω των απόντων, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε αυτή την ιστορική (για πολλούς λόγους) διοργάνωση.

Τραυματισμοί ή ακόμα και επιλογές προπονητών έχουν φτιάξει μικρές ιστορίες μέσα στη διοργάνωση, αφού το ερώτημα που τίθεται εύλογα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι «τι θα γινόταν αν…», κάτι που φυσικά που δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, το sport-fm.gr δημιούργησε την ενδεκάδα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που τελικά δεν θα δώσουν το «παρών» και πιθανότατα θα δουν την κορυφαία διοργάνωση από το σαλόνι του σπιτιού τους.

Τερματοφύλακας – Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν

Ο 29χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα δεν είναι βασικός στην εθνική Γερμανίας λόγω της παρουσίας του Μάνουελ Νόιερ, ωστόσο θα μπορούσε να είναι ενδεκαδάτος σε οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα. Ωστόσο, λόγω τραυματισμού και επέμβασης στο γόνατο δεν είναι ούτε στον πάγκο του Γιόακιμ Λεβ.

Δεξί μπακ – Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ

Έγινε ντόρος στην Αγγλία και μόνο στην πιθανότητα να μην είναι στην αποστολή, ωστόσο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον συμπεριέλαβε κανονικά στις κλήσεις του. Στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Αυστρία, όμως, υπέστη μυϊκό τραυματισμό και πλέον θεωρείται ο κορυφαίος δεξιός μπακ που δεν θα είναι παρών.

Κεντρικός αμυντικός – Σέρχιο Ράμος

Από τα μεγαλύτερα ονόματα που δεν θα μπορέσουν να είναι στο Euro 2020. Είχε μία φρικτή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω συνεχόμενων τραυματισμών, έμεινε εκτός ακόμα και με κορωνοϊό, με τον Λουίς Ενρίκε να τον αποκλείει τελικά, κατόπιν συνεννόσης που είχε και με τον ίδιο τον παίκτη. Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» ξεκαθάρισε ότι δεν θα προλάβαινε νε είναι έτοιμος, σε ένα καλοκαίρι μάλιστα που δεν έχει συμβόλαιο. Για να αντιληφθεί κανείς την αξία του, έχει 180(!) συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας.

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα απόντων

Κεντρικός αμυντικός - Βίργκιλ Φαν Ντάικ

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός δεν είναι απλά ο άτυχος για την τωρινή χρονική συγκυρία, αλλά γενικότερα δεν θα θυμάται με χαρά τη φετινή χρονιά, αφού υπέστη ρήξη χιαστού στους πρώτους μήνες της σεζόν, χάνοντας ουσιαστικά όλα τα ματς της Λίβερπουλ. Έγινε αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος, αλλά τελικά… πέρασε της Λίβερπουλ, που δεν ήθελε να παίξει στο Euro,΄έπειτα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Αριστερός μπακ – Τεό Ερναντέζ

Με βάση τη σεζόν που έκανε με τη Μίλαν, ο Τεό Ερναντέζ είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα βρίσκεται στο Euro, αλλά ο Ντιντιέ Ντεσάν τον άφησε εκτός, εμπιστευόμενος τον Λουκάς Ερναντέζ, που δεν ήταν καν βασικός με την Μπάγερν Μονάχου και τον Λούκας Ντιν της Έβερτον.

Κεντρικός χαφ – Εντουαρντό Καμαβινγκά

Θεωρείται αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο στη θέση του στην ηλικία των 18 ετών, έχοντας μάλιστα και δύο χρόνια σερί βασικός στη Ρεν. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να τον αφήσει εκτός επιλογών, απόφαση που προκάλεσε πολλές ενστάσεις. Ο νεαρός πάντως μάλλον δεν χρειάζεται να αγχώνεται, αφού είναι θέμα χρόνου να πάρει μια πολύ ακριβή μεταγραφή.

Κεντρικός χαφ – Σαούλ Νίγκεθ

Είχε μια αρκετά καλή σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ροχιμπλάνκος». Ωστόσο, η απόδοσή του δεν έπεισε τον Λουίς Ενρίκε, κάτι που είναι πολύ πιθανό να έχει μετανιώσει από τη στιγμή που ο Σέρχιο Μπουσκέτς νόσησε από τον κορωνοϊό.

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα απόντων

Επιθετικός χαφ – Ντομινίκ Σομποζλάι

Από τις μεγαλύτερες απώλειες στο φετινό Euro. Η Ουγγαρία είναι στην τελική φάση της διοργάνωσης αποκλειστικά λόγω της παρουσίας και του ταλέντου του άσου της Λειψίας, ωστόσο είναι τραυματίας το τελευταίο εξάμηνο, γεγονός που δεν του έχει επιτρέψει να κάνει καν το ντεμπούτο του με τους «ταύρους». Το φετινό Euro χάνει από τις πιο εντυπωσιακές ατραξιόν του.

Επιθετικός χαφ – Μάρκο Ρόις

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους και ποιοτικότερους παίκτες της εθνικής Γερμανίας, ενώ πλέον αποτελει και μια ηγετική φυσιογνωμία, παράγοντας πολύ σημαντικός για ένα εξαιρετικά νεανικό σύνολο. Ο «Ρολς-Ρόις», όμως έθεσε εαυτόν εκτός, καθώς έπειτα από μία έντονη σεζόν ήθελε να ξεκουραστεί και να αποθεραπευθεί πλήρως από τα προβήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς.

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα απόντων

Επιθετικός - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Μία από τις πιο άδικες απουσίες του Euro. Είναι 39 ετών, έκανε μια καταπληκτική χρονιά με τη Μίλαν, δείχνοντας ότι είναι ακόμα ξεχωριστός, αποφάσισε να επιστρέψει στην εθνική μόνο για το Euro και τελικά έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού που υπέστη στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους. Σίγουρα, η Σουηδία και γενικότερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα ήταν ακόμα καλύτερα με τον ίδιο παρόντα.

Επιθετικός – Πάτρικ Μπάμφορντ

Στην Αγγλία κάνουν λόγο για την απουσία του Μέισον Γκρίνγουντ και πράγματι ο 19χρονος είναι ξεχωριστός, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Πάτρικ Μπάμφορντ, όμως, ήταν αυτός που είχε μια συγκλονιστική σεζόν με τη Λιντς που Μαρσέλο Μπιέλσα και θα μπορούσε να έχει ρόλο πίσω από τον Χάρι Κέιν. Η αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία έχουν μαζευτεί πολλοί καλοί παίκτες και η απουσία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x