sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Άγγλος που «γλέντησε» τους Δανούς στη φυσούνα και η... ετεροχρονισμένη απάντηση του Σμάιχελ!

Αγγλία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Euro, με τους συμπαίκτες στη Λέστερ, Βάρντι και Σμάιχελ να «γλεντούν» ο ένας τον άλλον!

Το βράδυ της Τετάρτης (7/7) θα γίνει γνωστός ο δεύτερος φιναλίστ του Euro 2020, αφού Αγγλία και Δανία θα τεθούν αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο του «Wmbley» του Λονδίνου (22:00), με τον νικητή να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ένα ιστορικό παιχνίδι από κάθε άποψη για τις δύο χώρες. Από την μία, τα «τρία λιοντάρια» θέλουν να φέρουν το τρόπαιο... σπίτι! Το γνωστό και τετριμμένο πλέον μότο των Άγγλων «It's coming home», αντηχεί πιο δυνατά από ποτέ, με το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να σκοπεύει να βάλει τέλος στην... κατάρα των τεσσάρων συνεχόμενων αποκλεισμών σε ημιτελική φάση μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Euro 1968, 1996, Mundial 1990, 2018).



Από την άλλη, οι Δανοί βρίσκονται για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του θεσμού και πρώτη μετά από 29 χρόνια, ξυπνώντας μνήμες από το 1992, όταν οι παίκτες μαζεύτηκαν από τις παραλίες τελευταία στιγμή και έφτασαν μέχρι το.... Έβερεστ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περνώντας όλα τα εμπόδια στο διάβα τους στα γήπεδα της Στοκχόλμης!

Η περιπέτεια με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστική του ομίλου απέναντι στη Φινλανδία, σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είναι κάπως... κυνικό και σκληρό σαν απόρροια του συμβάντος – ευτυχώς ο 29χρονος άσος είναι καλά στην υγεία του για αυτό τον λόγο μπορούμε να το πούμε άλλωστε – όμως το σοκαριστικό αυτό γεγονός συσπείρωσε ακόμα περισσότερο του Σκανδιναβούς, με την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ να θεωρούνται από όλους νικητές για τα όσα έχουν καταφέρει και ζήσει στη διοργάνωση.



Μαζεύτηκαν αρκετοί... γνώριμοι


Με δεδομένο πως από την αποστολή της Αγγλίας μόλις τρεις παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά και το γεγονός πως συνολικά έξι ποδοσφαιριστές των Δανών βγάζουν το... ψωμί τους στο Νησί, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους από τη συνύπαρξή τους στην Premier League!

Μπορεί ο Τζέιμι Βάρντι να μην βρίσκεται στην αποστολή των «τριών λιονταριών», όμως γνωρίζει πολύ καλά των Κάσπερ Σμάιχελ, αφού οι δυο τους είναι συμπαίκτες επί σειρά ετών στη Λέστερ.

Μάλιστα, τη σεζόν 2017/18 συνέβη ένα αστείο περιστατικό, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης Λέστερ-Σαουθάμπτον. Λίγο πριν βγουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και ενώ βρισκόντουσαν στη φυσούνα, ο Άγγλος φορ είχε διάθεση για πλάκα. Μόλις είδες τους συμπαίκτες στην εθνική Δανίας, Σμάιχελ και Χόιμπιεργκ (αγωνιζόταν στην Σαουθάμπτον) να χαιρετιούνται θερμά... απασφάλισε, φωνάζοντας με περιπαικτική φωνή: «Ωω, οι Δανοί φίλοι»!

Άπαντες ξέσπασαν σε γέλια, ενώ απίστευτη ήταν και η αντίδραση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος, μάταια, προσπαθούσε να κρατηθεί και να μη λυθεί στα γέλια!



Το επικό «γλέντι» του Σμάιχελ στην Αγγλία


Και φτάνουμε στο... σήμερα και στον ημιτελικό του Euro. Ο Κάσπερ Σμάιχελ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παραμονή του αγώνα κλήθηκε να μιλήσει για τον αγώνα, δίνοντας μια επική απάντηση!

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος τερματοφύλακας ρωτήθηκε τι σημαίνει για τη Δανία, το να... αποτρέψουν το ποδόσφαιρο από το «να γυρίσει σπίτι του», εννοώντας να κατακτήσει το τρόπαιο η Αγγλία.

Η απάντησή του ήταν όλα τα... λεφτά, με τον Σμάιχελ να μη διστάζει και να λέει πως: «Έχει έρθει ποτέ... σπίτι; Έχει πάρει η Αγγλία Euro; Το 1966 ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Πετσόκομμα» κανονικό από τον κίπερ της Δανίας!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x