sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πώς να μην την ερωτευτείς: Οι 5+1 λόγοι να θες να το σηκώσει η Δανία!

H Δανία ετοιμάζεται να μπει στη μάχη των ημιτελικών του Euro και το sport-fm.gr παραθέτει τους 5+1 λόγους, για τους οποίους ο... λαός θέλει να δει τους Σκανδιναβούς να στέφονται Πρωταθλητές Ευρώπης!

Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Το βράδυ της Τετάρτης (7/7, 22:00) κοντράρεται με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ». Και εδώ να σταματούσε η πορεία της, θα θεωρούταν ήδη κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους ο ποδοσφαιρικός λαός θέλει να δει τη Δανία να πίνει και… νερό στο Euro 2020!

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε τους 5+1 λόγους, για τους οποίους η Δανία πρέπει να σηκώσει τη φετινή κούπα:

Οι στιγμές που συγκλόνισαν τον πλανήτη


Από τις στιγμές, που δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό. Ήταν το 43ο λεπτό της τρίτης, μόλις, αναμέτρησης της διοργάνωσης, μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «Parken Stadium». Μέχρι να επισημοποιηθεί ότι 29χρονος Δανός έχει βρει εκ νέου τις αισθήσεις του, πέρασε περίπου μία ώρα. Ωστόσο, φάνηκε σαν αιώνας.

Έκτοτε μια αύρα λες και συνοδεύει την ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ. Εκείνη του Έρικσεν. Όχι πως δεν έχει αποδείξει η Δανία ότι αξίζει και αγωνιστικά την έως τώρα πορεία της. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Σκανδιναβοί παίζουν και για έναν ιερό σκοπό. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Έρικσεν. Κάτι που δεν γίνεται να αφήσει ασυγκίνητο τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- κόσμο.



Ιστορίες που μένουν


Euro 2020: Οι 5+1 λόγοι να θες να το σηκώσει η Δανία!

Ποια άλλη ομάδα θα άρχιζε με δύο σερί ήττες τις υποχρεώσεις της στον όμιλο και θα έφτανε μέχρι τα ημιτελικά; Καμία. Κυριολεκτικά! Η Δανία αποτελεί το μοναδικό εθνικό συγκρότημα, το οποίο έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και τους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχοντας μηδενική συγκομιδή πόντων στα δύο πρώτα παιχνίδια του. Ήδη αρκετά «δυνατή» ιστορία. Ωστόσο, γιατί να μην… ολοκληρωθεί; Εξάλλου, το «Από τις παραλίες… Πρωταθλητές Ευρώπης» του 1992 ίσως και να χρειάζεται ένα sequel. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι κάποια «αδέρφια» εκεί έξω θα είδαν σίγουρα κάποιο «όνειρο» κατάκτησης μετά τις δύο πρώτες ήττες, αφήνοντας και το κατιτίς τους στην αντίστοιχη στοιχηματική επιλογή.

Το αξίζει (και αυτή) αγωνιστικά


Το να σταθεί κανείς μονάχα στην επίδραση της ιστορίας του Έρικσεν στην ψυχοσύνθεση και κατ' επέκταση στην αγωνιστική συμπεριφορά των Δανών ποδοσφαιριστών, είναι αρκετά απλοϊκό έως και προσβλητικό για την προσπάθεια του συνόλου του Κάσπερ Χιούλμαντ. Αν υπάρχουν δύο ομάδες στη φετινή διοργάνωση, οι οποίες να έχουν πείσει -καθαρά ποδοσφαιρικά- για το ότι αξίζουν να φτάσουν μέχρι και την κατάκτηση, δεν είναι άλλες από τις Δανία και Ιταλία.

Στην πρώτη τους ήττα (0-1) με τη Φινλανδία, οι Σκανδιναβοί «πάτησαν» την αντίπαλό τους. Ωστόσο, ελέω του σοκ με τον Έρικσεν αλλά και της συγκλονιστικής εμφάνισης του Χραντέτσκι, είδαν το σύνολο του Μάρκου Κάνερβα να σκοράρει στη μοναδική τελική του στο ματς και να «κλέβει» το τρίποντο. Κόντρα στο Βέλγιο (1-2) έδειξαν εκ νέου τα διαπιστευτήριά τους, όμως ούτε τότε μπόρεσαν να το εξαργυρώσουν με βαθμό/βαθμούς.





Για να έρθουν οι δύο κολλητές τεσσάρες κόντρα σε Ρωσία και Ουαλία (1-4 και 0-4, αντίστοιχα), ώστε να «βροντοφωνάξουν» ότι δεν έχουν παρουσιαστεί στο Euro απλώς για να δώσουν το «παρών». Εξάλλου και η πορεία τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου λίγους μήνες νωρίτερα (8-0 επί της Μολδαβίας, μεταξύ άλλων) προϊδέαζε για κάτι ελπιδοφόρο αγωνιστικά.





Ομάδα που δεν φοβάται να ρισκάρει και η οποία παρόλο που έχασε τον ιθύνοντα νου στο κέντρο της, Κρίστιαν Έρικσεν, δεν άφησε να την επηρεάσει. Με δυνατή μεσαία γραμμή, τον Μάελε να οργιάζει από τα άκρα και τους Ντάμσγκααρντ, Ντόλμπεργκ και Πόουλσεν στην επίθεση να αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά.



Σύνολο χωρίς αστέρες

Σύμφωνοι, ο Σμάιχελ δεν είναι ο οποιοσδήποτε πορτιέρε. Μάλιστα, οι περισσότεροι εκ των «ενδεκαδάτων» αγωνίζονται σε ένα εκ των Big-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ωστόσο, κανένας δεν είναι… Κέιν. Από τη στιγμή, που η Δανία έχασε τη δυνατότητα να έχει διαθέσιμο τον Έρικσεν, βασίζεται σε ένα σύνολο, από το οποίο κανείς δεν προεξέχει αισθητά -σε στάτους- έναντι των υπολοίπων. Αν μην τι άλλο, σε αναγκάζει να τη δεις με διαφορετικό μάτι…



Θεέ μου, τι γήπεδο/κοινό…


Σε έπιασες να παρακολουθείς αγώνα του εν εξελίξει τουρνουά και να μη δίνεις και τόση σημασία στο τι συμβαίνει εντός των τεσσάρων γραμμών; Ε, θα ήταν παιχνίδι στο «Parken Stadium» και συγκεκριμένα ένα εκ των τριών της Δανίας στη φάση των ομίλων. Γήπεδο που κοχλάζει, σε παλαιούς βρετανικούς ακόμα και ελληνικούς ρυθμούς. Αδιαμφισβήτητη η συνεισφορά των φίλων της Δανίας στα όσα έχει καταφέρει το εθνικό συγκρότημα της χώρας τους. Είτε εκείνο παίζει εντός των συνόρων είτε πρέπει να ταξιδέψουν 2000 χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να δουν τους συμπατριώτες τους να μάχονται στο Μπακού. Ας το σηκώσουν και γι' αυτούς.



Bonus: Να το σηκώσει μέσα στο «Γουέμπλεϊ»


Κανένα μένος του υπογράφοντα με τους Αγγλόφιλους. Διόρθωση: Κανένα σοβαρό μένος με τους Αγγλόφιλους. Πέρα, όμως, από το προσωπικό κίνητρο, είναι γεγονός ότι αυτή η, εδώ και χρόνια, παραγωγή και αναπαραγωγή φίλων της εθνικής Αγγλίας έχει δημιουργήσει και τα αντίθετα «φαν κλαμπ». Η Δανία, λοιπόν, προσφέρει τη δυνατότητα στα τελευταία να δουν το αντίπαλο δέος να υφίσταται την ΑΠΟΛΥΤΗ ψυχρολουσία εντός των τειχών.

Euro 2020: Οι 5+1 λόγοι να θες να το σηκώσει η Δανία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x