sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ανυπόμονος Άμραμπατ, η ευκαιρία του Παναθηναϊκού, η φιλόξενη Σερβία και ο… Γερμανός Βιεϊρίνια!

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ρίχνονται στη «μάχη» της δεύτερης αγωνιστικής σε Europa και Conference League, με στόχο μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, όπως η προηγούμενη.

Μεγάλη Πέμπτη πράξη 2η! Οι ελληνικές ομάδες ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη της 2ης αγωνιστικής σε Europa και Conference με στόχο, φυσικά, μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά! ΑΕΚ και Ολυμπιακός αντιμετωπίζουν Άγιαξ και Μπάτσκα Τόπολα αντίστοιχα στις 19:45, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται το βράδυ, στις 22:00, με Μακάμπι Χάιφα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ενόψει των μεγάλων αγώνων, το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα με ενδιαφέροντα στοιχεία για τις τέσσερις αναμετρήσεις, που ενδέχεται να κρίνουν πολλά για την ευρωπαϊκή συνέχεια των ομάδων μας.

Η τεράστια πρόκληση της ΑΕΚ


Ας το πιάσουμε από το σπουδαιότερο παιχνίδι (19:45, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr, COSMOTE SPORT 3) της «Μεγάλης Πέμπτης», βάσει ονόματος του αντιπάλου. Η OPAP Arena θα υποδεχθεί τον Άγιαξ, ένα τεράστιο και ιστορικό σύλλογο, που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην ιστορία του αθλήματος. Το πρώτο μεγάλο club του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα μπει στο υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ και προφανώς, η επίσκεψη του «Αίαντα» στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κάνει τον γύρο της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο μόνιμος πρωταθλητής Ολλανδίας, με 36 τίτλους, διανύει μία από τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, αφού η άσχημη εκκίνηση στη σεζόν, έφερε αγανάκτηση στην ''Johan Cruyff Arena'' και προκάλεσε τη διακοπή στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Φέγενορντ. Ύστερα από επτά αγωνιστικές στην Eredivisie, ο Άγιαξ με δύο παιχνίδια λιγότερα βρίσκεται στη 15η θέση, έναν βαθμό από τα μπαράζ παραμονής! Φυσιολογικά, θα βρει τα πατήματά του, όμως η πραγματικότητα λέει ότι η ΑΕΚ τον πετυχαίνει σε ιδανική περίοδο για να κάνει το δύο στα δύο στον όμιλο, μετά τον θρίαμβο στο Μπράιτον.

Στο ρόστερ της νταμπλούχου υπάρχει ένας παίκτης, που για τους δικούς του λόγους ανυπομονεί για την αναμέτρηση της Πέμπτης. «Ήλπιζα να πέσουμε με τον Άγιαξ, γιατί δεν τον έχω νικήσει ποτέ στην έδρα του σε όλη μου την καριέρα». Με τις Φένλο και Αϊντχόφεν, ο Νόρντιν Άμραμπατ έχει μπει τέσσερις φορές στη ''Johan Cruyff Arena''. Τρεις έχει φύγει ηττημένος και μία ισόπαλος, με συνολικό σκορ 14-3! Οι φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να ελπίζουν βέβαια σε θετικό αποτέλεσμα, αφού ως γηπεδούχος μετράει τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, ενώ έχει σκοράρει στο εκκωφαντικό 6-2 το 2009 στο ''Philips Stadion''.


Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού


Η ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ διεκόπη από την Μπράγκα, επιστεγάστηκε, όμως, από τη μεγάλη νίκη επί της Βιγιαρεάλ. Η Κυπελλούχος Ευρώπης του 2021 «υποτάχθηκε» στο «τριφύλλι», που με μία μεστή και άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, έκανε το πρώτο βήμα προς τις θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκή παρουσία μετά τον Δεκέμβρη. Επόμενο εμπόδιο αυτό της Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ (22:00, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr, COSMOTE SPORT 6).

Η ήττα των Ισπανών στο ΟΑΚΑ και αυτή των Ισραηλινών στη Γαλλία, δημιουργεί μία ευνοϊκή κατάσταση για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε περίπτωση που φύγουν με το «διπλό» από το ''Sammy Ofer Stadium''. Ευνοϊκή, διότι ανεβαίνουν πια στους έξι βαθμούς, που σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους στα μπαράζ του Conference League, ενώ την ίδια ώρα Βιγιαρεάλ και Ρεν θα χάνουν βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ανατρέξουν στο παρελθόν, στο μοναδικό παιχνίδι με ομάδα από το Ισραήλ σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα βρουν τη νίκη με 2-0 επί της Χάποελ Τελ Αβίβ τη σεζόν 2006/07. Πρεμιέρα στο Κύπελλο UEFA, με την υποσημείωση ότι το format διεξαγωγής των ομίλων τότε περιλάμβανε πέντε ομάδες. Αντιθέτως, τη σεζόν 2011/12 στα play off του σημερινού Europa League, το «τριφύλλι» ηττήθηκε 3-0 στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι στον πρώτο αγώνα και παρά τη νίκη με 2-1 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, έμεινε εκτός ομίλων.


Η Σερβία «πάει» στον Ολυμπιακό


Η άγνωστη Μπάτσκα Τόπολα (19:45, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr, COSMOTE SPORT 4) είναι η ομάδα, που όταν «κόλλησε» στον 1ο όμιλο, άπαντες έτρεξαν να δώσουν το «εξάποντο» στον Ολυμπιακό. Σίγουρα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του δεν το βλέπουν έτσι. Με την ψυχολογία στα ύψη, όμως, από την αήττητη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη θέση μετά από επτά αγωνιστικές, μπορούν να επιστρέψουν από τη Σερβία με τη νίκη. Παιχνίδι καθοριστικής σημασίας, αφού οι δυο τους προέρχονται από τις ήττες της πρώτης αγωνιστικής.

Πέρα από την καλή αγωνιστική κατάσταση, τα ταξίδια των «ερυθρόλευκων» στη φιλόξενη Σερβία είχαν πάντα κάτι να του δώσουν. Μην πάμε μακριά, τον περασμένο Αύγουστο, η πρόκριση στους ομίλους του Europa League σφραγίστηκε επί σερβικού εδάφους και την έδρα της Τσουκαρίτσκι. Εκεί όπου όλο το club πανηγύρισε μαζί με τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα το τελικό 3-1 και κατ' επέκταση την παρουσία στη δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, την 1η του Οκτώβρη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο «Μαρακανά» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η εκδρομή, ωστόσο, των φίλων της ομάδας από την Ελλάδα και η από κοινού παρουσία στους δρόμους του Βελιγραδίου και του εμβληματικού γηπέδου με αυτούς της σέρβικης ομάδας, έδωσαν εξωαγωνιστική διάσταση στο ποδοσφαιρικό ραντεβού τους. Το 2017, μάλιστα, ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι ξεκινούσε τη σεζόν με επιβλητική νίκη 3-1 επί της μισητής αντιπάλου Παρτίζαν.


Ο Βιεϊρίνια θέλει ακόμη μία νίκη απέναντι στην Άιντραχτ


Η «απόδραση» από την παγωμένη Φινλανδία «ζέστανε» την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Conference League. Το 3-2 επί της Ελσίνκι ήταν η πρώτη από τις τέσσερις νίκες που «οφείλει» να κάνει ο «δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στους Φινλανδούς και την Αμπερντίν από τη Σκωτία. Απέναντι στην Άιντραχτ (22:00, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr, COSMOTE SPORT 5), όμως, θα τεστάρει το επίπεδό του και θα δείξει αν είναι φτιαγμένος για μία εντυπωσιακή πορεία όπως αυτή που σταμάτησε προ διετίας στη Μαρσέιγ και τα προημιτελικά του θεσμού.

«Σύμμαχός» οι τρεις νίκες του Αντελίνο Βιεϊρίνια απέναντι στους «αετούς» της Φρανκφούρτης. Στην επιτυχημένη τετραετία του στην Μπουντεσλίγκα και τη Βόλφσμπουργκ, ο αρχηγός μέτρησε δύο νίκες εντός και μία εκτός έδρας, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με την ιστορία υπέρ του, έδωσε το σύνθημα μίας μεγάλης βραδιά στο γήπεδο της Τούμπας. «Θεωρώ ότι αύριο θα βγει μια ομάδα στο γήπεδο που θα παίξει και θα τα δώσει το 100% για να πάρει τη νίκη», τα λόγια του.



Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x