sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν τους βλέπει η Premier League: Ξοδεύτηκαν υπερπολλαπλάσια για μεταγραφές από τις άλλες λίγκες

Η Premier League απέδειξε (και) στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο πως έχει ξεφύγει οικονομικά από κάθε άλλη λίγκα.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και πιστοποιήθηκε αυτό που μάλλον γνωρίζαμε ήδη: η Premier League απέχει έτη φωτός οικονομικά από τον ανταγωνισμό. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αγορές παικτών τον Ιανουάριο είναι τουλάχιστον έξι φορές περισσότερα από το πλησιέστερο πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Premier League έκαναν 92 μεταγραφές, με συνολικό κόστος 829,8 εκατ. ευρώ. Ένα τεράστιο μέρος αυτού του ποσού δαπάνησε η Τσέλσι αγοράζοντας μεταξύ άλλων παίκτες όπως οι Έντσο Φερνάντες με 121 εκατ. και Μιχάιλο Μούντρικ 70 εκατ. ευρώ από Μπενφίκα και Σαχτάρ αντίστοιχα. Από τις 73 πωλήσεις που έγιναν, στα ταμεία τους μπήκαν 100,4 εκατ. ευρώ.

Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν ήταν πολύ λιγότερα. Στην Ligue 1 δαπανήθηκαν συνολικά 130,2 εκατ. ευρώ, με ακριβότερη προσθήκη αυτή του Βιτίνια που η Μαρσέιγ αγόρασε από την Μπράγκα για 32 εκατ. ευρώ. Στις άλλες λίγκες… ελάχιστα πράγματα. Ειδικότερα, στην Bundesliga ξοδεύτηκαν μόλις 67,2 εκατ. ευρώ (με καμία μεταγραφή να μην σπάει το φράγμα των 10 εκατ. ευρώ), στη LaLiga 31,8 εκατ. ευρώ (αφού Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν… ανοίχτηκαν), στην Serie A 31,2 εκατ. ευρώ (αφού η φοβερή και τρομερή Νάπολι έχει αποθαρρύνει τον ανταγωνισμό και η Γιουβέντους περνά κρίση), στην πορτογαλική λίγκα 27,3 εκατ. ευρώ (ενώ τα έσοδα από πωλήσεις ήταν 166,9 εκατ. ευρώ), στην Eredivisie 24,2 εκατ. ευρώ και στην δική μας Σούπερ Λίγκα 6,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x