sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άρπαξαν την ευκαιρία και έγιναν πολύτιμοι: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος!

Η φετινή Stoiximan Super League έφτασε στο τέλος της και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την ενδεκάδα όπου οι παίκτες που την απαρτίζουν, έκαναν τη διαφορά και μετατράπηκαν στις αποκαλύψεις της σεζόν.

Μπορεί να μην έχουν περάσει πολλές ημέρες από το τελευταίο σφύριγμα της σεζόν στα γήπεδα της Stoiximan Super League, αλλά, πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, η κάθε μια, με τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει θέσει.

Ωστόσο, για να έχει επιτυχία η επόμενη «μέρα», είναι αναγκαίο να έχει γίνει η καλύτερη δυνατή ανασκόπηση των όσων συνέβησαν στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς, σε μερικές ομάδες υπήρξαν ευχάριστες εκπλήξεις, με παίκτες που από τη δεύτερη γραμμή, άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, μονιμοποιήθηκαν στη βασική ενδεκάδα και με τις εμφανίσεις τους, μετατράπηκαν στις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος.

Απ’ τους Ντόη, Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια που μεγάλωσαν… απότομα μέσα από την πίεση και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, στους Μανδά, Πήλιο και Νίκα που διακρίθηκαν από μικρομεσαίες ομάδες και δείχνουν αγωνιστικά και πνευματικά, έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, το sport-fm.gr δημιούργησε την ενδεκάδα που απαρτίζεται μονάχα από παίκτες που έκαναν την έκπληξη και έδειξαν ότι έχουν όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν. Είτε στις ομάδες τους, είτε σε αυτές που τους έχουν… σημειώσει στις μεταγραφικές του λίστες ενόψει του καλοκαιριού!

Σύστημα 4-4-2 (με ρόμβο)

Τερματοφύλακας: Χρήστος Μανδάς (ΟΦΗ)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Οι συστάσεις και τα θετικά λόγια για την περίπτωση του Χρήστου Μανδά είχαν κάνει την εμφάνιση τους από την παρουσία του, στον Ατρόμητο, όμως, έψαχνε την χρονιά της επιβεβαίωσης και αυτή ήρθε φέτος με τον ΟΦΗ. Για πολλούς ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν μαζί με τον Νουά Ντικό, μέτρησε 26 εμφανίσεις, κάνοντας το ντεμπούτο του στην 7η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου απέκρουσε πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες!

Ενέπνεε σιγουριά παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 22 ετών και κέρδισε με το… καλημέρα την εμπιστοσύνη του Βάλντας Νταμπράουσκας μετά την αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια. Highlight της σεζόν η παρουσία του στην «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), έχοντας συνολικά 7(!) επεμβάσεις, εκ των οποίων οι έξι ήταν σε τελικές εντός περιοχής, με κορυφαία απόκρουση εκείνη στο δυνατό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα. Να σημειωθεί, ότι στο Sofascore, μια σελίδα του εξωτερικού που ασχολείται με αριθμούς και στατιστικά του ποδοσφαίρου ψηφίστηκε στην ενδεκάδα της σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος!

Δεξιός μπακ: Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ στην ενδεκάδα, άρα και ο μοναδικός πρωταθλητής! Ο Λάζαρος Ρότα δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος, ωστόσο, η φετινή του παρουσία σε σύγκριση με την περσινή ήταν η μέρα με την… νύχτα. Από την δύσκολη προσαρμογή, τις αλλαγές προπονητών και τα άσχημα αποτελέσματα στην στήριξη από τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Έλληνας μπακ ταίριαξε αμέσως με την φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού και με την σκληρή του δουλειά, κατάφερε να αφήσει στον πάγκο τον «μουντιαλικό», Τζιμπριλ Σιντιμπέ.

Αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 28 ως βασικός και είχε μια ασίστ, 86% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, 2.4% μακρινές μπαλιές ανά παιχνίδι, 1.8% τάκλιν και σχεδόν ένα κλέψιμο σε κάθε αναμέτρηση, αποτελώντας έναν από τους κύριους εκφραστές του «Πελάδο» στην πίεση και την άμεση ανάκτηση της μπάλας.

Κεντρικός αμυντικός: Ανδρέας Ντόη (Ολυμπιακός)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Ένα από τα ελάχιστα θετικά που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός απ’ τη φετινή σεζόν, ήταν ο Ανδρέας Ντόη. Ο 20χρονος που στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες των «ερυθρόλευκων» αγωνιζόταν ως αμυντικό χαφ, χρησιμοποιήθηκε από τον Μίτσελ ως στόπερ και ο νεαρός τον δικαίωσε για την επιλογή του. Έκανε ντεμπούτο με το… αριστερό, αφού, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ, σημείωσε αυτογκόλ, αλλά ποτέ δεν τον επηρέασε, σημάδι της δύναμης του χαρακτήρα του.

Είχε πολύ καλή παρουσία δίπλα στον έμπειρο, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και σε 21 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 18 ως βασικός, είχε 89% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, 2 αποκρούσεις ανά παιχνίδι, 0.8% κλεψίματα, ενώ, κατάφερε να πετύχει και το πρώτου τέρμα με τον Ολυμπιακό στην ευρεία νίκη με 5-0 επί του Βόλου στα play-offs.

Κεντρικός αμυντικός: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Αντίστοιχη περίπτωση με τον Ντόη, με τη διαφορά ότι στον φετινό ΠΑΟΚ η ανάδειξη και η ενσωμάτωση νεαρών παικτών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας, ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μπήκε το ξεκίνημα της σεζόν στην ενδεκάδα και ελάχιστα… βγήκε. Είχε την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου και μαζί με τον Ίνγκι Ίνγκασον δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό κεντρικό δίδυμο καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αγωνίστηκε 25 φορές, ως βασικός τις 24 και είχε δυο γκολ, μια ασίστ, 85% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, 0.9% κλεψίματα και τάκλιν ανά παιχνίδι, όπως και 3.5 αποκρούσεις ανά παιχνίδι. Κορυφαία του εμφάνιση στη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ, σκοράροντας και κυρίως, κρατώντας τον «ασταμάτητο» Λιβάι Γκαρσία μακριά απ’ τα στάνταρ του. Εξαργύρωσε την αγωνιστική του εικόνα με την κλήση στην Εθνική Ελλάδος στα παιχνίδια του Nations League με Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο.

Αριστερό μπακ: Σταύρος Πήλιος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Απ’ τις μεγαλύτερες, ευχάριστες, εκπλήξεις του πρωταθλήματος και αγωνιζόμενος σε μια ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία και όχι για κάποια θέση στην πρώτη τετράδα. Ο Σταύρος Πήλιος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε μέσα στη σεζόν ο Θανάσης Στάικος και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη θέση του αριστερού μπακ.

Στα δυνατά του σημεία, το ασταμάτητο τρέξιμο σε όλη την πλευρά και η ασφάλεια που προσέφερε στην αριστερή πλευρά των Ηπειρωτών. Μάλιστα, με τα παιχνίδια που έπαιρνε και με την ψυχολογία που είχε, βελτίωσε πολλά στοιχεία του και στο δημιουργικό κομμάτι. Μέτρησε 23 συμμετοχές, όλες ως βασικός και είχε δυο ασίστ. Να θυμίσουμε, ότι ο Ολυμπιακός είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του, αλλά, το θέμα είχε παραμείνει στάσιμο. Δεδομένα, το όνομα του θα ακουστεί ξανά για κάποια εκ των «μεγάλων» καθώς το γεγονός ότι είναι Έλληνας και μόλις 22 ετών του δίνει πολλούς… πόντους.

Αμυντικό χαφ: Έντερ Γκονζάλεθ (Ατρόμητος)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Χωρίς αμφιβολία, ο κορυφαίος παίκτης του Ατρομήτου τη φετινή σεζόν. Ο Έντερ αποκτήθηκε από τη ρουμανική, Σέπσι, τη φετινή σεζόν και πήρε στο… σπίτι του τη φανέλα του βασικού από τον Κρις Κόουλμαν. Αγωνίστηκε σε 32 συμμετοχές, οι 30 ως βασικός, στη θέση του αμυντικού χαφ αλλά και ως εσωτερικός μέσος σε σύστημα 4-3-3.

Ήταν βιονικός καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς, παρά τον υψηλό ρυθμό και την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι του, δεν έβγαλε προβλήματα τραυματισμών και φώναξε «παρών» στη μεσαία γραμμή του Ατρομήτου. Είχε 88% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, μέτρησε 1.9 τάκλιν και 1.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ κέρδιζε 2.2 φάουλ σε κάθε αναμέτρηση. Το όνομα του έχει ακουστεί σε πολλές ομάδες του big-5 και το καλοκαίρι αναμένονται εξελίξεις για την περίπτωση του.

Εσωτερικός χαφ: Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Ακόμη ένας παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, δείγμα ότι η στήριξη στο ελληνικό στοιχείο, μόνο θετικό αντίκρισμα μπορεί να έχει. Ο Παναγιώτης Τζίμας δεν ήταν άγνωστος πριν από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αφού δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ και την περσινή σεζόν με τη Β’ ομάδα των «ασπρόμαυρων» μέτρησε οχτώ γκολ στη Super League 2.

Με την ομάδα του Θανάση Στάικου μέτρησε 28 συμμετοχές και αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αλλά και στα πλάγια. Στα δυνατά του στοιχεία, η αντίληψη του παιχνιδιού και οι γρήγορες αποφάσεις που παίρνει σε αυτό, ενώ είχε δυο ασίστ, 69% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, ενώ κέρδισε 2 φάουλ ανά παιχνίδι.

Εσωτερικός χαφ: Γιώργος Νίκας (Λεβαδειακός)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Ο,τι καλύτερο παρουσίασε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα του Λεβαδειακού. Ο Γιώργος Νίκας πρωταγωνίστησε στην ομάδα των Βοιωτών και το φετινό καλοκαίρι θα κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του . Ο 23χρονος επιτελικός χαφ έκανε μια γεμάτη χρονιά με 30 συμμετοχές, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ, τα τρία εκ των οποίων στα play-offs όταν η μπάλα… έκαιγε.

Ο Νίκας αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο, πίσω από τον σέντερ φορ σε σύστημα 4-2-3-1 αλλά η εξαιρετική του τεχνική και η βοήθεια ανασταλτικά του δίνει τη δυνατότητα, να ανταποκρίνεται και ως εσωτερικός μέσος. Το όνομα του ακούγεται έντονα για τον Παναθηναϊκό που τον παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Επιτελικός χαφ: Μάρκο Μπάκιτς (ΟΦΗ)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Μπορεί ο Μάρκο Μπάκιτς να αποκτήθηκε τον Ιανουάριο στον ΟΦΗ από την Μπουντούσνοστ Ποντγκόριτσα, αλλά, έδειξε ότι είναι… χρόνια στην ομάδα και δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής. «Κούμπωσε» αμέσως στο πλάνο του Βλάντας Νταμπράουσκας και δεδομένα, οι παραστάσεις που έχει από τις Τορίνο, Φιορεντίνα, Σπέτσια και Μπελενένσες τον βοήθησαν να κάνει τη διαφορά.

Πέτυχε τρία γκολ και μοίρασε δυο ασίστ σε 15 συμμετοχές και είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ΟΦΗ στα play-outs. Είχε 83% ποσοστό στις μεταβιβάσεις, 1.7 σουτ ανά παιχνίδι και κέρδιζε 1.3 φάουλ. Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε, του έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψει στις κλήσεις της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου και θα είναι τεράστια πολυτέλεια για τους Κρητικούς να τον κρατήσουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Περιφερειακός επιθετικός: Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Το «αστέρι» της ενδεκάδας που δεν γινόταν να μην πρωταγωνιστεί στη σχετική ενδεκάδα. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν, πιθανότατα, το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους το τεράστιο ταλέντο του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύθηκε και έκανε το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena (30/10) και από τότε πήρε τη φανέλα βασικού… σπίτι του. Μέτρησε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και με τρία γκολ και έξι ασίστ έκανε τη διαφορά στην επίθεση των «ασπρόμαυρων».

Δεν μπορεί να βρει κανείς μόνο ένα highlight της σεζόν από τον Κωνσταντέλια, ωστόσο, η μαγική ασίστ πεσμένος στο… έδαφος με την ΑΕΚ και η εμφάνιση του απέναντι στον Παναθηναϊκό και τη νίκη με 3-0 στη Λεωφόρο, ήταν ένα σκαλί πιο πάνω. Η ποιότητα του, ανάγκασε τους οπαδούς στα γήπεδα της Ελλάδας να τον χειροκροτούν, πράγμα σπάνιο στη χώρα μας με παίκτη αντίπαλης ομάδας, ενώ οι κρούσεις από ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Μίλαν δείχνουν ότι το μέλλον, νομοτελειακά, του… ανήκει!

Σέντερ φορ: Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (Βόλος)
Stoiximan Super League: Η ενδεκάδα με τις αποκαλύψεις
Η αποστολή του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου, ήταν από την αρχή πολύ δύσκολη. Δεν είναι και λίγο, να πρέπει να… μπεις στα παπούτσια του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Τομ Φαν Βέρτ. Ωστόσο, μπορεί ο 28χρονος να μην έκανε τους φίλους του Βόλου να ξεχάσουν τον επιθετικό της ΑΕΚ, αλλά, συνέβαλλε τα μέγιστα για βοηθήσει την ομάδα του Μπράτσου να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα playoffs.

Σε 25 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 22 ως βασικός, σκόραρε έξι τέρματα και είχε ένα διαφορετικό ρόλο, απ’ ότι ο Φαν Βερτ. Έβγαινε εκτός περιοχής, βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι, πίεζε την πρώτη πάσα στους αμυντικούς και δεν έχασε σε κανένα σημείο την εμπιστοσύνη του Έλληνα τεχνικού. Θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει η ομάδα του Βόλου να τον κρατήσει στο ρόστερ και της επόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x