Stories

«Ήμουν βέβαιος πως θα τη βγάλω κόρνερ με κεφαλιά»: Σαν σήμερα η μυθική διπλή επέμβαση του Κουπέ!

Μία μέρα σαν κι αυτήν το 2001, ο Γκρεγκορί Κουπέ έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές -και συνάμα περίεργες- αποκρούσεις που έχουμε δει στην ιστορία του Champions League.

Μπορεί τώρα να είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Ligue 1, ωστόσο το 2001 η Λιόν ήταν στα πάνω της – και τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Με τον Ζαν Σαντινί στον πάγκο, οι «λιονέ» συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Champions League, ενώ το τέλος της σεζόν θα τους έβρισκε για πρώτη φορά πρωταθλητές. Ένα επίτευγμα το οποίο θα επαναλάμβαναν στη συνέχεια άλλες έξι χρονιές, σερί!

Τον Οκτώβριο του ’01 όμως και συγκεκριμένα στις 10 του μήνα, η Ολιμπίκ φιλοξενούταν από την Μπαρτσελόνα, έχοντας τρεις βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές στην πρώτη φάση των ομίλων.

Η αποστολή της παρέας του Εντμίλσον, του Γκρεγκορί Κουπέ, του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, του Σίντνεϊ Γκοβού και του αείμνηστου Μαρκ-Βιβιέν Φοέ ήταν ασφαλώς δύσκολη και θα αποδεικνυόταν ακατόρθωτη, καθώς οι Καταλανοί θα νικούσαν 2-0 με τέρματα των Κλάιφερτ (78’) και Ρινάλντο (87’ πέν. στο τέλος).

Κουπέ: 22 χρόνια από τη μυθική επέμβαση με το κεφάλι

Ωστόσο, μία φάση που δεν αφορούσε γκολ έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο εντυπωσιακές επεμβάσεις που έχουμε δει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Με το ματς ακόμα στο 0-0, ο Κασάπα επιχείρησε με... λόμπα να γυρίσει την μπάλα στον Κουπέ προτού γίνει κάτοχός της ο Ριβάλντο – μετά από επίσης κακό γύρισμα συμπαίκτη του.

Ο 29χρονος τότε τερματοφύλακας αντιλήφθηκε πως τα πράγματα ήταν δύσκολα και η ομάδα του κινδύνευε άμεσα να δεχτεί ένα πραγματικά αστείο αυτογκόλ μέσα στο «Καμπ Νου».

Τι έκανε λοιπόν ο Γάλλος διεθνής; Εκτοξεύτηκε και χτύπησε την μπάλα με το κεφάλι, ρισκάροντας να την καρφώσει στα δίχτυα! Ωστόσο, εκείνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Ρίμπο, που θεώρησε πως θα πετύχει ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του.



Παρ’ όλα αυτά, ο Κουπέ, που είχε βρεθεί φαρδύς πλατύς μέσα στην εστία του, πρόλαβε να σηκωθεί και να αποκρούει την κεφαλιά του Βραζιλιάνου, κρατώντας το 0-0!

«Ήμουν βέβαιος ότι μπορούσα να τη στείλω πάνω από το οριζόντιο δοκάρι» θα σχολιάζε αργότερα ο παλαίμαχος πλέον γκολκίπερ, που έμεινε στη Λιόν μέχρι το 2008, κατακτώντας μαζί της, από το 1997, επτά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα League Cup και τέσσερα Super Cup.

Θα φορούσε επίσης τη φανέλα των Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν, συν εκείνη της Σεντ Ετιέν στο ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ μεταξύ 2001 και 2008 θα εκπροσωπούσε τη Γαλλία 34 φορές.

Απόκρουση σαν εκείνη στη Βαρκελώνη όμως, δεν ξανάκανε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x