Stories

«Δεν έχουμε τέρμα»: Όσοι… τόλμησαν να φορέσουν γάντια!

Ο Ολιβιέ Ζιρού δεν το πολυσκέφτηκε και φόρεσε τα γάντια του Μενιάν, όταν αυτός αποβλήθηκε. Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είναι φυσικά ο πρώτος παίκτης που αναλαμβάνει χρέη γκολκίπερ.

Η Μίλαν είχε δύσκολη αποστολή στη Γένοβα και το «Λουίτζι Φεράρις». Ο Πούλισικ φάνηκε να γίνεται ο πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Τζένοα με γκολ στο 87ο λεπτό, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού έκλεψε άθελά του τη δόξα από τον Αμερικανό.

Στη γονατιά του Μενιάν, ο διαιτητής έβγαλε την κόκκινη κάρτα στον κίπερ των Μιλανέζων και ο Γάλλος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα και τα γάντια του συμπατριώτη του. Υπερασπίστηκε την εστία των «ροσονέρι» στα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα, βάζοντας τα χέρια του στη «φωτιά» για να ανακόψει την τελευταία επίθεση των γηπεδούχων.

Το sport-fm.gr ανατρέχει στο παρελθόν και τους παίκτες που πήραν θέση στα γκολπόστ.

Ο Ούγκο Αλμέιδα «ντύθηκε» Ανέστης


Οι φίλοι της ΑΕΚ ακούν «Αλμέιδα» και αμέσως χαμογελούν για τον δικό τους νταμπλούχο προπονητή, Ματίας. Υπήρξε, όμως και ένας άλλος, ο Ούγκο, που για μία βραδιά έγινε ο ήρωάς τους. Ο σπουδαίος Πορτογάλος επιθετικός με καριέρα σε Πόρτο, Βέρντερ Βρέμης και Μπεσίκτας φόρεσε για έναν χρόνο τα κιτρινόμαυρα και μέτρησε πέντε γκολ. Αυτό για το οποίο θα τον θυμούνται άπαντες στην Ελλάδα είναι η στιγμή, που αντικατέστησε τον Γιάννη Ανέστη κάτω από την εστία της «Ένωσης», στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, τον Απρίλη του 2017.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα του Σιδηρόπουλου μέσα σε ένα λεπτό(!), αφού καθυστερούσε να εκτελέσει το ελεύθερο άουτ και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 1-0. Η «Ένωση», βέβαια, κρατούσε το εισιτήριο για τον μετέπειτα τελικό με τον ΠΑΟΚ, χάρη στο 2-1 του «Γ. Καραϊσκάκης». Σε ισχύ τότε ήταν ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Ο ελίτ ρέφερι απέβαλε τον Ανέστη και κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ούγκο Αλμέιδα. Εκείνος δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια προσπάθεια του Ολυμπιακού, καθώς οι συμπαίκτες του τον «προστάτεψαν» και τελικά η ΑΕΚ κράτησε την πρόκριση μέχρι το σφύριγμα της λήξης.


Ο Χάρι Κέιν θα θυμάται για πάντα τον Αστέρα Τρίπολης


Οι κάτοικοι της Τρίπολης και υποστηρικτές του Αστέρα θυμούνται καλά τι είχε συμβεί τον Οκτώβρη του 2014. Στην παρθενική και άξια αναφοράς παρουσία της ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το ταξίδι στο Λονδίνο για το Europa League και τον αγώνα με την Τότεναμ δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελαν.

Ο Χάρι Κέιν, στις πρώτες εμφανίσεις με τα «σπιρούνια», είχε βάλει την υπογραφή του στη βαριά ήττα των Αρκάδων με 5-1 στο «Γουάιτ Χάρτ Λέιν». Πέτυχε τρία τέρματα μέχρι να αντικαταστήσει στην εστία τον Ούγκο Γιορίς, που αποβλήθηκε στο 86ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός δέχθηκε το γκολ της τιμής με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χερόνιμο Μπαράλες. Το γήπεδο, φυσικά, χειροκρότησε τον μετέπειτα αρχηγό και πρώτο σκόρερ του συλλόγου.


Ο «κέρβερος» Φελίπε Μέλο έπιασε πέναλτι


Ο οξύθυμος χαρακτήρας και το σκληρό παιχνίδι χαρακτήριζαν τον Φελίπε Μέλο. Ο Βραζιλιάνος μέσος σκορπούσε τρόμο με τα βίαια μαρκαρίσματα, γι’ αυτό είχε αντικρίσει αμέτρητες κόκκινες κάρτες. Σίγουρα αυτό ήταν το στυλ του, το έκανε, όμως και από υπέρμετρο πάθος για την αγαπημένη του Γαλατάσαραϊ. Από αγάπη για τον σύλλογο, λοιπόν, ανέλαβε δράση όταν ο Φερνάντο Μουσλέρα έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ελαζίγκσπορ, το μακρινό 2012.

Οι προβλεπόμενες τρεις αλλαγές είχαν γίνει από τον Φατίχ Τερίμ, οπότε ένας από τους ήδη αγωνιζόμενους θα έπρεπε να στηθεί απέναντι στην άσπρη βούλα και την εκτέλεση του Τουρκντογκάν. Ο Μέλο δεν «μάσησε» και με μία μεγαλειώδη απόκρουση κράτησε το 1-0 για την «Τσιμ Μπομ» στο 90ό λεπτό! Όλη η Τουρκία παραμιλούσε με το επίτευγμα του διεθνή με τη «Σελεσάο», που υπηρέτησε για μία τετραετία τους πρωταθλητές της χώρας.


Ο σοβαρός τραυματισμός του Τσεχ και η «θυσία» του Τέρι


Τον Οκτώβρη του 2006, η νεοφώτιστη Ρέντινγκ υποδεχόταν την πρωταθλήτρια Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Σε 15 δευτερόλεπτα από το σφύριγμα της έναρξης συνέβη ο τρομακτικός τραυματισμός του Πετρ Τσεχ, που θα μπορούσε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών να αποβεί μοιραίος. Ο Τσέχος μάζεψε τη μπάλα στη διεκδίκηση με τον Στέφεν Χαντ και ο επιθετικός των γηπεδούχων τον χτύπησε ακούσια(;) με το γόνατο στο κεφαλί. Ένα χτύπημα που προκάλεσε κάταγμα στο κρανίου του, έγινε θέμα συζήτησης στη Βουλή των Βρετανών και σημάδεψε την καριέρα του υψηλόσωμου τερματοφύλακα, αφού δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί, μέχρι να αποσυρθεί, την προστατευτική κάσκα. Οι Άγγλοι, μάλιστα, είχαν κρεμάσει την «ταμπέλα» του δολοφόνου στον «δράστη»!

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στον αγωνιστικό χώρο εισήλθε φυσιολογικά ο Κάρλο Κουντιτσίνι, αναπληρωματικός κίπερ των «μπλε». Η μοίρα, ωστόσο, ήθελε τον Τζον Τέρι να ολοκληρώνει το παιχνίδι στα καρέ της Τσέλσι. Ο Ιταλός δεν μπορούσε να συνεχίσει ύστερα από σφοδρή σύγκρουση με παίκτης της Ρέντινγκ στις καθυστερήσεις του αγώνα και ο εμβληματικός αρχηγός φόρεσε τη γκρι εμφάνιση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της επεισοδιακής αυτής αναμέτρησης.



Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x