sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η λύτρωση, η ψυχάρα και ο ατσάλινος: Τι κρατάμε από τα ματς της 8ης αγωνιστικής!

Φτάσαμε αισίως στο 1/3, περίπου, της κανονικής διάρκειας της Super League, καθώς ολοκληρώθηκε και η 8η αγωνιστική! Το sport-fm.gr, λοιπόν, κάνει τη σούμα και καταγράφει τι κρατάμε από τα επτά ματς.

Η 8η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει σούμα!

Από τον ανατρεπτικό Βόλο και τον Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ Άρη, στη λύτρωση της ΑΕΚ, τον ατσάλινο Παναθηναϊκό και την… ψυχάρα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Αυτά κρατάμε από τα επτά παιχνίδια της 8ης «στροφής» του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ανατρεπτικός και… ιστορικός!


Ο Βόλος είναι μια νέα ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού μετρά μόλις πέντε χρόνια ζωής, με τα τρία τελευταία, ωστόσο, να είναι στη Super League και όχι σε ρόλο… διακοσμητικό! Κάθε άλλο. Όπως και πέρυσι, στο ξεκίνημα της σεζόν, έτσι και φέτος, αλλά και ακόμη καλύτερα, οι Θεσσαλοί τρελαίνουν κόσμο τόσο με τη βαθμολογική τους συγκομιδή όσο και με την εκπληκτική εικόνα τους εντός αγωνιστικού χώρου. Έχοντας -αφού πετυχαίνουν διάνα πρώτα, βρίσκοντάς τους- μερικούς από τους πιο μερακλήδες παίκτες της κατηγορίας! Πέρα από αυτά, όμως, έχουν και ψυχή. Όπως και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό, έτσι και σε αυτό με τον Λεβαδειακό, ο Βόλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άλλη μία ανατροπή (2-1) και έγραψε ιστορία, αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του στην πρώτη κατηγορία, που πετυχαίνει τέσσερις σερί νίκες! Το… τρένο του Βόλου έχει εδραιωθεί για τα καλά στην εξάδα και μένει να δούμε πού θα φτάσει.


Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ


Από την απίστευτη γιούχα και το ανάθεμα του πρώτου ημιχρόνου, στις σφιγμένες γροθιές και τα χαμόγελα στο τέλος του αγώνα. Εντάξει, ο Άρης δεν έλυσε τα προβλήματά του επειδή νίκησε (2-1) τον Ιωνικό, αλλά ακριβώς αυτά τα προβλήματα θα είχαν γίνει… βουνό αν ΔΕΝ τον νικούσε! Το όλο το σκηνικό του αγώνα θυμίζει Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ! Ο Ιωνικός προηγήθηκε με τον Μάντζη στο 42', εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι παίκτες των «κίτρινων» συνέχιζαν να βρίσκονται σε αυτόν τον παρατεταμένο λήθαργο και αμέσως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έγινε ο κακός χαμός, με τους οπαδούς να φωνάζουν εν χορώ «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ». Οι Νικαιώτες, δε, λίγο έλειψε να αποτελειώσουν τον Άρη, χάνοντας ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει ακόμη περισσότερο με το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο, άλλαξαν τα πάντα! Όχι αμέσως, γιατί η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έχασε στο ξεκίνημά του τεράστιες φάσεις, για να φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη. Από το 60' και μετά, ωστόσο, και με τον κορυφαίο του γηπέδου Κάνιας να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 51', ο Άρης «ξύπνησε», έβγαλε αντίδραση, και έφτασε σε μια λυτρωτική ανατροπή, επιστρέφοντας στα «τρίποντα» μετά από δύο σερί ήττες και φέρνοντας… τούμπα, όχι μόνο τον Ιωνικό, αλλά και το κλίμα!

.....

Λύτρωση


Μέχρι να περάσει λίγος καιρός, για να ξεχάσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ τα 19 χρόνια μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, θα γεννάται στο μυαλό τους η εξής εύλογη απορία σε ματς όπως αυτό με τον Ατρόμητο: «Αν έπαιζε στο ΟΑΚΑ, θα κέρδιζε;». Κανείς δεν ξέρει, προφανώς, την απάντηση. Ξέρει, όμως, ότι, πλέον, το «μίλησε η έδρα», που συχνά πυκνά χρησιμοποιούμε εμείς οι δημοσιογράφοι, θα εφαρμόζεται… φουλ στην OPAP Arena! Στο κατάμεστο, φυσικά, νέο γήπεδο της «Ένωσης», 32.000 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί ήταν όρθιοι από το 80' περίπου και… απλά περίμεναν το γκολ, δημιουργώντας αυτό ακριβώς, που έλειψε στην ΑΕΚ δύο δεκαετίες τώρα: Αληθινά «καυτή» ατμόσφαιρα! Κόντρα στο εξαιρετικό σύνολο του Κόλμαν, η λύτρωση ήρθε, τελικά, στο 92', από τον Μάνταλο… αρχικά! Μια λύτρωση και προσωπική για τον μέχρι πρότινος αρχηγό του «δικεφάλου», που έχει ακούσει και έχει ακούσει… Πέρασε στο παιχνίδι, λοιπόν, ως αλλαγή στο 70' και κέρδισε το πέναλτι, με τον Άμραμπατ να ολοκληρώνει τη λύτρωση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα, και «επιβάλλοντας» τον νόμο της ΑΕΚ στο «σπίτι» της!


Γκολάρα στην… ντερμπάρα!


Δύο φορές προηγήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα του ΟΦΗ, οι Κρητικοί, ωστόσο και τις δύο είχαν «απάντηση», στη ματσάρα των Ζωσιμάδων, που εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τα όλα του! Οι Ηπειρώτες κρατούσαν ως το 90' στα χέρια τους ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, αλλά ένα απίθανο γκολ του Ντιουσέ, με καταπληκτικό σουτ, γλίτωσε τον ΟΦΗ από άλλη μία ήττα-στραπάτσο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2! Αμφότερες οι ομάδες, πάντως, και οι ειδικά οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρία για κάτι καλύτερο, παραμένοντας -επίσης αμφότερες- στα χαμηλά της βαθμολογίας, με μόλις πέντε βαθμούς.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 8ης αγωνιστικής

Ατσάλινος


Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει από το ξεκίνημα της σεζόν δεκάδες πράγματα. Στη Λαμία απέδειξε ότι είναι και ατσάλινος! Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι «πράσινοι», που πέρασαν και από τη Φθιώτιδα με σκορ 2-0, συνεχίζοντας τρένο, αφού έκαναν το «οκτώ στα οκτώ»! Εκείνο, δε, που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς από το συγκεκριμένο ματς, καθώς μιλάμε μάλλον για ρεκόρ, είναι το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έχασε πέντε παίκτες με τραυματισμό! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όσα συνέβησαν στο… ιατρικό δελτίο του Παναθηναϊκού στη Λαμία, με τον Τρουγιέ, δυστυχώς, στο ντεμπούτο του, να έχει την πιο σοβαρή ζημιά, αφού υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει όλη τη σεζόν! Και το ακόμη πιο φοβερό είναι ότι σχεδόν όλα έλαβαν χώρα στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια του! Είπαμε, όμως. Ο Παναθηναϊκός δεν καταλαβαίνει τίποτα…


Το χειρότερο


Το χειρότερο ματς έως τώρα! Αυτό… είδαμε στο Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός. Οι Αρκάδες ήταν ανέκαθεν μία επιθετική ομάδα και αυτό, που έχουν δείξει στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, δεν είναι ποδόσφαιρο! Η εικόνα των παικτών δεν είναι καλή και αυτό οφείλεται, κυρίως, στο στιλ παιχνιδιού, που προσπαθεί να περάσει ο Ηρακλής Μεταξάς. Την ίδια ώρα, ούτε ο Παναιτωλικός έπαιξε επιθετικά. Συγκεκριμένα, φουλ αμυντικά! Βέβαια, στα θετικά είναι ότι οι Αγρινιώτες δεν δέχθηκαν γκολ για πρώτη φορά φέτος! Στο 0-0, λοιπόν, με μία φάση για κάθε ομάδα σε 90 και πλέον λεπτά…

.....

Ψυχάρα!


Αναμφίβολα, το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ήταν… ακριβώς αυτό: Ντέρμπι, και τι ντέρμπι! Από τα καλύτερα των τελευταίων ετών ανάμεσα στις δύο ομάδες, με φάσεις, γκολ, ένταση και φωνές για τη διαιτησία! Τα πάντα είχε το παιχνίδι, και θριαμβευτή, τελικά, τον «δικέφαλο του Βορρά» με σκορ 2-1! Τεράστιο «διπλό» για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έβγαλε χαρακτήρα και… ψυχή στο «Γ. Καραϊσκάκης», φωνάζοντας πως είναι και αυτή εδώ! Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν… άπειρα μια τέτοια νίκη, αφού δεδομένα του αλλάζει την ψυχολογία και όχι μόνο, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον. Από την άλλη, η κατάσταση στους «ερυθρόλευκους» παραμένει πολύ δύσκολη, αφού πέρα από το κομμάτι του πρεστίζ, καθώς έχασε ένα ντέρμπι μέσα στην έδρα του, μένει στο -10 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x