sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από τη 10η αγωνιστική της Super League: Ο καταιγιστικός, ο μυθικός και η ντερμπάρα!

Πολλά… πάρα πολλά θα έχουμε να θυμόμαστε από τη 10η αγωνιστική της Super League! Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 παιχνίδια!

Τι μας… πρωτοέμεινε θα μπορούσε να είναι ο τίτλος!

Από τη 10η αγωνιστική της Super League έχουμε πραγματικά να κρατήσουμε ένα σωρό πράγματα!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα, που κρατάμε από τα 7 παιχνίδια της 10ης «στροφής» του πρωταθλήματος!

Καταιγιστικός!


Ο υπέροχος ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό» από τον Βόλο, με το καμάρι της Κρήτης να παίζει μοντέρνο, σαρωτικό ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά και τρομακτική κυκλοφορίας της μπάλας! Αναμφίβολα, αν συνεχίσει έτσι, ο ΟΦΗ μπορεί να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα και εμείς να χαιρόμαστε που… επέστρεψε! Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά του ματς, οι Κρητικοί είχαν ένα γκολ, τρία δοκάρια και τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς, με τον Καμάου να αστοχεί προ κενής εστίας, ενώ στο 38' είχαν και τέταρτο δοκάρι! Καταιγιστικοί!


Συγκίνηση


Με τα όσα απίθανα βλέπαμε την ίδια ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν λογικό να περάσει σε δεύτερη μοίρα η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Αστέρα Τρίπολης, που έληξε 1-1, με τους Αρκάδες να… κλωτσάνε τις ευκαιρίες τους και τους γηπεδούχους να στέκονται ξανά όρθιοι. Εκείνο, ωστόσο -δυστυχώς- που θα μας μείνει από το παιχνίδι, είναι η συγκίνηση πριν τη σέντρα, όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φίλου του Ιωνικού, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα του ΗΣΑΠ.


Μυθικός!


Μπορεί να είναι και το ματς, που δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ από το φετινό πρωτάθλημα! Όσα συγκλονιστικά συνέβησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον ΜΥΘΙΚΟ ΠΑΣ Γιάννινα να συντρίβει με σκορ 5-0 τον Άρη, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη -σε έκταση- στην ιστορία του, θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένα στο βιβλίο της Α' Εθνικής. Από την άλλη, στο βιβλίο της ιστορίας του Άρη θα υπάρχει ο διασυρμός από τους Ηπειρώτες ως μαύρη σελίδα, καθώς είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του εντός συνόρων στα 107 χρόνια της ζωής του!

Super League: Τι μας έμεινε από τη 10η αγωνιστική

Κόσμος και νίκη


Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού επέστρεψαν στο γήπεδο και η ομάδα πήρε τη μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- νίκη της στη σεζόν! Έλειψε ο κόσμος και φάνηκε αυτό. Τρομερή ατμόσφαιρα, στην ούτως ή άλλως πανέμορφη έδρα των «καναρινιών» και ένα «τρίποντο», από εκείνα που λογίζονται ως… εξάποντα!


Επιτέλους… Ατρομητάρα!


Άργησε, αλλά ο Ατρόμητος, επιτέλους… εμφανίστηκε και μάλιστα, απέναντι στον ΠΑΟΚ! Μεγάλη εμφάνιση από τους Περιστεριώτες, μεγάλη εμφάνιση ατομικά και από τον Κουλούρη, που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-0 κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά». Πρώτα του, θυμίζουμε, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Σε ένα παιχνίδι, δε, με λίγες (και καλές) φάσεις, τα τέρματα του πρώην «ασπρόμαυρου» φορ, που είχε και κερδισμένο πέναλτι, αποδείχθηκαν «χρυσάφι». Ειδικά το πρώτο, το οποίο έρχεται σε ένα σημείο, στο οποίο πιέζουν οι φιλοξενούμενοι. Με αυτόν τον Κουλούρη ο Ατρόμητος μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες.

Super League: Τι μας έμεινε από τη 10η αγωνιστική

Ντερμπάρα!


Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα! Απίστευτος αγώνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τεράστιας σημασίας νίκη επί της Ένωσης, με τον απίθανο Αγκιμπού Καμαρά και τον… killer Ελ Αραμπί να πετυχαίνουν πολύ ωραία γκολ και να οδηγούν την ομάδα τους στο πολύτιμο «τρίποντο». Από την άλλη, τα δύο εκπληκτικά τέρματα του Αραούχο δεν ήταν αρκετά για τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη, που έμειναν πίσω στην υπόθεση «τίτλος». Είχαμε, βέβαια και φωνές για τη διαιτησία, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για το σπρώξιμο του Μασούρα στον Βράνιες, πριν ο Ολυμπιακός στην εξέλιξη της φάσης κάνει το 1-2…


Και «διπλό» και με ανατροπή!


Ο Παναθηναϊκός πήρε βαθιά «ανάσα», ψυχολογική και βαθμολογική, φέρνοντας «τούμπα» τη Λαμία (1-3) στον Βόλο, για το πρώτο του «διπλό» στο πρωτάθλημα! Και δεν είναι μόνο αυτό. Για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια έφερε… τούμπα αντίπαλό του εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας νίκη, ο Παναθηναϊκός! Τελευταία φορά είχε συμβεί αυτό στις 13 Μαΐου 2017! Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα, επικρατώντας 3-2 του ΠΑΟΚ και μάλιστα, με μισή ομάδα! Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει κάτι άλλο, που κρατάμε από το παιχνίδι, είναι η εμφάνιση του Λούντκβιστ, ο οποίος, δυστυχώς, τραυματίστηκε και είναι αμφίβολος για Παναιτωλικό. Σε κάθε περίπτωση, έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x