Unpopular Opinions

Unpopular Opinions: Όχι, δεν υποστηρίζω ΚΑΜΙΑ ομάδα στο εξωτερικό

Σε πείσμα όσων έχουν από μία ομάδα σε κάθε χώρα, ο Γιάννης Πολιάς διατηρεί ουδέτερη στάση στα εκτός συνόρων.

«Στην Αγγλία/Ισπανία/Γερμανία/Ουαλία/Παπούα-Νέα Γουινέα, τι ομάδα είσαι;» η κλασική ερώτηση είτε από συναδέλφους, είτε σε παρέες. Η απάντηση σταθερή: Καμία! Όσο και αν προσπάθησα μέσα στα χρόνια να ταυτιστώ με κάποιον εκτός Ελλάδας σύλλογο, απλά δεν βγήκε.

Γράφει ο Γιάννης Πολιάς

Καταρχάς να ξεκαθαριστεί το εξής: Προφανώς και ο γράφων έχει συμπάθειες σε αρκετές χώρες. Επιπλέον, αρκετές φορές έχει πάρει το μέρος ομάδων-εκπλήξεων σε αρκετές διοργανώσεις, από εγχώριες λίγκες μέχρι Παγκόσμια Κύπελλα – η Λιλ στην περσινή Ligue 1 αποτελεί ένα παράδειγμα.

Unpopular Opinions: Όχι, δεν υποστηρίζω ομάδα στο εξωτερικό

Αυτό όμως που πορώνεστε -τόσο- με τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Σίτι, τη Λίβερπουλ, τη Γιουβέντους και σία, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Να το δεχτώ, είδατε μία τρομερή έκδοση της άλφα ομάδας και για κάποιον λόγο ταυτιστήκατε. Ναι, τρομερή η Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ, υπερηχητική η Μπάρτσα της δεκαετίας 2005-2015 με Μέσι, Ροναλντίνιο και άλλους, εντυπωσιακή η Ρεάλ των τεσσάρων Champions League μέσα σε πέντε σεζόν, ισοπεδωτική η Μπάγερν εντός συνόρων αλλά και εκτός, το ’13 και το ‘20.

Παρ’ όλα αυτά, όσο και αν έχω προσπαθήσει να φανατιστώ κι εγώ (έτσι, για την αλλαγή), είναι αδύνατον. Δεν βγαίνει, πώς να το κάνουμε. Και αν πλέον, με τα πολλά τηλεοπτικά κανάλια, τα streams και το ίντερνετ είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείς αδιαλείπτως τους αγώνες, τις εξελίξεις και γενικώς οτιδήποτε αφορά έναν σύλλογο... μακρινό, όσοι γίνατε υποστηρικτές οποιασδήποτε ξένης ομάδας στα 80’s, 90’s και τα ρέστα πώς το πάθατε; Είδατε ένα ματς, θαμπωθήκατε και είπατε «αυτό ήταν, μόνο Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν, Γιουνάιτεντ» και ούτω καθεξής;

Unpopular Opinions: Όχι, δεν υποστηρίζω ομάδα στο εξωτερικό

Ή, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου. Παίζει η... εγχώρια αγάπη σας με τη ξένη σε κάποιο ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ποιον υποστηρίζετε, παλικάρια μου; Και δεν περνούν τα «όποιος και να νικήσει, χαρούμενος θα είμαι».

Για να μην φτάσουμε σε νεόκοπους οπαδούς ομάδων όπως η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, aka είδαμε -πλούσιο και χρυσαφένιο- φως και μπήκαμε.

Συνοψίζοντας. Σεβαστό εννοείται να υποστηρίζει ο καθένας ακόμα και τη Ράνχαϊμ ή την Σβαρόφσκι Βάτενς αν θέλει. Προφανώς θα έχει τους λόγους του. Ο γράφων ωστόσο, δεν θα τους καταλάβει ποτέ αυτούς τους λόγους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x