sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η τρομοκρατία, τα κέρδη της κορυφής και ο… Βάρβαρος: Τα σημεία από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη!

Τα πέντε συμπεράσματα του sport-fm.gr από τη νίκη της ΑΕΚ με 2-0 επί του Άρη στην OPAP Arena, με την οποία η «Ένωση» επέστρεψε -έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Με δύο γκολ του Εζεκιέλ Πόνσε, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Άρη στην OPAP Arena για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, επιστρέφοντας στις νίκες, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά.

Το… μπούλινγκ στους Θεσσαλονικείς στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, η εμφάνιση των Πόνσε και Πινέδα και η διαχείριση του Ματίας Αλμέιδα είναι, μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι τρομοκρατική: Απίστευτο το ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων» στο παιχνίδι. Μπήκαν με ορμή από το πρώτο δευτερόλεπτο, πίεζαν ψηλά, με ενδεικτικό να είναι το γεγονός πως στο πρώτο τέταρτο ο Κούεστα είχε χρειαστεί να διώξει όπως όπως… πέντε φορές. Έτσι, μετά τη συνεργασία των Γιόνσον-Χατζισαφί και τη σέντρα του τελευταίου στο 9ο λεπτό, ο Πόνσε άνοιξε το σκορ με ωραία προβολή, μια εξέλιξη του ματς που ήταν απόλυτα δίκαιη.

Παρ' όλα αυτά η εικόνα του ματς μετά το γκολ του Αργεντινού έμοιαζε σαν η «Ένωση» να είναι… πίσω στο σκορ. Και αυτό διότι έβγαλε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ψάχνοντας με μανία ένα δεύτερο γκολ, που θα απλοποιούσε τα δεδομένα. Εν τέλει, το βρήκε μόλις πέντε λεπτά μετά, εκμεταλλευόμενη -για μια ακόμη φορά φέτος- τις στατικές φάσεις: στο 14ο λεπτό ο Ελίασον έκανε ωραία εκτέλεση, με τον Πόνσε να χτυπά ξανά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο «δικέφαλος» είχε και άλλες στιγμές στο πρώτο μέρος, στο οποίο έκανε χωρίς υπερβολή… μπούλινγκ στον Άρη.



Ο… Βάρβαρος Πόνσε και ο συγκλονιστικός Πινέδα: «Ο Εζεκιέλ τα πηγαίνει εξαιρετικά, σκοράρει και θυμίζει… Βάρβαρο», είχε πει πριν λίγο καιρό σε δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα για τις αντιδράσεις του Πόνσε όταν βρίσκει δίχτυα και σήμερα το είδαμε ξανά, δύο φορές μάλιστα. Ο Αργεντινός ήταν ο παίκτης που καθόρισε το ματς με τα τέρματά του, βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα μετά τη διακοπή και το 4-0 με τη Λαμία. Παράλληλα, ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία με 14 γκολ και βρίσκεται, φυσικά, στην κορυφή της σχετικής λίστας της ομάδας του, ενώ συνολικά έδωσε πολλές μάχες, ήταν μέσα στις φάσεις και έκανε γεμάτο παιχνίδι.

Από την άλλη, τι μπορεί να πει κανείς για τον Ορμπελίν Πινέδα; Ο Μεξικανός έχει κάνει ασύλληπτο πρώτο μέρος, κινούταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, παίρνοντας πάντα σωστές αποφάσεις. Στα μέσα του δευτέρου μέρους μεταφέρθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης εξαιτίας της εισόδου του Λιούμπισιτς, μετρώντας συνολικά 9/11 πετυχημένες μακρινές μπαλιές, 3/4 ντρίμπλες, 5/8 κερδισμένες μονομαχίες στις 87 ενέργειές του με την μπάλα στα πόδια.

Η αναγκαία διαχείριση ενόψει «Κλ. Βικελίδης»: Με το σκορ στο 2-0, ο Ματίας Αλμέιδα είχε τη δυνατότητα να φρεσκάρει την ομάδα του, αφού έρχεται ένα απαιτητικό ματς στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Άλλωστε, η ΑΕΚ φέτος σε δύο επισκέψεις της στο Χαριλάου δεν έχει καταφέρει να νικήσει, έχοντας έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο και ένα 3-3 που την έριξε από την κορυφή στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο «Πελάδο» ξεκούρασε τους Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, με την είσοδο των Αραούχο και Λιούμπισιτς να δίνει ενέργεια στο «δικέφαλο», όπως και εκείνη των Μάνταλου και Άμραμπατ που πέρασαν στις θέσεις των Ελίασον και Πινέδα. Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε τις ίδιες ευκαιρίες, σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο, αλλά έψαξε το γκολ και παράλληλα ο Αλμέιδα διαχειρίστηκε το ματς ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (21/04).

Ακόμα και η προσωρινή επιστροφή στην κορυφή, φέρνει κέρδη: Με το «τρίποντο» που πήρε η ΑΕΚ επέστρεψε -έστω και προσωρινά- στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 69 πόντους έναντι 68 του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, λόγω των υποχρεώσεών του στα προημιτελικά του Europa Conference League. Αυτή η συνθήκη βοηθά την «Ένωση» στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της προετοιμασίας της για το παιχνίδι στο Χαριλάου, ενώ μεταφέρει και την πίεση στους διώκτες της, αφού με αρνητικό αποτέλεσμά τους θα αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά από εκείνους. Θυμίζουμε πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή (21/04, 20:30), κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποφύγουν και οι δυο την απώλεια βαθμών.



Ο Άρης δεν πρέπει να «εθιστεί» στις ήττες αν θέλει το Κύπελλο: Κακό παιχνίδι από τους Θεσσαλονικείς, που φάνηκε στο ξεκίνημα σαν να μην… εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Πολλά λάθη, ασύνδετες οι γραμμές τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπήρχε μεγάλη αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας, με την πίεση της ΑΕΚ ψηλά να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η μοναδική απειλή από την ομάδα του Άκη Μάντζιου στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ του Σαβέριο, που έβγαλε με δυσκολία ο Αθανασιάδης και τίποτα άλλο.

Η είσοδος του Νταρίντα αντί του Ζουλ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου φαινομενικά έπρεπε να φέρει μια βελτίωση στη συμπεριφορά του Άρη με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο, ο Τσέχος δεν κατάφερε να λύσει το ζήτημα και η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν άλλαξε, σε σύγκριση με εκείνη στο πρώτο 45λεπτό. Για τον Άρη αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα, που έρχεται με κακή εικόνα: δεδομένα κίνητρο δεν υπάρχει σε αυτή τη διαδικασία αγώνων, αλλά αν θέλει να κατακτήσει το Κύπελλο οι μαζεμένες ήττες δεν θα τον βοηθήσουν. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο, κυρίως, στον τομέα της ψυχολογικής προετοιμασίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x