sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χτύπησαν τα καμπανάκια, αλλά… γλίτωσε τα χειρότερα: Τα 5 πράγματα που κρατάμε από το ΑΕΚ-Ατρόμητος

Η ΑΕΚ λύγισε με πέναλτι στις καθυστερήσεις τον Ατρόμητο (1-0), γλίτωσε από απώλεια βαθμών αλλά πρέπει να μάθει και να διορθωθεί από το ματς με τους Περιστεριώτες.

Η ΑΕΚ κατάφερε να λυγίσει στο φινάλε τον Ατρόμητο, επικρατώντας 1-0 και έκανε το 2/2 στο «σπίτι» της. Οι «κιτρινόμαυροι» γλίτωσαν από απώλεια βαθμών στην «Αγια-Σοφιά OPAP Arena», αλλά είδαν τους Περιστεριώτες να τους ζορίζουν και να τους δείχνουν ορισμένες αδυναμίες τους που πρέπει να διορθωθούν στη συνέχεια.

Ο Ατρόμητος χτύπησε πολλά… καμπανάκια στην ΑΕΚ: Ο Ατρόμητος είναι μια καλά γυμνασμένη ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο και εκμεταλλεύεται τους χώρους που έχει. Οι Περιστεριώτες σημάδεψαν αρκετά την πλευρά του Μοχαμάντι και του Μουκουντί, με τον δεύτερο να δείχνει αρκετές αδυναμίες σε διάφορες στιγμές του αγώνα. Παράλληλα, η Ένωση δεν είχε την κατάλληλη ισορροπία στον άξονα, όπου ο συμπαγής Ατρόμητος είχε φορτώσει με παίκτες. Απέναντι σε ομάδες που έχουν σωστό πλάνο και είναι γρήγορες από τη μέση και μπροστά, όπως ο Ατρόμητος αλλά και ο Παναθηναϊκός, η ομάδα του Αλμέιδα έχει δείξει να δυσκολεύεται αρκετά.

Ο Αραούχο πρέπει να ξεπεράσει τη δυστοκία του: Μπορεί να είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με τρία γκολ, ωστόσο ο Σέρχιο Αραούχο δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι. Το έδειξε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την περασμένη αγωνιστική, πάλι απέναντι στον Ατρόμητο σήμερα αλλά και με τον Ιωνικό που βρήκε δίχτυα, πάλι είχε… θέματα στα τελειώματα των φάσεων. Ο Αργεντινός μετράει 3 γκολ, αλλά έχει φτιάξει 26 τελικές, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα. Σκοράρει ένα τέρμα ανά… 9 τελικές προσπάθειες δηλαδή, πολύ μεγάλο ποσοστό για την κλάση του Αραούχο. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 30χρονος φορ κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, βοηθώντας και με άλλους τρόπους την ομάδα του!



Η… εξιλέωση του Μάνταλου: Ο Πέτρος Μάνταλος παίρνει τον ρόλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του αγώνα. Μπήκε στο ματς και έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ, προσπαθώντας συχνά-πυκνά να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει. Είναι, μάλιστα, ο παίκτης που κερδίζει το πέναλτι και το αξιοποιεί ο Άμραμπατ για το γκολ της νίκης στο φινάλε. Ήταν μια προσωπική «ρεβάνς» του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος στην… πρεμιέρα της «OPAP Arena» δεν έκανε καλή εμφάνιση και γενικότερα έχει ακούσει πάρα πολλά όσο αγωνίζεται στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Κόλμαν δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και παραλίγο να ανταμειφθεί: Ο Κρις Κόλμαν έχει φτιάξει μια καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία είναι εξαιρετική στο transition game και έχει ποδοσφαιριστές που με μία-δύο κινήσεις μπορούν να δημιουργήσουν. Δεν έπαιξε φουλ επιθετικά προφανώς, ούτε είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο απέναντι στην ΑΕΚ. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για… πούλμαν ή κάτι σχετικό, με τον ίδιο στο δεύτερο μέρος να αλλάζει φουλ μεσοεπιθετικά την ομάδα του για να κυνηγήσει ένα γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Η μοναδική αλλαγή που έγινε στην άμυνα, μάλιστα, ήταν αναγκαστική όταν τραυματίστηκε ο Χατζηϊσαΐας και τη θέση του πήρε ο Σουάρεθ.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε το καθήκον του: Οι εκκλήσεις από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ήταν δεκάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε να μην ανάψει… μισό καπνογόνο και να μην υπάρξει η παραμικρή διακοπή του αγώνα με τον Ατρόμητο. Κάτι που αν γινόταν, τότε η τιμωρία της έδρας θεωρούνταν δεδομένη. Ήταν «κρίμα» για την ΑΕΚ μόλις μπήκε στο νέο της «σπίτι» να τιμωρηθεί, πόσω μάλλον όταν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Κανείς στην Ένωση δεν ήθελε να σκέφτεται πως το πρώτο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα είχε κόσμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x