sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ: Χτίσιμο από την αρχή

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δεδομένα για την μπασκετική ΑΕΚ και τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν να διαχειριστούν οι διοικούντες την.

Σε μια σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, η ΑΕΚ απέτυχε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, ωστόσο έφτασε μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League (της περιόδου 2019-20), ενώ στο πρωτάθλημα υπέταξε τον Προμηθέα και κατέλαβε την 3η θέση. Τα δύσκολα όμως αφορούν την επόμενη μέρα…

Κι αυτό διότι περιμένει τους διοικούντες την Ένωση ένα «καυτό» καλοκαίρι, αφού έχουν να διαχειριστούν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Κι αυτό διότι ολοκληρώνονται τα περισσότερα συμβόλαια των παικτών, ενώ στα υπόλοιπα υπάρχει οψιόν ανανέωσης.

Ήδη μάλιστα, ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Ματ Λοτζέσκι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσουν από τους «κιτρινόμαυρους» και μένει να εξακριβωθεί τι θα συμβεί με τους Νίκο Ζήση και Δημήτρη Μαυροειδή, που πιθανώς να ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση.

Σ’ όλα αυτά να προσθέσουμε τα 8 ban που «βαραίνουν» την ομάδα, αλλά και το γεγονός πως υπάρχει η διορία μέχρι τις 15 Ιουνίου που αφορά την αδειοδότησή της για την επόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιάσει χαρτί στον φάκελο που θα παραδώσει στην ΕΕΑ, το οποίο θα έχει τις υπογραφές όλων των παικτών, που θα βεβαιώνουν ότι έχουν διακανονιστεί οι οφειλές προς εκείνους ή ότι έχουν εξοφληθεί.

Για την επόμενη μέρα, το πρώτιστο μέλημα των ανθρώπων της Ένωσης είναι να διατηρήσουν (ή να χτίσουν, αν προτιμάτε) τον ελληνικό κορμό και από ‘κει και πέρα να τον διανθίσουν με αξιόλογους ξένους.

Όσον αφορά τον προπονητή της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, οι πληροφορίες του sport-fm.gr αναφέρουν ότι κατά 80%-90% θα είναι Έλληνας.

Φυσικά και παίζει δυνατά το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας ο Βαγγέλης Αγγέλου, από τον οποίο έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά:
Μορέιρα: Ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, ωστόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ επιθυμούν την παραμονή του. Ήδη μάλιστα έγιναν οι πρώτες επαφές για να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ανγκολέζο σέντερ.

Μέικον: Αποκτήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και υπέγραψε μέχρι το φινάλε της φετινής περιόδου. Προφανώς και στην Ένωση θέλουν να συνεχίσει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Εντούτοις, πρόκειται για την πλέον δύσκολη περίπτωση, αφού εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και αρκετές ομάδες με πιο… χοντρό πορτοφόλι ενδιαφέρονται για εκείνον.

ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα - Χτίσιμο από την αρχή

Λάνγκφορντ: Στα 37 του ο Αμερικανός γκαρντ, δεν είναι απόλυτο σίγουρο ότι θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, αν και υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμα έτος.

Ματσιούλις: Μόνο καλά λόγια έχουν για τον Λιθουανό στην Ένωση, αλλά -όπως δήλωσε και ο ίδιος- αποχωρεί μετά από μια γεμάτη τριετία…

Γιάνκοβιτς: Ιδιαίτερη η περίπτωσή του. Αρκετά ασταθής μέσα στη σεζόν, δεν πρόσφερε όσα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Υπάρχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο και η παραμονή του θα εξαρτηθεί από τα «θέλω» του προπονητή της ΑΕΚ.

Κατσίβελης: Θετική η παρουσία του, έδωσε ό,τι καλύτερο είχε και δικαιώθηκε με την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα θα γίνει προσπάθεια για παραμονή του, αν και μένει ελεύθερος.

Χρυσικόπουλος: Από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες φόργουορντ του πρωταθλήματος, αν και πέρασε μια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και η αρχική πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να παραμείνει στο ρόστερ.

Ζήσης: Γύρισε στην Ένωση τον Ιανουάριο του 2020 με στόχο να κλείσει την καριέρα του φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κρεμάσει τα παπούτσια του κι ενώ ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που αποφασίσει ότι ο 4ος μικρός τελικός με τον Προμηθέα ήταν το τελευταίο ματς της καριέρας του, τότε θα του προσφερθεί πόστο στην ομάδα.

ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα - Χτίσιμο από την αρχή

Γόντικας: Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 ως 3ος σέντερ και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν δεν είχε ενεργό ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, μεταμορφώθηκε υπό τις οδηγίες του Αγγέλου και βελτιώθηκε αισθητά, ενώ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις των «κιτρινόμαυρων» στα playoffs. Εκπνέει το συμβόλαιό του και όλα θα εξαρτηθούν από τον σχεδιασμό του τεχνικού της ομάδας.

Γκίκας: Απόλυτα ικανοποιημένοι στο εσωτερικό της Ένωσης με τον 30χρονο γκαρντ, που έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιό του για ένα ακόμα έτος. Θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει.

Μωραΐτης: Από τις πρώτες και μεγάλες επενδύσεις που έκανε (το 2015) ο Μάκης Αγγελόπουλος, όμως για την ώρα δεν έχει δικαιωθεί σε απόλυτο βαθμό. Τουλάχιστον, φέτος, ο 22χρονος γκαρντ έδειξε σημάδια βελτίωσης και ίσως κέρδισε την παραμονή του για την παραμονή του για τη σεζόν 2021-22. Άλλωστε, υπάρχει προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Μαυροειδής: Αντίστοιχη περίπτωση με τον Ζήση. Επιθυμία του είναι να κλείσει την καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και θα πρέπει να αποφασίσει αν η φετινή σεζόν ήταν η τελευταία του. Δεν έχει συμβόλαιο πάντως για την επόμενη.

Λοτζέσκι: Όπως και ο Ματσιούλις, έτσι κι εκείνος ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί από την ΑΕΚ, ενώ υπάρχει πιθανότητα να κρεμάσει και τη φανέλα του.

Ρογκαβόπουλος: Έχει κινηθεί νομικά κατά της Ένωσης, την οποία άφησε στα κρύα του λουτρού λίγες ώρες πριν από το κρισιμότατο ματς με την Τουρκ Τέλεκομ. Θα αποχωρήσει από τους «κιτρινόμαυρους», παρότι υπάρχει δικαίωμα επέκτασης για δύο ακόμα χρόνια.

Μόουζες: Με καλές και κακές στιγμές από τον Δεκέμβριο που αποκτήθηκε κι εντεύθεν. Οι ιθύνοντες της ομάδας επιθυμούν την παραμονή του, αφού υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για την επόμενη σεζόν. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να τον περιμένουν, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του, η οποία θα τον αφήσει στα «πιτς» για 4 με 6 μήνες.

+Τολιόπουλος: Ο 24χρονος γκαρντ αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ιωνικό Νικαίας και άφησε θετικότατες εντυπώσεις με την παρουσία του, ενόσω κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Στη σύμβαση των δύο πλευρών υπάρχει προοπτική ανανέωσης για μία ακόμα σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x