sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στιγμές από το ντέρμπι της Αθήνας (video)

Με αφορμή το αυριανό παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, το sport-fm.gr σας θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές του ντέρμπι της Αθήνας.

Το τελευταίο ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το ντέρμπι των Αθηνών έχει φιλοξενηθεί σε πολλές έδρες, από τη Ν. Φιλαδέλφεια ως το... Φάληρο. Στο τελευταίο ντέρμπι που διεξήχθη στο "σπίτι" της, η ΑΕΚ επικράτησε χάρη σε γκολ του Ίβιτς.



Η νίκη των πρaσίνων στο... "Γ. Καραϊσκάκης"

Από την άλλη, στο ιστορικό ελέω τοποθεσίας ντέρμπι του 1999, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το "Γ. Καραϊσκάκης" με γκολ του Ασάνοβιτς.



Ο Μουρίνιο στο ΟΑΚΑ

Εκτός όλων των άλλων, το ντέρμπι της Αθήνας έχει διαχρονικά υποδεχθεί εξέχουσες προσωπικότητες, με σημαντικότερη ίσως εξ αυτών τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ το 2008, κλέβοντας την παράσταση.



Η πρώτη μεγάλη παράσταση του Νίνη

Παράλληλα, η "μάχη" ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έχει κατά καιρούς αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές. Το 2007, ήταν ο 17χρονος τότε Σωτήρης Νίνης που είχε κλέψει τις εντυπώσεις στον θρίαμβο των πρασίνων.



Τα τρομερά γκολ του Ντέμη

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, οι κιτρινόμαυροι είχαν για "σημαία" της ομάδας τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος κόντρα στον Παναθηναϊκό πετύχαινε το ένα όμορφο γκολ μετά το άλλο.



Όταν ο Λυμπερόπουλος πλήγωσε τον... πρώην - Ο... αμφίδρομος Κλωναρίδης βρήκε δίχτυα

Όπως συμβαίνει κατά καιρούς μεταξύ μεγάλων αντιπάλων, έτσι κι εδώ έχουμε περιπτώσεις παικτών που... "αλλαξοπίστησαν". Λυμπερόπουλος και Κλωναρίδης ξεχωρίζουν στη λίστα, έχοντας σκοράρει και με τις δύο φανέλες, αλλά με αντίθετη διαδρομή.





Το ντέρμπι του Σισέ

Όσον αφορά τους ξένους παίκτες που έχουν κλέψει την παράσταση, ξεχωριστή μνεία αξίζει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός είχε κατάφερει άλλωστε να πληγώσει (εκτός των άλλων) και την ΑΕΚ, το 2011.



Ματσάρα και... Μπεργκ στην εκπνοή

Ένας από τους λίγους που μπορούν να συγκριθούν με την παραπάνω περίπτωση είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Μάλιστα, ο Σουηδός είχε κρίνει το αθηναϊκό ντέρμπι του 2017 με γκολ στο 90'.



1-1 με Μακέντα και Λιβάγια

Στο τελευταίο χρόνικα ντέρμπι των δύο, έλαμψαν τα άστρα δύο ακόμα εξαιρετικών επιθετικών. Μακέντα και Λιβάγια είχαν διαμορφώσει με δικά τους γκολ το τελικό 1-1.



Θρίαμβος με τρία γκολ σε έξι λεπτά

Βέβαια, ο τίτλος του πλέον ανεξήγητου ματς ανήκει σε εκείνο του 2005, όταν το 0-0 του 84' είχε γίνει 3-0 σε έξι λεπτά, μπροστά στα αποσβολωμένα μάτια του Μαλεζάνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x