sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Είναι γεμάτα «ομορφιές»: To Top-10 με γκολάρες από ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας προσφέρει τα καλύτερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στα ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια!

Να 'χα χίλια μάτια, τα μάτια σου να βλέπω, τραγουδούσε η Γλυκερία εν έτει 1984. Παραφράζοντας το λαϊκό άσμα και πηγαίνοντας καμιά… δεκαριά χρόνια μετά, βρίσκουμε το πρώτο από τα -χωρίς καμία υπερβολή- πραγματικά… αμέτρητα πανέμορφα τέρματα σε παιχνίδια ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Αρχίσαμε με… καλλιτεχνική διάθεση, αλλά μας έχει ήδη συνεπάρει το θέαμα από τις γκολάρες που είδαμε προκειμένου να αναλάβουμε μια αποστολή εξίσου δύσκολη με ένα ντέρμπι!

Δηλαδή, να ψάξουμε, να βρούμε, να αξιολογήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα δέκα καλύτερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στο αθηναϊκό ντέρμπι της «Ένωσης» με το «τριφύλλι», με γηπεδούχο πάντοτε την πρώτη.

Χωρίς άλλους προλόγους, λοιπόν, καθίστε αναπαυτικά, επικεντρωθείτε στις οθόνες σας και απολαύστε το top-10 (σ.σ. με δύο ακόμα… bonus ένεκα ότι σημειώθηκαν στο ίδιο ματς) που επέλεξε για τα μάτια σας το sport-fm.gr!

Η «φωτοβολίδα» του Ντέμη

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 27 Οκτωβρίου 1997, στο «Νίκος Γκούμας».

Με το σκορ στο 1-1, ο νεαρός -ακόμα- Ντέμης Νικολαΐδης αναλαμβάνει να… βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και με ένα ασύλληπτο σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιόζεφ Βάντσικ, κάνει το 2-1 στο 74’, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!



«Ζωγραφιά» από Φλίπσεν, απάντηση με.. τούβλο ο Ζήκος!


Σχεδόν δύο χρόνια μετά, οι δύο ομάδες δίνουν το αθηναϊκό ντέρμπι στον… Πειραιά και δη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 26 Σεπτεμβρίου του 1999.

Oι τυπικά φιλοξενούμενοι παίρνουν το προβάδισμα στο 42’, με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Φλίπσεν, λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή που αφήνει… άγαλμα τον Ατματσίδη. Δεν πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι, ωστόσο, αφού «στο καπάκι» με ένα… άπιαστο απευθείας φάουλ, ο Ζήκος ισοφαρίζει σε 1-1!



Η κεφαλιά που έγινε σήμα κατατεθέν


Το millennium είναι ήδη γεγονός αλλά Ντέμης Νικολαΐδης και Βασίλης Τσιάρτας συνεχίζουν να συνεργάζονται άψογα όπως και την περασμένη δεκαετία, στις 4 Νοεμβρίου του 2001, όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική στο «Νίκος Γκούμας»…

Με τον «κοντό» να μην έχει πρόβλημα να… οριζοντιωθεί και να λερωθεί στον βαλτωμένο αγωνιστικό χώρο, μετατρέποντας σε γκολ με πολύ ωραία κεφαλιά ψαράκι την… πάρε-βάλε σέντρα του συμπαίκτη του και μάλιστα με το... δεξί, στο 78ο λεπτό για το τελικό 2-0.



Ο λόγος που θυμόμαστε τον Τσάνκο…


Χωρίς ίχνος υπερβολής αλλά και διάθεσης υποτίμησης του Λούι Τσάνκο, όποιον Έλληνα φίλαθλο και να ρωτήσεις, ακόμα και της ΑΕΚ, δεν θα έχει πολλά να σου πει για τον Σουηδό μέσο. Αντιθέτως, όλοι ένα πράγμα θα θυμηθούν.

Το σουτ -ή απομάκρυνση, δεν θα μάθουμε ποτέ…- που επιχείρησε λίγο κάτω από το κέντρο και το οποίο αιφνιδίασε τον Μάριο Γκαλίνοβιτς για να καταλήξει στο βάθος της εστίας του, στις 23 Οκτωβρίου του 2005, στο ΟΑΚΑ, στο 88’ και με το οποίο έγινε το 2-0, για την 7η αγωνιστική…



Μονοκόμματο για… θάνατο από Σαλπιγγίδη και επίδειξη τεχνικής από Ίβανσιτς


Ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει μια από τις πλέον ευρείες νίκες του ως φιλοξενούμενος, στις 18 Φεβρουαρίου του 2007 στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 22η αγωνιστική. Με επιβλητική εμφάνιση και το ένα γκολ πιο όμορφο από το άλλο, επικρατεί με 4-1!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης φεύγει στην κόντρα με τον φέρελπι ακόμα Σωκράτη Παπασταθόπουλο από την δεξιά πλευρά και λίγο πριν πατήσει περιοχή «οπλίζει» και… κεραυνοβολεί με μονοκόμματο σουτ τον Στέφανο Σορεντίνο, για το 0-3, μόλις στο 24’.

Ενώ από ασίστ του Νίνη στο χώρο του κέντρου και γύρισμα στην αριστερή πλευρά, ο Αντρέας Ίβανσιτς με φοβερό κατέβασμα αποφύγει δύο αντιπάλους και νικάει εν τέλει τον Σορεντίνο στο 66ο λεπτό, διαμορφώνοντας το 0-4…



Η οβίδα του Ενσαλίβα!


Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι φίλοι της ΑΕΚ που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, στις 14 Μαΐου του 2008, μπορεί να μην πανηγυρίζουν τη νίκη της αγαπημένης τους ομάδας στα πλέι οφ, φεύγουν από το γήπεδο ωστόσο «χορτασμένοι».

Αιτία; Η γκολάρα που πετυχαίνει ο Ταμαντανί Ενσαλίβα στο 51’, με ευθύβολο σουτ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ισοφαρίζοντας ένα επίσης ωραίο γκολ, του Μαρσέλο Μάτος με απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ, για το τελικό 1-1.



Special goal για τον… special one


Πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2008-09, στις 31 Αυγούστου και η παρουσία του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Champions League φέρνει τον Ζοζέ Μουρίνιο για «κατασκοπεία» στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο προπονητής της Ίντερ είδε τον Εντίνιο να είναι σε φοβερή βραδιά και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, το οποίο κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μάριο Γκαλίνοβιτς, να πετυχαίνει το 1-0 της ΑΕΚ, στο 20ο λεπτό!



Με την «υπογραφή» του Βάργκας


Το «Σπύρος Λούης» γίνεται τόπος… μαρτυρίου για έναν ακόμα τερματοφύλακα σε ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, εν προκειμένω στις 28 Φλεβάρη του 2016 για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τον Ρόλαντ Βάργκας να «εκτελεί» τον Λουκ Στιλ, με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 78 λεπτό, αποζημιώνοντας τους φίλους των γηπεδούχων για το μάλλον φτωχό θέαμα που είχε προηγηθεί και το τελικό 1-0.



Η… παράσταση του Μπαρμπόσα


Μένουμε στην σεζόν 2015-16 και στο Ολυμπιακό στάδιο, αλλά αυτή την φορά βρισκόμαστε στη συνάντηση των δύο ομάδων στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ για την 4ηαγωνιστική στις 26 Μαΐου του 2016.

Παιχνίδι το οποίο φέρει, τελικά, την «σφραγίδα» του Έλντερ Μπαρμπόσα, με τον Πορτογάλο να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και δικό του τελείωμα στο 40’, κάνοντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του. Για την ιστορία, ο ίδιος πέτυχε και το 3-1, στην επανάληψη με ένα ευθύβολο σουτ, όντας αμαρκάριστος.



Γκολ-ποίημα από τον Αραούχο…


Για να φτάσουμε μετά… κόπων, ουκ ολίγων «κομμένων» τερμάτων και βασάνων, στο τελευταίο χρονικά ματς και κατ’ επέκταση γκολ που έχει σημαδέψει τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό της 1ης Απριλίου του 2018, στο ΟΑΚΑ, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Σέρχιο Αραούχο να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του και στο δεύτερο πέρασμά του από τους «κιτρινόμαυρους». Καθώς με πολύ ωραίο στοπάρισμα, ξεγέλασε τον Εμάνουελ Ινσούα και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», για το 1-0 στο 20’, ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-0 στο 68’!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x