sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η... μη ικανοποίηση για το α' μέρος που λέει πολλά για την απόλυτη ΑΕΚ!

Τα 5 σημεία που κρατά το sport-fm.gr από τη νίκη (3-0) της ΑΕΚ επί του Πανσερραϊκού στην OPAP Arena.

Με το ενάμισι πόδι (εάν όχι και παραπάνω) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται από την Τετάρτη (18/1) η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετατρέποντας ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Δεν έθελξε -για τα δεδομένα της- στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, με τη μη ικανοποίηση που άφησε να είναι ενδεικτική και των μεγάλων προσδοκιών/απαιτήσεων που έχει δημιουργήσει το εξαιρετικό σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Στο δεύτερο φόρτσαρε για τα καλά, έφτασε στη γνωστή ποιότητα παραγωγής φάσεων και εντέλει στο 10/10 στην OPAP Arena!

ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το ματς με τον Πανσερραϊκό

Αναλυτικά, τα 5 σημεία από τη νίκη του «δικεφάλου» επί του Πανσερραϊκού:

Επηρεασμένη (για πρώτη φορά) από τις αλλαγές η ΑΕΚ, αλλά…



Έχει διπλή ανάγνωση η εικόνα της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος.

Από τη μία, είδαμε για πρώτη φορά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να επηρεάζεται από εκτεταμένο rotation (εννιά αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό) που προχωρά ο Αργεντινός τεχνικός.

Από την άλλη, αυτή η «ταχύτητα κάτω» που παρουσίασε η ΑΕΚ αφορά τα δικά της δεδομένα. Εξού και το ότι φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο -παρά τις αρκετές στιγμές που είχαν- είναι ενδεικτικό των απαιτήσεων που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Ενδεχομένως για άλλες ομάδες με την ίδια ακριβώς εικόνα, να υποστηριζόταν -δικαίως- ότι έχουν πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Ακόμα κι εάν ο αντίπαλος, ο -κάτι παραπάνω από αξιόλογος φέτος- Πανσερραϊκός, αγωνίζεται στη 2η κατηγορία.



Είναι λογικό οι πολλές αλλαγές να επηρεάζουν κάπου-κάπου μια ομάδα, όσο κι αν ο Αλμέιδα είχε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα (σε αντίστοιχα παιχνίδια με ευρύ rotation) να παρουσιάσει ένα σύνολο με σταθερές αγωνιστικές αρχές. Εν προκειμένω, σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο ο «δικέφαλος» είχε τις στιγμές του, οι περισσότερες εξ αυτών με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Όχι όμως με την ένταση αλλά και την αγωνιστική κυριαρχία που τον χαρακτηρίζει από πλευράς ποιότητας φάσεων. Παράλληλα, ο Πανσερραϊκός στεκόταν καλά, ψάχνοντας να βγάλει τις δικές του ιδέες επί χόρτου τις λιγοστές φορές που του δόθηκε η ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη. Επιπλέον, από ένα σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό και την ποιότητά της, βλέποντάς τη να βγάζει -ειδικά προς το φινάλε- τη μία μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη. Πόσω μάλλον, όταν μετά το 1-0 σταδιακά μπήκαν και οι… πιο βασικοί, ήτοι οι Γκαρσία, Αραούχο, Άμραμπατ, Γιόνσον και Ρότα. Αλλαγές που «φώναζαν» ότι ο Αλμέιδα ήθελε κι άλλα γκολ από την ομάδα του για να καθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι η πρόκριση. Βέβαια, πάντα θέλει κι άλλα τέρματα ο «Πελάδο», κάτι που έχει περάσει στους παίκτες του…

Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει στο σπίτι της!



ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το ματς με τον Πανσερραϊκό

Η ΑΕΚ έχει και πάλι έδρα. Εμπεδωμένο φυσικά από τις 30 του περασμένου Σεπτέμβρη. Για τους φίλους της (δικαίως), αυτή η μετάβαση αντικατοπτρίζεται περισσότερο στις στιγμές και στα συναισθήματα που δημιουργούνται. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία που «φωνάζουν» ότι συντελέστηκε αυτή η ιστορική επιστροφή. Γιατί, ναι, το 10-0-0 είναι αν μη τι άλλο ηχηρό.

Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση. Η «Ένωση» μετρά δέκα νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις της στην OPAP Arena, με απολογισμό στα γκολ 26 ενεργητικό και μόλις δύο παθητικό.

Σύμφωνοι, το σύνολο που έχει φτιάξει ο Ματίας Αλμέιδα είναι εξαιρετικό. Ωστόσο, ακόμα κι αυτή η ΑΕΚ -η ΑΕΚ του Αλμέιδα- δεν είναι σίγουρο ότι θα είχε τα ίδια αποτελέσματα παίζοντας τα εντός της… εκτός, όπως συνέβαινε από το 2004 κι έπειτα με το ΟΑΚΑ. Ένα στάδιο (και όχι γήπεδο) που οι οπαδοί της προσπαθούσαν να μετατρέψουν σε έδρα με τη φωνή τους. Παιχνίδια όπως αυτό με τον Ατρόμητο τον προηγούμενο Οκτώβρη -όπου και τα... τσιμέντα έπαιξαν μπάλα- δύσκολα θα είχαν συνδυαστεί με «τρίποντο» για τον «δικέφαλο». Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει…

Και ο Πινέδα συνεχίζει τα χορευτικά του!



ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το ματς με τον Πανσερραϊκό

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από τον Μεξικανό άσο, ο οποίος ήταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι». Κάτι που εξαργύρωσε και με το τέρμα του στο 89'. Έτσι, έφτασε τα έξι σερί ματς της ομάδας του που έχει συμμετοχή με γκολ ή ασίστ (συνολικά 7 γκολ και 3 ασίστ). Στοιχείο εντυπωσιακό αλλά και ενδεικτικό της ποιότητας και της συνεισφοράς του.

Απέναντι στον Πανσερραϊκό ξεκίνησε στον άξονα δίπλα στον Φράνσον, για να περάσει μετά τις αλλαγές στα αριστερά, όπου εντυπωσίασε κόντρα στον Παναιτωλικό. Εξάλλου σ' όποια θέση κι αν αγωνίζεται (ακόμα και ως δεξί μπακ που έχει χρησιμοποιηθεί) δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές του. Το σύγχρονο σύνολο που έχει φτιάξει η ΑΕΚ φέρει και τη δική του σφραγίδα.



Το έργο της «Ένωσης» το προσεχές καλοκαίρι (για να τον κρατήσει) είναι δεδομένα πολύ δύσκολο. Ωστόσο, ο ίδιος όπως φάνηκε και από την τελευταία του συνέντευξη (και) στα ελληνικά στο μεξικάνικο «Fox Sports», δείχνει να έχει προσαρμοστεί για τα καλά στη χώρα μας. Όση σημασία μπορεί να έχει αυτό.

Ο επιδραστικός Φερνάντες και ο δραστήριος Τσούμπερ που το... ψάχνουν



Αμφότεροι ξεκίνησαν στα φτερά.

Ο μεν Τσούμπερ (αρχηγός για την ΑΕΚ στον αγώνα), ήταν και χθες αρκετά δραστήριος. Ξεκινώντας τις προσπάθειές του από τα αριστερά, έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες. Εάν κάτι ξεχώρισε θετικά σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν ότι δεν εκβίαζε σε τόσο μεγάλο βαθμό το σουτ, προσπαθώντας να συμβάλει περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Όχι πως δεν το έπραξε βέβαια σε 1-2 περιπτώσεις. Είναι πολύ καλά σε επίπεδο σωματικής κατάστασης και φαίνεται πως χρειάζεται ένα γκολ, προκειμένου να ξεκλειδώσει. Είναι θέμα χρόνου να το βρει λογικά…

Από την άλλη, εκβίασε λίγο παραπάνω την τελική ενέργεια ο Φερνάντες. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο ήταν και ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους όντας ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών τους. Έφερνε εξαιρετικά την μπάλα στη περιοχή και συνεργαζόταν ωραία με τους συμπαίκτες του, ειδικά με τον Φαν Βέερτ (που γνωρίζονται και από τον Βόλο) αλλά και με τον Ραντόνια -που πραγματοποίησε εκ νέου θετική εμφάνιση. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αρχίζει και γίνεται επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του Αλμέιδα όταν αγωνίζεται (απέναντι στον Πανσερραϊκό ξεκίνησε για τρίτη φορά ως βασικός). Του λείπει κι εκείνου μια ασίστ ή ένα… γκολάκι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.



Λιβάι Γκαρσία το… θωρηκτό



Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, αλλά πρέπει να σημειωθεί. Ο Λιβάι μπήκε αλλαγή στο 56' και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με γκολ και ασίστ, το δωδέκατό του και την τέταρτή του φέτος, αντίστοιχα.

Ο 25χρονος άσος έφερε άλλο αέρα, μια έξτρα ώθηση. Οι αντίπαλοί του με δυσκολία μπορούσαν να τον τζαρτζάρουν, πόσω μάλλον να τον ανακόψουν. Σπουδαία υπόθεση για την ΑΕΚ η αλλαγή ρόλου (στο δίδυμο της επίθεσης) που του έχει κάνει ο Αλμέιδα, με την «Ένωση» επιτέλους να αξιοποιεί τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x