Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 64 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η οικογένεια Όλντερσο από τον Καναδά προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μαρκ Όλντερσο, λοιπόν, χάλκινος στην κατηγορία C1 1.000μ. στο κανόε καγιάκ, κατάφερε στο Λονδίνο ότι δεν είχε μπορέσει να κάνει στο παρελθόν ο παππούς του, Μπερτ, οι θείοι του, Ντιν και Ριντ και ο πατέρας του, Σκοτ!

Αυτό βέβαια που έκανε ιδιαίτερη τη στιγμή ήταν ότι σχεδόν όλη η οικογένεια βρέθηκε στη λίμνη Ντόρνι, για να τον στηρίξει στην προσπάθειά του.

«Η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η αδελφή μου, η κοπέλα μου, τα ξαδέλφια μου, οι θείοι μου και οι θείες μου… Όλοι είναι εδώ. Είναι χαρούμενος που είμαι Καναδός και που είμαι ένας Όλντερσο», δήλωσε ο 28χρονος.

Η οικογένεια έχει μεγάλη παράδοση παράδοση στο άθλημα. Το 1948 ο Μπερτ Όλντερσο (παππούς του Ολυμπιονίκη) εκπροσώπησε τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ίδιο και το 1952 στο Ελσίνκι και το 1956 στη Μελβούρνη.

Τη σκυτάλη πήρε ο θείος του Μαρκ, Ντιν, ο οποίος αγωνίστηκε το 1972 στο Μόναχο ενώ το 1976 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ μαζί με τον αδελφό του Ριντ. Το 1984 ήρθε η σειρά του πατέρα του, Σκοτ, που έλαβε μέρος στο Λος Άντζελες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube