Με την συμμετοχή εννέα και όχι οκτώ χωρών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 23:20 ο τελικός των 4x400μ. των ανδρών.

Η Νότιος Αφρική, χάλκινη στο Παγκόσμιο της Νταεγού το 2011, η οποία έτρεξε στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος χωρίς ωστόσο να τερματίσει, μπήκε στον τελικό από το… παράθυρο καθώς δικαιώθηκε στην ένσταση που κατέθεσε.

Τι συνέβη;

Ο δεύτερος αθλητής της χώρας στη σκυταλοδρομία, ο Οφέντσε Μογκαουάνε, τραυματίστηκε και η κούρσα δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό συνέβη όταν συγκρούστηκε με τον Κενυάτη Βίνσετ Μούμο Κίιλου με αποτέλεσμα ο τελευταίος (και η Κένυα) να αποκλειστούν από τον τελικό.

Μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση των ευχάριστων νέων για τους Νοτιοαφρικανούς, ο Όσκαρ Πιστόριους, έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter να εκφράσει την χαρά και την ικανοποίηση του που ο ίδιος και οι συναθλητές του θα βρεθούν στον τελικό του αγωνίσματος.

Όσο για τις υπόλοιπες χώρες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους; Είναι οι Μπαχάμες, οι Η.Π.Α., το Τρινιντάντ & Τομπάκο, η Μεγάλη Βρετανία, η Κούβα, το Βέλγιο, η Ρωσία και η Βενεζουέλα.

Εκτός έμεινε η Τζαμάικα, ασημένια στο Παγκόσμιο της Νταεγού το 2011 , που δεν τερμάτισε εξαιτίας του τραυματισμού του αθλητή της Ζερμέιν Γκονζάλες.

Οι 9 του τελικού

Μπαχάμες 2:58.87
ΗΠΑ 2:58.87
Τρίνινταντ & Τομπάγκο 3:00.38
Μεγάλη Βρετανία 3:00.38
Κούβα 3:00.55
Βέλγιο 3:01.70
Ρωσία 3:02.01
Βενεζουέλα 3:02.62
Νότιος Αφρική -

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube