sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απόλλων Σμύρνης: Όλα… λάθος!

Η πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης δεν είναι τυχαία. Η σωρεία λαθών που γίνεται από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται φυσιολογικά η ιστορική ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμη εξάποντο παιχνίδι. Όχι απλώς δεν πήρε κάτι, αλλά ηττήθηκε κιόλας από τον Ατρόμητο και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Κάτι που δεν είναι τόσο περίεργο, ίσως και φυσιολογικό να είναι, αφού γίνεται σωρεία λαθών από το καλοκαίρι μέχρι τώρα.

Το φταίξιμο βαραίνει τους πάντες: Είναι ξεκάθαρο πως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τη διοίκηση. Προφανώς, κανείς δεν ξεφεύγει από την κριτική αφού άπαντες έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Οι επιλογές των παικτών έγιναν σε συνεργασία του τεχνικού επιτελείου (του Γιάννη Πετράκη) με τη διοίκηση. Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους, μοιάζουν φαντάσματα των εαυτών τους με ελάχιστες εξαιρέσεις, το κλίμα είναι βαρύ και ασήκωτο και δεν δείχνει να φτιάχνει με τίποτα. Η χρονιά δεν πάει καλά, πάει... θεόστραβα! Στο πρωτάθλημα ουραγός με μία νίκη σε 12 ματς, στο Κύπελλο αποκλεισμός-ντροπή από την Κηφισιά! Ο Απόλλων πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να σώσει τη χρονιά γιατί το αρμόζει η ιστορία του και οι διοικούντες να πράξουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, για την οποία πληρώνουν χρήματα και χαλάνε χρόνο. Γιατί προφανώς ούτε σε αυτούς αρέσει να τα βλέπουν αυτά!



Λάθος καταρτισμός του ρόστερ: Το καλοκαίρι, ο Απόλλων θέλησε να κρατήσει έναν κορμό ορισμένων ποδοσφαιριστών και να χτίσει πάνω σε αυτούς, πλαισιώνοντάς τους με διάφορες κινήσεις. Ήταν, όμως, ο καταρτισμός του ρόστερ σωστός; Σίγουρα όχι! Ομάδα γυμνή στα στόπερ, με λιγοστές επιλογές στα χαφ, με τα στοιχήματα Φαν Λα Πάρα, Σαχλί στα εξτρέμ και έναν επί της ουσίας φορ και άλλο ένα (ξανά επί της ουσίας) δεκάρι. Στα στόπερ, ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγάλος και είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί. Τα χαφ είναι λίγα και μετά τους τρεις (Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα) δεν υπάρχει λύση. Για τα εξτρέμ υπάρχουν δύο (Τσιλούλης, Παμλίδης) και τέλος, ενώ στις άλλες δύο θέσεις… ψάχνουμε τους Ματέι, Ντάουντα.



Τα ατού δεν τραβάνε γιατί χρησιμοποιούνται σε άλλες θέσεις: Αν μη τι άλλο, η Ελαφρά Ταξιαρχία θέλησε να στηριχτεί σε ορισμένους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπρούνο Άλβες είναι ο πιο σταθερός αμυντικός, ο Τουτουαρίμα βγήκε επίσης, αλλά μετά το… χάος. Σλίβκα, Παμλίδης δεν τραβάνε, ο Ιωαννίδης είναι ολομόναχος, ο Ματέι κάκιστος. Οι Σλίβκα και Παμλίδης, πάντως, ταλαιπωρούνται. Γιατί δεν είναι λογικό να χρησιμοποιείται ο πρώτος στο φτερό ενώ είναι οκταροδεκάρι και ο δεύτερος εξτρέμ, παρότι έκανε φοβερή σεζόν πέρυσι ως δεύτερος φορ. Στην προσπάθεια να χωρέσουν όλοι, ο Απόλλων χάνει τα ατού που διαθέτει και δεν είναι πάρα πολλά.



Σκοράρει με… αίτηση: Αν μη τι άλλο, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Φέστα το τιμόνι της ομάδας, ο Απόλλων είναι βελτιωμένος ανασταλτικά. Παρόλα αυτά, στην επίθεση το απόλυτο τίποτα. Με επτά γκολ, είναι η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και το μεγάλο της ζήτημα είναι πως δεν σκοράρει. Ο Ντάουντα σκιά του καλού του εαυτού από… πέρυσι, δημιουργία μηδέν από τους μεσοεπιθετικούς και καμία φαντασία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Οι «κυανόλευκοι» μπλοκάρουν όταν θέλουν να δημιουργήσουν, αλλά κυρίως όταν είναι να εκτελέσουν. Ενδεικτικά τα ματς με Ιωνικό, Παναιτωλικό, Λαμία, που έφτιαξε φάσεις αλλά κανείς δεν μπορούσε να την στείλει μέσα.



Ο Πετράκης, ο Φέστα και ο επόμενος: Αν μη τι άλλο, η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης δεν φημίζεται για την υπομονή της. Ο Γιάννης Πετράκης κούνησε μαντήλι μετά από τρεις αγωνιστικές, αφού του καταλογίστηκε πως η ομάδα δεχόταν εύκολα γκολ και ήταν ξέφραγο αμπέλι. Η αλήθεια είναι πως συνδυαστικό ποδόσφαιρο, παραγωγή ευκαιριών, πίεση ψηλά και κυριαρχία πάντως δεν έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία 25 χρόνια από τους «κυανόλεκους» αλλά η διοίκηση πληρώνει και αποφασίζει. Ο Τζανλούκα Φέστα ανέλαβε, μάζεψε την ομάδα αλλά τίποτα δεν έρχεται. Ναι μεν ήρθε η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, ναι μεν δεν δέχεται πολλά γκολ και είναι πιο συντηρητική η ομάδα, αλλά πάλι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα την βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει η τρίτη επιλογή της σεζόν για τον πάγκο, με τον Απόλλωνα να πληρώνει το γεγονός πως δεν βρίσκει σταθερότητα μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου. Μη σας κάνει έκπληξη η επιογή αυτή να είναι ο Τραϊανός Δέλλας, το όνομα του οποίου έπαιζε παράλληλα με του Φέστα όταν αποχώρησε ο Πετράκης!



Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τον Γενάρη: Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ασφαλώς, παρότι ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται σε δεινή θέση. Ναι, οι «κυανόλευκοι» δεν κερδίζουν και οι αντίπαλοί του παίρνουν βαθμούς αλλά η διαφορά ούτε μεγάλη είναι, ούτε απαγορευτική για να καλυφτεί. Υπάρχουν 14 αγώνες μπροστά και άλλοι 7 στα playouts για να διεκδικήσει η Ελαφρά Ταξιαρχία αρκετούς βαθμούς και να το… γυρίσει. Χρειάζεται, όμως, ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, όπως και θα γίνει αλλά και σοβαρή ενίσχυση με μεταγραφές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά στις θέσεις του στόπερ, του αμυντικού χαφ (σσ. με τον Φατιόν να είναι ο μοναδικός ψυχωμένος), του εξτρέμ και του φορ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x