sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Πάρντιου επικράτησε κατά κράτος του Κορμπεράν: Τα πέντε συμπεράσματα από το «Βικελίδης»

Ο Άρης επικράτησε με ανατροπή του Ολυμπιακού (2-1), με τον Άλαν Πάρντιου στο ντεμπούτο του να βάζει το… χεράκι του για να συμβεί αυτό.

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League κατέληξε στον Άρη. Οι «κίτρινοι» στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της ομάδας, επικράτησαν 2-1 με ανατροπή του Ολυμπιακού και ανέβηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την κορυφή.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και το sportfm.gr καταγράφει τα πέντε συμπεράσματα που… βγήκαν από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Πάρντιου επικράτησε κατά κράτος του Κορμπεράν: Ο Άρης έψαξε με υπομονή στην αγορά για τον αντικαταστάτη του Χερμάν Μπούργος και κατέληξε στο πρόσωπο του Άλαν Πάρντιου. Ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία, πλούσιο βιογραφικό και που ήξερε να κάνει τα απαραίτητα για να επικρατήσει κατά κράτος του Κάρλος Κορμπεράν, σπρώχνοντας την ομάδα του στη νίκη. Πήρε τη μάχη του κέντρου, πρεσάροντας διαρκώς τα χαφ και τα στόπερ των Πειραιωτών, ενώ ενήργησε πολύ πιο γρήγορα από τον «αντίπαλό» του και με τις απλές και λογικές κινήσεις του από τον πάγκο, κατάφερε να φρεσκάρει την ομάδα του και να της δώσει ώθηση.

Μπροστά θα ομορφύνει. Αμυντικά τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Αν μη τι άλλο, τα μεγάλα ζητήματα του Ολυμπιακού είναι η φρεσκάδα και η κακή αμυντική του λειτουργία. Ιδιαίτερα το δεύτερο, κάνει… μπαμ σε κάθε παιχνίδι αφού οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται με χαρακτηριστική ευκολία φάσεις αλλά και γκολ. Με τον Άρη, με την Φράιμπουργκ, σε πολλά ματς γενικότερα, οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν πολλά ζητήματα και η αμυντική λειτουργία δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστεί. Την ίδια ώρα, με την είσοδο των Χάμες, Μπιέλ, Μπακαμπού, Μαρσέλο και των υπόλοιπων μεταγραφών, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα ομορφύνει και θα είναι βελτιωμένος δημιουργικά, αλλά χρειάζονται χρόνο για να δώσουν.

Ο Άρης κέρδισε χρόνο και ηρεμία: Με τον Μανού Γκαρθία σε μεγάλα κέφια, τον Πάρντιου να ντεμπουτάρει και να κάνει πολύ καλό κοουτσάρισμα και τους Μαντσίνι, Πάλμα να υπογράφουν την ανατροπή, ο Άρης πέραν του ματς, κέρδισε χρόνο και ηρεμία. Διότι ήταν σημαντικό για τους «κίτρινους» να πάρουν το τρίποντο, να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και να δουλέψουν στη διακοπή με ηρεμία με τον νέο τους προπονητή. Πάντως, εξ αρχής έβγαλε 3-4 διαφορετικές κομπίνες σε στατικές φάσεις ο Άρης και αυτό φαίνεται πως είναι μια… πινελιά που φρόντισε να βάλει από νωρίς ο Βρετανός τεχνικός! Το ρόστερ των Θεσσαλονικιών δεν είναι κακό, σίγουρα έχει μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές και ο Πάρντιου κατάφερε να μακιγιάρει τις αδυναμίες στον άξονά του με μερικά τρικ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει τον Κορμπεράν: H απόλυση του Κάρλος Κορμπεράν από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» μάλλον ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως εξ αρχής η επιλογή ήταν λάθος αλλά και πως ισως ήταν λάθος και η αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς. Άπειρος για να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο βάρος και την πίεση του πρωταθλητισμού, πόσω μάλλον να διαχειριστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του τόσα μεγάλα ονόματα. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο καράβι και ο Κορμπεράν δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, ενώ και το πώς προσέγγισε αυτά τα 11 παιχνίδια στον πάγκο του, έδειξαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τρεις γκέλες σε πέντε αγωνιστικές είναι πολλές: Το πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε αλλά ούτε και χάθηκε μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Αυτό πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι «ερυθρόλευκοι» και να μην κινηθούν με πανικό, ούτε να βιαστούν για τον αντικαταστάτη του Κορμπεράν. Χρειάζεται χρόνος, ηρεμία και να δουλέψει ο προπονητής με όλες τις νέες μεταγραφές, κάνοντας ένα ντεμαράζ. Άλλωστε υπάρχουν ακόμα 21 αγωνιστικές και άλλες δέκα στα playoffs! Σίγουρα, όμως, οι τρεις απώλειες βαθμών σε πέντε ματς είναι πολλές, όπως και αρκετά μεγάλο το -7 που πρέπει να καλύψει. Ειδικά όταν οι Πειραιώτες έχουν μάθει να τους κυνηγάνε και όχι να κυνηγούν οι ίδιοι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x