sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα «φαντάσματα», το deja vu και τα… παιδιά: Τα «κλειδιά» από το επεισοδιακό Αστέρας-ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας δε μάσησε από το 2-0 του ΠΑΟΚ μέχρι το 90’, γκάζωσε και μέσα σε τέσσερα λεπτά έφερε το ματς στα ίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πήγαινε για μεγάλο διπλό στην Τρίπολη, προηγούνταν με 2-0 του Αστέρα μέχρι το 89’, ωστόσο οι ψυχωμένοι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν τα παράτησαν και μέσα σε τρία λεπτά ξέραναν τον Δικέφαλο για το 2-2!

Μια απώλεια που αφήνει τους φιλοξενούμενους σε απόσταση από τους πρωτοπόρους, ενώ οι γηπεδούχοι έβγαλαν χαρακτήρα και πήραν ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα.

Τα «φαντάσματα» της Τρίπολης εμφανίστηκαν ξανά για τον ΠΑΟΚ:


Ο ΠΑΟΚ αν μη τι άλλο δυσκολεύεται στην έδρα του Αστέρα και γενικά κόντρα στους Αρκάδες δεν έχει και το πιο… εύκολο έργο. Στις 20 μεταξύ τους αναμετρήσεις ως φιλοξενούμενους, ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει μόλις έξι νίκες, σε αντίθεση με τον Αστέρα που έχει πετύχει 10, ενώ υπάρχουν άλλες τέσσερις ισοπαλίες μαζί με τη σημερινή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «αυτοκτόνησε» στην Τρίπολη καθώς θα μπορούσε να είχε πάρει μια εύκολη νίκη και ίσως να μπορούσε να διευρύνει παραπάνω το σκορ, αλλά για ακόμη μια φορά ο Αστέρας «πάγωσε» τους Θεσσαλονικείς και τους… χάλασαν. Κάποια στιγμή το πράγμα γίνεται και «ψυχολογικό», αν και το σημερινό δεν έχει ιδιαίτερη εξήγηση αφού σε λίγα λεπτά γκρέμισαν τα πάντα.

Ο Αστέρας βρίσκει ξανά το DNA του:


Δεν διανύει την καλύτερη του σεζόν ο Αστέρας φέτος και αυτό το είδαμε πολύ έντονα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, από την στιγμή που ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε την ομάδα, οι Αρκάδες βρίσκουν ξανά το DNA τους, προσπαθώντας να παίξουν πιο δημιουργό και καλύτερο σε γενικές γραμμές ποδόσφαιρο. Σιγά-σιγά ο Αστέρας βελτιώνεται και με δουλειά θα αρχίσει πάλι να είναι η ομάδα που ξέρει ο κόσμος τόσα χρόνια. Μια ομάδα που αντικρίζει στα μάτια κάθε αντίπαλο, είτε ανήκουν στο λεγόμενο Big-5 είτε όχι, όπως και φυσικά να μην χάνει εύκολα. Φέτος, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» οι Αρκάδες έχουν μόλις μία ήττα, αυτή από τον Άρη όπου σπατάλησαν πολλές φάσεις για να πάρουν κάτι καλύτερο και με τους άλλους τέσσερις μεγάλους μετράνε τρεις ισοπαλίες και μία νίκη. Ο Αστέρας έβγαλε χαρακτήρα και νοοτροπία που είχε τα περασμένα χρόνια και πρέπει να χτίσουν πάνω σε αυτά τα αποτελέσματα, ενόψει της νέας σεζόν.

Για 85 λεπτά, ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σωστά:


Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός για 85 λεπτά, είχε την κατοχή της μπάλας και απειλούσε συνεχώς την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου. Οι παίκτες του Λουτσέσκου δημιουργούσαν, έφτιαχναν φάσεις, έπαιζαν κάθετα και είχαν πάει αποφασισμένοι για το διπλό στην Τρίπολη. Πολύ καλή εμφάνιση για ακόμη μια φορά από τον νεαρό εξτρέμ, Κωνσταντέλια, επανέρχεται σιγά-σιγά ο Τάισον που πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε ξανά ότι έχει τρομερή ποιότητα και μπορεί να αποβεί κομβικός, φοβερή εμφάνιση και από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, θα μπορούσαν να έχουν φύγει με τη νίκη από το «Θ. Κολοκοτρώνης» αλλά δεν το κατάφεραν. Αν μη τι άλλο, η εμφάνισή τους για 85 λεπτά ήταν αυτή που πρέπει, αλλά στα 9-10 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις που είχαν απομείνει, πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό.



Ένα deja vu από την… ανάποδη:


Αυτό που είδαμε σήμερα στην Τρίπολη ήταν ένα deja vu από τον πρώτο γύρο, όπου ο Αστέρας προηγούνταν με 2-0 και ο ΠΑΟΚ με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 2-2 και… ξενέρωσε τους Αρκάδες, στερώντας τους μια σπουδαία νίκη. Τότε, ήταν με γκολ του Ολιβέιρα στο 90+7’, τώρα ήταν με γκολ του Πίτσου στο 90+4’. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά ματς και τα δυο. Τότε, όπως και σήμερα, η ομάδα που προηγούνταν σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και αυτή που κυνηγούσε το σκορ, βρήκε δύο από το 80’ και μετά. Τρομερές ομοιότητες, απίστευτη διακύμανση, ίδιο σκορ και… τρομερές συγκινήσεις για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης σε Τούμπα και «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο πρωταθλητισμός δεν χωράει τέτοιες «αυτοκτονίες»:


Ο ΠΑΟΚ φέτος κάνει πρωταθλητισμό, έχει παρουσιάσει φοβερή βελτίωση και το τελευταίο διάστημα βγάζει σταθερότητα και παράγει, πιθανότατα, το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τρέχει τρελό αήττητο σερί, με τελευταία ήττα να έρχεται στην «OPAP Arena» από την ΑΕΚ, την οποία και υποδέχεται τώρα στην Τούμπα.

Όταν όμως βρίσκεσαι λίγο πριν τα playoffs, κυνηγάς Παναθηναϊκό-ΑΕΚ και όλα κρίνονται σε κάθε ματς, δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη και τέτοιες «αυτοκτονίες». Πρέπει κάθε παιχνίδι να το εκμεταλλεύεσαι και να μην αφήνεις βαθμούς τόσο… εύκολα. Για να ρεφάρει τώρα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα πρέπει να νικήσει τους «κιτρινόμαυρους» και να μειώσει εκ νέου την απόσταση.

Ο Αστέρας το γύρισε με τον Αλάγκμπε, τον Κωστέα και τον Προύντζο:


Τρία παιδιά από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γυρίσουν ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Αλάγκμπε ήταν δανεικός, ο Άκης Μάντζιος τον ήθελε πίσω και τον εμπιστεύτηκε, με τον Νιγηριανό να τον δικαιώνει στο έπακρο, κάτι που είδαμε και στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό, παίζοντας μάλιστα σε άλλη θέση (σσ. αμυντικός χαφ αντί στόπερ). Ο Κωστέας και ο Προύντζος είναι ακόμα δυο παιδιά που έχουμε ξαναδεί αλλά για λιγοστό χρόνο, ενώ ως το φινάλε θα πάρουν περισσότερο. Αν μη τι άλλο, ο Αστέρας χρειάζεται νεαρά παιδιά και φρέσκα πόδια, ενώ δείχνουν εξ αρχής να αφήνουν θετικές εντυπώσεις. Προφανώς χρειάζονται δουλειά και χρόνο συμμετοχής, αλλά αν μη τι άλλο έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και το είδαμε και σήμερα. Εννοείται πως πρέπει να γίνει αναφορά στον Σίτο, ο οποίος ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP του αγώνα και διαθέτει τρομερή ποιότητα, όντας ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να τραβήξει από το χέρι την ομάδα του.

0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x