Stoiximan Super League

Τρελό κάζο για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον επτάψυχο Αστέρα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μια ανάσα από ένα τεράστιο «διπλό» στην Τρίπολη, αλλά οι τρομερά ψυχωμένοι Αρκάδες βρήκαν δύο γκολ από το 90’ και μετά για να κάνουν απίθανο come-back για το 2-2!

Είδε… φαντάσματα ξανά στη «στοιχειωμένη» Τρίπολη ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε 2-0 στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και έδειχνε πως θα περάσει… αέρα από μια έδρα που δυσκολεύεται συχνά, αλλά οι ψυχωμένοι παίκτες του Άκη Μάντζιου βρήκαν δύο γκολ από το 90’ και μετά για να κάνουν απίθανο come-back για το 2-2!

Ο Σίτο στο 90’ και ο Πίτσου στο 90’+4’… ξέραναν τον «δικέφαλο του βορρά», που είχε ανοίξει το σκορ με τον Νάσμπεργκ (6’) και ο Μπράντον στο 82’ με υπέροχο πλασέ είχε κάνει δύο τα τέρματα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πνίγηκαν στο φινάλε σε μια κουταλιά νερό!

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας παίζει την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ!

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Μάντζιος. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα και οι Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες στην άμυνα. Οι Αλάγκμπε, Σανταφέ στα χαφ, με τους Ριέρα, Κρέσπι, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τον ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην εστία ο Ζίφκο Ζίβκοβιτς, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Σβαμπ, Αουγκούστο στον άξονα, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολιβέιρα.

Το ματς


Πολύ δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από κόρνερ ο Νάσμπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ολιβέιρα έκανε τσαφ και πάσαρε κατά λάθος στον πρώτο και ο στόπερ του ΠΑΟΚ πέτυχε το 1-0.

Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε την κατοχή της μπάλας και απειλούσε συνεχώς την εστία του Παπαδόπουλου για το 2-0. Στο 10ο λεπτό ο Νάρεϊ πέρασε εύκολα την άμυνα του Αστέρα, έκανε το σουτ αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Αστέρα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Ριέρα να βγάζει μια απίστευτη μπαλιά στον Κρέσπι, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά αντί να κοντρολάρει, τελείωσε τη φάση με τη μία και δεν βρήκε εστία για λίγο.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: 0-2

Τα νεύρα δεν έλειψαν από το πρώτο μέρος του αγώνα, υπήρχε αρκετή ένταση και μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Στο 28ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη. Ο Ριέρα έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Κρέσπι το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στο 36ο λεπτό είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Νάρεϊ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Σίτο στο 39ο λεπτό έκανε ένα φοβερό βολέ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε μια εκπληκτική επέμβαση και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό αργότερα έχασαν μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με την μπάλα να περνάει από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0) και τον Αστέρα να καλείται να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο, με το ματς στο ξεκίνημά του να μην έχει κάποια φάση. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι στο 62’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Νάρεϊ έκανε ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και απειλούσαν συνεχώς την αντίπαλη εστία, με τον Αστέρα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 79’ ο Γκαρντάφσκι έπιασε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε δύσκολα και μετά ο Νάσμπεργκ προ του Τιλίκα.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 82’ όταν ο Ράφα Σοάρες έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Μπράντον με υπέροχο τελείωμα με το εξωτερικό νικά τον Παπαδόπουλο για το 2-0 των φιλοξενούμενων. Δυο λεπτά αργότερα ο Τιλίκα έκανε τη σέντρα και ο Προύντζος το πλασέ στην κίνηση που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.



Ο Αστέρας δεν παρέδωσε τα όπλα και δεν εγκατέλειψε στιγμή το παιχνίδι παρότι έμοιαζε… τελειωμένο. Στο 90ο λεπτό ο Κρέσπι έκανε τη σέντρα, ο Κωστέας δεν μπόρεσε να κάνει επαφή και ο Σίτο από κοντά σκόραρε για να μειώσει σε 2-1. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν… ψυχωμένοι και μέσα σε τρία λεπτά ισοφάρισαν σε 2-2, ξεραίνοντας τον ΠΑΟΚ!

Μετά από σέντρα του Τασουλή, ο Πίτσου έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και εκτέλεσε τον Ζίβκοβιτς για να γράψει το 2-2 και να μοιράσει… εγκεφαλικά! Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή και να μειώσει την απόσταση από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ενώ δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μείνει μόνος τρίτος. Ο Αστέρας από την άλλη παρέμεινε στην 9η θέση με 23 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΦΗ.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: 2-2

MVP: Ο Σίτο ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης και αυτός που… τραβάει από το χέρι την ομάδα του στο φινάλε για μια ΕΠΙΚΗ επιστροφή. «Μυρίζεται» το γκολ στο 90’ και με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι μειώνει σε 2-1, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα δεν αφήνει την μπάλα να βγει κόρνερ, κάνει την ατομική ενέργεια και σπάει στον Τασουλή που σερβίρει στον Πίτσου για το 2-2. Εξαιρετικός ο Σίτο!

Η σφυρίχτρα: Ο Τσαγκαράκης σφύριζε αρκετά στο παιχνίδι, ενώ χάρισε κάρτες και από τις δυο μεριές. Δεν είχε τη δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει, αλλά στο πειθαρχικό κομμάτι δεν τα πήγε και τόσο καλά συνολικά.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς live μέσα από το sportfm.gr

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (46’ Γκαρντάφσκι), Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες (87’ Τασουλής), Σανταφέ (70’ Προύντζος), Αλάγκμπε, Κρέσπι, Σίτο, Ριέρα (77’ Τιλίκα), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88’ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (88’ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77’ Τάισον), Ολιβέιρα (68’ Τόμας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x