BCL

Πλήρωσε το κακό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά έδειξε ότι μπορεί η ΑΕΚ!

Παρότι βρέθηκε να χάνει μέχρι και με διαφορά 22 πόντων, η ΑΕΚ επέστρεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε με από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ 55-64 στον πρώτο προημιτελικό για το Basketball Champions League.

Την ήττα με 64-55 γνώρισε στο Ισραήλ και την έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Basketball Champions League.

Η Ένωση πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημά της στο παιχνίδι, μένοντας να χάνει με διαφορά 22 πόντων (28-6) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Τελικά, οι γηπεδούχοι έδειξαν καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στη σειρά, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4.

Έτσι, η ΑΕΚ θα ψάξει την ισοφάριση στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4), ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο ματς, θα διεξαχθεί στο Ισραήλ, την Τετάρτη του Πάσχα (19/4).

Κορυφαίος για την ΑΕΚ οι Κένι Γουίλιαμς (18π.) και Ακίλ Μίτσελ (12π, 7 ασίστ), ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν Σμιθ (20π.) και Ράντολφ (12π.).



Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παρουσιάζει καλή αμυντική εικόνα παίρνοντας προβάδισμα 6-5 με τον Μίτσελ, ωστόσο στη συνέχεια μπλόκαρε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους να χτίσουν διαφορά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο τους. Η Χάποελ έτρεξε απίθανο σερί 21-0 με όπλο της τα τρίποντα, ενώ η ΑΕΚ έκανε συνεχόμενα λάθη και δεν πέτυχε ούτε καλάθι για 6 αγωνιστικά λεπτά. Έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ισραηλινούς μπροστά με 26-6.



Η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με εύστοχο σουτ του Κορνέλιους, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της και έβγαλε αντίδραση. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έφτιαξε σερί 11-0 με συνεχόμενα τρίποντα των Παπαδάκη, Μάιλς και Γουίλαμς, μειώνοντας σε 28-17, ενώ ο Γιάνκοβιτς με δύο βολές έριξε μετά από πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (32-23), ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 36-24.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον «καυτό» Γουίλιαμς να σκοράρει με τρίποντο, φτάνοντας τους 9 προσωπικούς πόντους και μειώνοντας σε 36-27 για την ΑΕΚ, ενώ ο Φλιώνης με πέντε συνεχόμενους δικούς του πόντους έκανε το 39-34! Ο Μπράουν με τρίποντο ξαναέβαλε τους γηπεδούχους στο +8 (46-38) στο 27’, αλλά ο Γουίλιαμς συνέχισε το… βιολί του, μειώνοντας ξανά σε 46-41, πριν ο Κάρινγκτον με buzzer-beater τρίποντο διαμορφώσει το 49-45 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.



Με εύστοχο τρίποντο, ο Μάιλς μείωσε στον πόντο (49-48) με το ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου, με τον Κάρινγκτον να απαντάει για το 52-48. Ο Γουίλιαμς έφτασε τους 18 πόντους, μειώνοντας σε 54-50, ενώ ο Μίτσελ με καλάθι και φάουλ έκανε το 56-53. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί απάντησαν με σερί 9-2 στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 64-55.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 36-24, 49-45, 64-55

Το Live του sport-fm.gr

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x