Χρήστος Ρομπόλης

Το δεκάλεπτο του τρόμου και η αντίδραση της ελπίδας για την ΑΕΚ

Ένα εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο στέρησε από την ΑΕΚ το break στα Ιεροσόλυμα, αλλά η αντίδραση που έβγαλε απέναντι στην Χάποελ δίνει ελπίδες πως υπάρχει γυρισμός από το 0-1.

Η πρώτη μάχη χάθηκε για την ΑΕΚ από… δεκάλεπτο. Το εφιαλτικό πρώτο διάστημα του αγώνα στα Ιεροσόλυμα αποδείχτηκε καθοριστικό, όμως η αντίδραση και η επιστροφή από το -22 προσφέρει ελπίδα για τη συνέχεια και η Χάποελ ουδόλως φαντάζει ανίκητη.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έμοιαζε σαν να μπήκε στον πόλεμο με… παντόφλες. Η διαφορά σε επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης ήταν χαώδης στο ξεκίνημα και αποτυπώθηκε γλαφυρά σε αυτό το 28-6 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι «κιτρινόμαυροι» έχαναν κάθε προσωπική μονομαχία, ήταν εκνευριστικά άστοχοι, αλλά πάνω από όλα απρόσεκτοι μετρώντας 11 λάθη στα πρώτα 13 λεπτά (!) της αναμέτρησης. Η Χάποελ εκμεταλλευόμενη άριστα το μομέντουμ και τη διαφορά στα κριτήρια σφυριγμάτων από τους διαιτητές έκανε ό,τι ήθελε με αφετηρία την πίεση στην μπάλα και κατάληξη τα απίθανα ποσοστά ευστοχίας.

Χάποελ-ΑΕΚ: Άρθρο του Χρ. Ρομπόλη

Η ΑΕΚ, όπως έχει κάνει πολλάκις φέτος, δεν κατέθεσε τα όπλα σκεπτόμενη πιθανή εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει της απαιτητικής συνέχειας και ούσα εξουθενωμένη από τις δοκιμασίες σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Απεναντίας, θωράκισε την άμυνά της, απέκτησε αυτοκυριαρχία, περιόρισε τα λάθη, έπαιξε με υπομονή στην επίθεση και δίχως να κάνει κάτι εξωπραγματικό άρχισε να ροκανίζει μεθοδικά τη διαφορά. Με σταθερό οδηγό το παιχνίδι Μίτσελ και Γιάνκοβιτς από το post και τον συγκινητικό Γουίλιαμς να «πυροβολεί» επέστρεψε για τα καλά στο ματς, πλησίασε αρκετές φορές σε απόσταση βολής και θα είχε προσπεράσει αν δεν υστερούσαν εκκωφαντικά Λεμάρ και Οριόλα, που έκαναν με διαφορά το χειρότερο παιχνίδι τους στην πλέον ακατάλληλη στιγμή. Η πελαγωμένη Χάποελ βρήκε σανίδα σωτηρίας στο πρόσωπο του Σμιθ, αφού ο Χάνκινς έχασε κατά κράτος τη μονομαχία με τον Μίτσελ και τα μεγάλα του σουτ έκριναν το ματς. Όχι όμως και την πρόκριση ακόμη…

Η ΑΕΚ πήρε μια καλή γεύση από τους Ισραηλινούς και διαπίστωσε πως δεν πρόκειται για κάποιο φόβητρο. Είναι ένα καλό σύνολο, αλλά με εμφανείς αδυναμίες και όχι κανέναν ατρόμητο χαρακτήρα, αφού ήταν εμφανές στα βλέμματα όλων ο πανικός όταν η «Ένωση» απλώς... εμφανίστηκε στο παρκέ, έστω με μεγάλη καθυστέρηση. Η εικόνα των πρώτων 11-12 λεπτών αδίκησε κατάφορα όλη τη φετινή της προσπάθεια, αλλά το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια. Αυτή η εκδοχή της «Ένωσης», όχι η… αγουροξυπνημένη της εκκίνησης, είναι ικανή να φέρει τη σειρά στα ίσα τη Μεγάλη Τετάρτη στα Λιόσια και να επιστρέψει στα Ιεροσόλυμα, πιο διαβασμένη, πιο αποφασισμένη, πιο φρέσκια, γενικώς πιο έτοιμη, για μία ακόμη υπέρβαση.

Χάποελ-ΑΕΚ: Άρθρο του Χρ. Ρομπόλη

ΥΓ1: Το ελληνικό μπάσκετ διψά για επιτυχίες στην Ευρώπη που έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ έφτασε στο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο) έχοντας υποχρεωθεί να παίξει τρία ματς-«φωτιά» μέσα σε έξι μέρες, αφού ο ΕΣΑΚΕ όρισε το εξ αναβολής με τον Προμηθέα την Πέμπτη. Λίγη φροντίδα στις ομάδες που μας εκπροσωπούν σε διεθνείς διοργανώσεις δεν θα έβλαπτε. Ας μην πυροβολούμε τα πόδια μας...

ΥΓ2: Ο ορισμός του Game 2 τη Μεγάλη Τετάρτη στις 17:30 είναι παντελώς λάθος. Αλήθεια, πόσος εργαζόμενος κόσμος έχει την ευχέρεια να ανηφορίσει στα Λιόσια εκείνη την ώρα; Και πόσοι θα προτιμήσουν κάτι τέτοιο από την… θαλπωρή του σπιτιού τους, όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν πρώτα το μπάσκετ και στις 19:30 και τη ρεβάνς της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο; Με αυτόν τον ορισμό είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν πάνω από 3.000 στις κερκίδες. Αντί να οριστεί Τετάρτη το πρώτο ματς (με την ΑΕΚ να παίζει τρίτο εκτός έδρας ματς σε έξι μέρες και την Χάποελ να παίζει την Κυριακή ντέρμπι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και το δεύτερο Τρίτη, έγινε το αντίστροφο. Ερασιτεχνισμοί…

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x