Euroleague

Κάνααν στο sport-fm.gr: «Για σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός-Δεν ασχολούμαι με τα περί Ντόρσεϊ»

Ο Αϊζέια Κάνααν μίλησε στο sport-fm.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, τη δική του άνοδο, τα περί Ντόρσεϊ και όχι μόνο.

Πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αϊζέια Κάνααν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (71-95).

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr για τη σημασία της συγκεκριμένης επικράτησης, αλλά και του 10-0 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, θυμήθηκε τα… προηγούμενα που είχε με τους «πράσινους», ενώ σχολίασε τα περί συγκρίσεων με Ντόρσεϊ και πιθανής επιστροφής του στο λιμάνι.

Παράλληλα απέφυγε τις μεγαλοστομίες λέγοντας απλώς πως ο Ολυμπιακός χτίζεται για μεγάλα πράγματα και δήλωσε ευλογημένος που ανήκει στις τάξεις του.

Κάνααν: «Για σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός»

Αναλυτικά η συνέντευξη του 31χρονου άσου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν;
«Από ομαδικής άποψης, ναι. Είχαμε δείξει και σε προηγούμενα παιχνίδια πάντως πως μπορούμε να παίξουμε τόσο καλά. Η χρονιά είναι μεγάλη, ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και για μας κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση, είναι ευκαιρία για να προσθέτουμε κάτι νέο και να γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία για μια εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι και φάνηκε».

-Περίμενες τόσο εμφατική νίκη σε μια τόσο «καυτή» έδρα;
«Ξέραμε πως είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες και ότι θα παίζαμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Όμως εκτελέσαμε πολύ καλά το πλάνο μας, παίξαμε πολύ καλά σαν ομάδα, κυκλοφορήσαμε γρήγορα την μπάλα και αξιοποιήσαμε τον ψηλό μας (σ.σ. Φαλ). Προερχόμασταν από δύο σκληρές ήττες, αλλά βγάλαμε αντίδραση και κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

-Γνωρίζεις πως ήταν η δέκατη σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού;
«Δεν είμαι Έλληνας, αλλά έχω αντιληφθεί την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και ξέρω πόσο πολλά σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτό το 10-0. Είναι πάντα καλό να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια, θες να είσαι πάντα στην πλευρά του νικητή στα ντέρμπι».

-Είχες κάποια… προηγούμενα με τον κόσμο, γιατί είχες αναφέρει σε μια άλλη συνέντευξη πως σου είχαν πετάξει αντικείμενα παλαιότερα;
«Την τελευταία φορά που έπαιξα στο ΟΑΚΑ με την Ούνιξ, όσο έκανα κάποιες δηλώσεις μού πετούσαν καφέδες ή προσπαθούσαν να με φτύσουν. Δεν ήταν και πολύ… ευγενικοί. Τέτοια μικρά πράγματα τα θυμάσαι, αλλά εγώ δεν το παίρνω προσωπικά. Ελπίζω το κοινό να καταλαβαίνει πως εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να βοηθήσουμε την ομάδα μας να κερδίσει».

-Τι λέει για την ομάδα σου το γεγονός ότι παίξατε τόσο καλά χωρίς τον Βεζένκοφ, που είναι δυνάμει MVP της Ευρωλίγκας;
«Μας έλειψε, είναι κρίμα που είχε αυτόν τον μικρό τραυματισμό, αλλά έχουμε μια ομάδα με βάθος. Όταν απουσιάζει κάποιος, οι υπόλοιποι κάνουν βήματα μπροστά και καλύπτουμε σαν σύνολο την απουσία του. Είναι πολύ σημαντικό για μας που χωρίς έναν τόσο πολύτιμο παίκτη καταφέραμε να αποδώσουμε τόσο καλό μπάσκετ και να πάρουμε μια τόσο σημαντική νίκη. Λέει πολλά για το πόσο καλή είναι η ομάδα μας».

Κάνααν: «Για σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός»

-Τις τελευταίες εβδομάδες η απόδοσή σου έχει ανέβει αρκετά σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Έχει αλλάξει κάτι, νιώθεις να έχεις προσαρμοστεί καλύτερα στον ρόλο σου;
«Απλώς προσάρμοσα την προσέγγισή μου στο παιχνίδι και βρήκα τα πατήματά μου. Οι συμπαίκτες μου κάνουν καλή δουλειά στο να με βρίσκουν στο γήπεδο. Θα πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου και στο τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα μου. Όταν μου ζητείται να μπω, το δείχνω και κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε».

-Βλέποντας τις αντιδράσεις στα social media, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αρχίσει να σε αγαπά…
«Το ελπίζω (γέλια). Προσπαθώ να δίνω ό,τι μπορώ και όποτε μου ζητηθεί για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Νιώθω καλά στην ομάδα και θέλω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της ομάδας και του κόσμου στο πρόσωπό μου».

-Γιατί, ξέρεις, υπάρχουν πάντα οι συγκρίσεις με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τις τελευταίες μέρες τα σενάρια για πιθανή επιστροφή… Είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα αυτό;
«Δεν ασχολούμαι με αυτά. Κάνω ό,τι μου ζητηθεί από την ομάδα, ελέγχω ό,τι μπορώ να ελέγξω εγώ, προσπαθώ για το καλύτερο κάθε φορά που είμαι στο παρκέ, είτε για προπόνηση, είτε για αγώνες. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και αφήνω τους υπόλοιπους να ασχολούνται με τη δική τους».

-Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια ανάσα από την κορυφή, αλλά και λίγες νίκες πάνω από το όριο της οκτάδας. Είναι τρελή η φετινή Ευρωλίγκα, έτσι;
«Ναι, έτσι είναι (γέλια). Είναι φανταστική η φετινή Ευρωλίγκα. Από το καλοκαίρι φαινόταν πως το επίπεδο φέτος θα ήταν ακόμη πιο ψηλό με τις κινήσεις που έγιναν και πως θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές καλές ομάδες, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη, οι διαφορές είναι μικρές. Αυτό είναι καλό, θες να συμμετέχεις σε μια τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση».

-Τι σου αφήνει το 2022; Έκανες καλές εμφανίσεις στην Ούνιξ και στη Γαλατάσαραϊ και τώρα αρχίζεις να δείχνει τι μπορείς να προσφέρεις στον Ολυμπιακό…
«Το 2022 για μένα ήταν εξαιρετικό. Όταν έχω υγεία εγώ και η οικογένειά μου πρωτίστως και όταν μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, είμαι ευτυχισμένος. Ειδικά τώρα που μπορώ να παίζω το παιχνίδι που αγαπώ και να είμαι μέλος ενός σπουδαίου οργανισμού με μεγάλες βλέψεις, όπως ο Ολυμπιακός. Νιώθω ευλογημένος καθημερινά που ξυπνάω και μπορώ να παίζω μπάσκετ. Ελπίζω να συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια».

-Και μια ευχή για το 2023… Ίσως ένα τριπλ-κράουν;
«Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι. Η ομάδα να συνεχίσει να εξελίσσεται, όπως κι εγώ. Δεν θέλω να βλέπω πολύ μακριά και να μιλάω από τώρα για τίτλους, αλλά χτίζουμε την ομάδα για να πετύχει κάτι σπουδαίο και κάθε παιχνίδι είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x