Ελλάδα

Πάει Νίκαια μετά το… μεθύσι της πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ιωνικός Νικαίας θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Μονακό για το Final Four της Ευρωλίγκας.

Μετά την Ευρωλίγκα και τα… ουράνια, ο Ολυμπιακός «προσγειώνεται» στην ελληνική πραγματικότητα. Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα, οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν ξανά αγώνα για τη Stoiximan Basket League.

Συγκεκριμένα, για την 25η αγωνιστική η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει στο κλειστό του Πλάτωνα τον Ιωνικό (8/5, 20:00, ΕΡΤ3). Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στο Φάληρο, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 109-65.

Τελευταίο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν αυτό κόντρα στη Λάρισα, που έγινε στις 16 Απριλίου και η νίκη ήρθε με σκορ 93-84. Από τότε, ακολούθησε για την ομάδα του Πειραιά η δυνατή και περιπετειώδης σειρά των playoffs της Ευρωλίγκας με τη Μονακό, με την κατάληξη να ήταν… ονειρική, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε στο πέμπτο και τελευταίο ματς, στο ΣΕΦ, παίρνοντας την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Μετά, λοιπόν, το… μεθύσι της πρόκρισης, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να μπει ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενόψει του ταξιδιού στο Βελιγράδι (19-21/5). Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως έβγαλαν τη σειρά με τους Μονεγάσκους χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και έτσι θα είναι πλήρεις, αφού επέστρεψε και ο Χασάν Μάρτιν στις επάλξεις. Από ‘κει και πέρα, δεν αποκλείεται να ξεκουραστούν ορισμένοι από τους παίκτες που τράβηξαν το μεγαλύτερο… κουπί.

Βαθμολογικά, υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι στο 20-1 και είναι περίπου «κλειδωμένο» ότι θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Από την άλλη, ο Ιωνικός είναι στην προτελευταία θέση με 6-16, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια» και την επόμενη σεζόν. Αυτό γιατί, έχει την ισοβαθμία με τον Ηρακλή, ο οποίος είναι στο 6-17 και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου υποδέχεται τον… Παναθηναϊκό. Συνεπώς, η ομάδα της Νίκαιας έχει ένα πολύ σημαντικό «μαξιλαράκι». Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν και δικά τους... παιδιά στη Νίκαια, αφού εκεί αγωνίζεται ο Ιωσήφ Κολοβέρος (ως δανεικός), αλλά και οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Νίκος Αρσενόπουλος, που αγωνίστηκαν στους Πειραιώτες τα προηγούμενα χρόνια.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Φούφης, Μαγκλογιάννης και Κανελλόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:
Σάββατο 7/5
Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 69-60
Προμηθέας Πάτρας-Ηρακλής 78-69
Άρης-Λάρισα 82-70
ΑΕΚ-Περιστέρι 78-72
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών 78-68

Κυριακή 8/5
Ιωνικός Basket-Ολυμπιακός (20:00/ΕΡΤ3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x