Ελλάδα

Ο Σλούκας κέρδισε τη μονομαχία με τον Γουόκαπ: Τι λένε οι αριθμοί

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την κρίσιμη μάχη με τον Τόμας Γουόκαπ στο τρίτο ντέρμπι «αιωνίων» στη σεζόν.

Μπορεί ο Κώστας Σλούκας να μην… θάμπωσε με την απόδοσή του, μπορεί σε κάποιες στιγμές να εκβίασε προσπάθειες θέλοντας να αποδείξει πράγματα στην πρώην ομάδα του, ωστόσο οι αριθμοί μαρτυρούν πως αυτή τη φορά ήταν ο νικητής στο match-up με τον Τόμας Γουόκαπ, που αποδείχτηκε καθοριστικό στη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (54-66).

Σε... απόλυτους αριθμούς, η στατιστική έγραψε πως ο Σλούκας είχε σε 23:37 στο παρκέ 5 πόντους (2/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 1/1 βολή), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 3 κερδισμένα φάουλ με 7 στην αξιολόγηση, ενώ ο Γουόκαπ σε 32:40 είχε 2 πόντους (1/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 τάπες, 1 κερδισμένα φάουλ και 4 στην αξιολόγηση.

Οι δυο τους βρέθηκαν ταυτόχρονα στο παρκέ για 17 λεπτά και στο διάστημα αυτό ο Σλούκας είχε 3 πόντους, 4 ασίστ και 2 λάθη έναντι 0, 0 και 3 του Γουόκαπ στις ίδιες στατιστικές κατηγορίες. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό το επί μέρους σκορ ήταν 36-17 υπέρ του Παναθηναϊκού (!), ο οποίος είχε πέρα από το +19 σε αυτά τα λεπτά 6 περισσότερα ριμπάουντ και 5 περισσότερες ασίστ.

Συνολικά στα 23:27 που αγωνίστηκε ο Σλούκας, ο Παναθηναϊκός είχε επί μέρους σκορ 46-28, με το +18 να αποτελεί το μεγαλύτερο +/- για τους «πράσινους». Αντίθετα, στα 32:40 του Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός ήταν στο -13, που ήταν το χειρότερο νούμερο για τους γηπεδούχους (τόσο είχε και ο Αϊζέια Κάνααν).

Σε αυτό το κομμάτι, η πρόοδος Σλούκα από το πρώτο μέχρι το τρίτο ντέρμπι της σεζόν είναι εντυπωσιακή.

Στο πρώτο, για το Σούπερ Καπ στη Ρόδο, με τον 33χρονο γκαρντ στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε -16 πόντους, -12 ριμπάουντ και -12 ασίστ σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο, για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, με τον Σλούκα στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε -4 πόντους, +4 ριμπάουντ και -5 ασίστ.

Στο τρίτο, το χθεσινό στο ΣΕΦ για την Stoiximan Basket League, με τον αρχηγό του στην πεντάδα ο Παναθηναϊκός είχε +18 πόντους, +1 ριμπάουντ και +6 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλέον παραγωγικά λεπτά του Σλούκα στο παρκέ ήταν όταν ήταν στο ίδιο σχήμα με τους Ντίνο Μήτογλου (37-21 το επί μέρους σκορ), Ματίας Λεσόρ (31-15) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (44-28).





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x