Euroleague

Ντάνστον στο sport-fm.gr: «Έχω ρόλο ηγέτη στην Εφές - Φανταστικοί οι οπαδοί του Ολυμπιακού»

Σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr, ο Μπράιαντ Ντάνστον αποθέωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε ότι παραμένει στην Εφές γιατί απολαμβάνει το ρόλο του ηγέτη.

Έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές με την φανέλα του Ολυμπιακού τις σεζόν 2013-2014 και 2014-2015, ο Μπράιαντ Ντάνστον επέστρεψε για πολλοστή φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος την Πέμπτη (7/11) και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με τα χρώματα της Ανατολού Εφές απέναντι στην πρώην ομάδα του με 90-65.

Ο Αμερικανός σέντερ μιλώντας στο sport-fm.gr, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το πέρασμα του από τους «ερυθρόλευκους», αποθέωσε τον κόσμο των Πειραιωτών για το πάθος του, ενώ αποκάλυψε τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο από τη ζωή στην Ελλάδα.

Επίσης, δήλωσε ότι οι στόχοι της τουρκικής ομάδας παραμένουν πάντα οι ίδιοι στην Ευρώπη αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα Ευρώπη, τονίζοντας ότι η ανάληψη περισσότερων αγωνιστικών ευθυνών στην Εφές, είναι αυτό που τον κρατά τόσα χρόνια στην γειτονική χώρα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το προσωπικό του επίτευγμα των 1000+ ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα αλλά και τη συμβουλή που του έδωσε ο προπονητής του στο κολέγιο που αγωνιζόταν και την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπράιαντ Ντάνστον στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για την επιστροφή του στον Πειραιά και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά με τα “ερυθρόλευκα”: «Είναι πάντα ξεχωριστό το συναίσθημα να επιστρέφω ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, οι οπαδοί είναι φανταστικοί και η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία. Παρόλο που ήμουν εδώ μόλις δυο χρόνια, ήταν σημαντικά για την καριέρα μου. Κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψω. Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς, όμως τώρα έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-2021 με την Εφές, έναν σύλλογο που έχω ταυτιστεί και όλα είναι πολύ καλά εκεί».

Για τις διαφορές Εφές και Ολυμπιακού και τη χαρά του για τις περσινές επιτυχίες: «Η διαφορά με τον Ολυμπιακό ήταν ότι στην Ελλάδα υπήρχαν ήδη παίκτες που σήκωναν το βάρος της φανέλας και των υψηλών στόχων, ενώ στην Κωνσταντινούπολη έπρεπε να το κάνω εγώ αυτό. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος όταν φτάσαμε πέρσι στον τελικό της Ευρωλίγκας, καθώς η δουλειά εμένα και των συμπαικτών μου, είχε ανταμειφθεί. Το κλίμα είναι εξαιρετικό αυτή τη στιγμή και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω».



Για το τι του λείπει από τον ελληνικό τρόπο ζωής: «Αυτό που δεν ευχαριστιέμαι στην Τουρκία όσο στην Ελλάδα είναι το να πηγαίνω στην παραλία. Είναι κάτι που είχα συνηθίσει να κάνω, μιας και υπάρχουν παντού πανέμορφες παραλίες. Όπως είπα ξανά, οι οπαδοί είναι φανταστικοί εδώ, ενώ και κάποιοι συμπαίκτες μου, μου έλειψαν αρκετά».

Για αυτό που τον κρατά στην Τουρκία τόσα χρόνια: «Αυτό που με έχει κάνει να παραμείνω στην Τουρκία τόσα χρόνια, δεν μπορώ να το εξηγήσω εύκολα. Όταν πήγα εκεί την πρώτη χρονιά, ήμουν κάπως έξω από τα νερά μου και έψαχνα να βρω το δρόμο μου. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου, αλλά όταν ένιωσα ότι αποτελώ έναν από τους ηγέτες της ομάδας όλα άλλαξαν μέσα μου, αφού κατάλαβα ότι έχω περισσότερες ευθύνες».



Για το που στοχεύει ο ίδιος και η Εφές τη φετινή σεζόν: «Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντοτε οι ίδιοι. Σίγουρα στην Τουρκία η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ενώ στην Ευρωλίγκα κοιτάμε αρχικά να μπούμε στα playoffs και από εκεί και μετά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσωπικά δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Κοιτάζω να αγωνίζομαι με την ίδια ενέργεια σε κάθε ματς και να βοηθήσω τον σύλλογό μου να φτάσει εκεί που θέλει».

Για το γεγονός πως έσπασε το φράγμα των 1.000 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα: «Είναι κάτι σημαντικό, όχι τόσο ως νούμερο, αλλά ως ανταμοιβή. Ο προπονητής μου στο κολέγιο, μου έλεγε συνεχώς ότι για να γίνεις επαγγελματίας και να παραμείνεις αρκετά χρόνια στο άθλημα, θα πρέπει να παλεύεις σε κάθε φάση για το ριμπάουντ. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x