Euroleague

Σφαιρόπουλος: «Σημαντικό, αλλά όχι τελικός»

Σημαντική, αλλά όχι καθοριστική χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Το αντιμετωπίζουμε σαν όλα τα άλλα ματς», τόνισε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε για την 10η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε το στίγμα, με στόχο να αποφορτίσει τους παίκτες του. «Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία μας, κόντρα σε μία ομάδα με πλούσιο ρόστερ και εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Όλοι ξέρουμε τη δυναμική της. Το αποδεικνύει το σερί της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και συμπλήρωσε:

«Θέλω να παίξουμε με προσήλωση στην άμυνα για να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου και στην επίθεση να διαβάσουμε τις αδυναμίες τους, να είμαστε ομαδικοί και έξυπνοι. Στην προετοιμασία μας δεν αλλάζει κάτι αφού με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε πρέπει να κάνουμε τα σωστά. Αυτό θα κάνουμε για άλλη μία φορά και αύριο».

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για:

-το αν η ήττα από τη Γαλατά θα αυξήσει την… σκληράδα της Φενέρ:

«Οπωσδήποτε. Ξέρουμε και τον προπονητή τους και η ήττα θα λειτουργήσει θετικά. Είμαι σίγουρος πως θα είναι πιο συγκεντρωμένοι και με μεγαλύτερη θέληση».

-το αν ενδεχόμενη νίκη, θα δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά:

«Όχι δεν θα σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ η νίκη αύριο. Εμείς δεν τα κοιτάμε αυτά. Κοιτάμε μόνο το προσεχές παιχνίδι. Σε αυτό έχουμε αφοσιωθεί. Αν νικήσουμε, απλά θα προσθέσουμε άλλη μία νίκη στη πορεία μας και τίποτα περισσότερο».

-το αν πιστεύει ότι μπορεί να αγχώσει τους παίκτες του το… «πρέπει» της νίκης;

«Δε νομίζω πως υπάρχει «πρέπει». Δεν είναι ένας τελικός. Είναι ένα καλό παιχνίδι με μία καλή ομάδα και τίποτα παραπάνω. Ο,τι προετοιμασία κάναμε μέχρι τώρα κάνουμε και για τη Φενέρ. Το ίδιο θα κάνουμε αν νικήσουμε ή χάσουμε. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να λειτουργεί σωστά ανεξαρτήτου αποτελέσματος και αντιπάλου. Το πιο σημαντικό, είναι να παίξουμε όπως μπορούμε».

-το αν θα είναι στη δωδεκάδα ο Αγραβάνης:

«Ο Αγραβάνης έκανε μία προπόνηση σε φουλ ρυθμό χθες και θα κάνει και σήμερα. Την τελική απόφαση για τη δωδεκάδα θα την πάρουμε αύριο. Αν παίξει, θα είναι σε θέση να βοηθήσει για λίγο για να δώσει λύσεις, αν και ακόμα δεν είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς ρυθμού και φυσικής κατάστασης».

-το πώς θα αντιμετωπιστούν οι Γκάουντολοκ, Μπογκντάνοβιτς, αλλά και την καλή κατάσταση του Βέσελι:

«Έχουμε σχεδιάσει πως θα μαρκάρουμε όλα τα ατού του αντιπάλου. Δεν είναι μόνο ο Γκάουντλοκ, ο Μπογκντάνοβιτς και ο Βέσελι. Έχουν πολλούς παίκτες. Όσο πιο πιστά «πατήσουμε» πάνω στο πλάνο μας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και απέδειξε πως μπορεί να βρει λύσεις ακόμα και με σχήματα «ανάγκης» όπως με τον Ντάρντεν στο «4», αλλά και με δύο σέντερ στην πεντάδα. Όλοι όσοι παίζον είτε 5 είτε 35 λεπτά, πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω. Όλοι είναι χρήσιμοι σε αυτό το επίπεδο».

-τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο:

«Ο κόσμος είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας. Χαιρόμαστε που έχει γίνει Sold out και περιμένουμε την υποστήριξή του. Τους περιμένουμε να έρθουν να μας συμπαρασταθούν. Τα παιδιά έχουν δείξει πως αξίζουν αυτή τη συμπαράσταση. Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x