sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έτοιμος για σημαντικό «δεύτερο» ρόλο στους Κινγκς ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ φαίνεται πως θα έχει έναν αξιόλογο χρόνο και ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο των Κινγκς, όπως διαμορφώνεται το ρόστερ τους. Ποια τα δεδομένα για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για το ΝΒΑ. Και φαίνεται πως η βασική προϋπόθεση που είχε θέση για να πάει στους Κινγκς, να έχει ουσιαστικό και όχι συμπληρωματικό ή… διακοσμητικό ρόλο στην ομάδα, γίνεται πραγματικότητα.

Το ρόστερ της ομάδας του Σακραμέντο φαίνεται πως ουσιαστικά έχει συμπληρωθεί, αφού απομένουν μόνο κάποιες αποφάσεις για να συμπληρωθεί η 15άδα, όπως τα two-way contracts και η τύχη των ρούκι. Η ομάδα της Καλιφόρνια κατάφερε να πετύχει τις βασικές της προτεραιότητες στην offseason, που ήταν να κρατήσει στο ρόστερ τους βασικούς Ντομάντας Σαμπόνις και Χάρισον Μπαρνς, που υπέγραψαν νέα συμβόλαια. O πρώτος είχε φέτος 19,1 πόντους (37,3% στα τρίποντα), 12,3 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ σε 34,6 λεπτά ανά αγώνα, ενώ ο δεύτερος είχε 15,1 πόντους (37,4% στα τρίποντα), 4,5 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 32,5 λεπτά κατά μέσο όρο. Παράλληλα με την παραχώρηση του Ρισόν Χολμς δημιούργησαν αρκετό χώρο στο salary cap για να τους περισσέψουν χρήματα και να διατηρήσουν ακέραιο τον κορμό που οδήγησε την ομάδα μέχρι τα ημιτελικά της Δύσης.

Βεζένκοφ: Για σημαντικό «δεύτερο» ρόλο στους Κινγκς

Ο MVP της Ευρωλίγκας αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στον Ολυμπιακό, αλλά με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ρόστερ και το depth chart των Κινγκς (και που δεν πρόκειται να αλλάξουν) φαίνεται πως θα έχει έναν δεύτερο μεν, αλλά αρκετά σημαντικό ρόλο στο ροτέισον. Για τις θέσεις των δύο βασικών φόργουορντ προορίζονται ο Χάρισον Μπαρνς και ο Κίγκαν Μάρεϊ, με τον τελευταίο στην ρούκι σεζόν του να έχει 12,2 πόντους με 41,6% στα τρίποντα, 4,6 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 29,8 λεπτά ανά αγώνα. Οι δυο τους θα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά ο Βεζένκοφ φαίνεται πως θα μπορεί να έχει τουλάχιστον 20 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Ανταγωνιστές του Βεζένκοφ σε αυτά τα συμπληρωματικά λεπτά από τον πάγκο θα είναι ο Τρέι Λάιλς για τη θέση «4» (μπορεί να παίξει και στο «5» ο συγκεκριμένος) και οι Κρις Ντουάρτε και Κέσλερ Έντουαρντς για τη θέση «3». Προφανώς ο πρώην άσος των Πειραιωτών θα πρέπει να κερδίσει με την παρουσία του στις προπονήσεις και τους αγώνες τα λεπτά αυτά και ενδεχομένως να μπορέσει να τα «αυγατίσει».

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, οι Κινγκς έχουν στο «1» τους ΝτιΆαρον Φοξ και Ντέιβιον Μίτσελ, στο «2» τον Μαλίκ Μονκ, τον Κέβιν Χέρτερ και τον Κρις Ντουάρτε. Οι δύο τελευταίοι μπορούν να ανέβουν και στο «3», μαζί με τους Χάρισον Μπαρνς Κρις Ντουάρτε και Κέσλερ Έντουαρντς. Ο Κίγκαν Μάρεϊ θεωρείται το βασικό 4άρι, με τον Σάσα Βεζένκοφ (που μπορεί να δοκιμαστεί και στο «3») και τον Τρέι Λάιλς (που μπορεί να ανέβει και στο «5») να αποτελούν τα back up. Ο Ντομάντας Σαμπόνις παίζει χωρίς αντίπαλο στη θέση «5» (αν και μπορεί να κατέβει για λίγα λεπτά και στο «4») έχοντας back up τον Ουκρανό Άλεξ Λεν και πιθανώς τον Πορτογάλο Νέμις Κέτια. Ο τελευταίος μαζί με τον σούτινγκ γκαρντ Κίον Έλις λογικά θα συνεχίσουν με two way contracts, ενώ ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για τον γκαρντ Πι Τζέι Ντόζιερ και δεν έχει αποφασιστεί η τύχη των «πλάγιων» Κόλμπι Τζόουνς και Τζέιλεν Σλόουσον, που επελέγησαν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ.

Βεζένκοφ: Για σημαντικό «δεύτερο» ρόλο στους Κινγκς

Ένα σύστημα που… θυμίζει ο Ολυμπιακό


Ο Σάσα Βεζένκοφ φαίνεται πως μπορεί να προσαρμοστεί άψογα στο νέο του περιβάλλον. Οι Κινγκς δεν είναι ομάδα που βασίζεται στις ορέξεις ενός ή δύο παικτών που αντιμετωπίζουν ως… αναγκαίο κακό τους συμπαίκτες τους. Απεναντίας, τόσο ο Ντομάντας Σαμπόνις όσο και ο ΝτιΆαρον Φοξ είναι παίκτες που δημιουργούν όχι μόνο για την πάρτη τους, αλλά και για το σύνολο. Ο Μάικ Μπράουν έχει επηρεαστεί από τη συνεργασία του με τον Στιβ Κερ στους Γουόριορς τα προηγούμενα χρόνια και έχει δημιουργήσει μια επίθεση πολύ «δημοκρατική», που θυμίζει πολύ αυτή του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Σακραμέντο αποφεύγει την κατάχρηση της ντρίμπλας και το πολύ ένας εναντίον ενός (που «βασιλεύει» στις περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ), ενώ στηρίζεται πολύ περισσότερο στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, στη διαρκή κίνηση και τη δημιουργία καλών αποστάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Κινγκς ήταν πρώτη ομάδα σε offensive rating στην κανονική περίοδο με 118,6 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ ήταν έβδομη ομάδα στο πρωτάθλημα στο ποσοστό των καλαθιών της που προέρχονταν από ασίστ με 62,6%. Το Σακραμέντο είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και οκτώ παίκτες με περισσότερα από 15 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Όλα αυτά μαρτυρούν πως ο Βεζένκοφ είναι δυνατό όχι απλώς να… υπάρχει στους Κινγκς, αλλά να κερδίσει αρχικά έναν σημαντικό ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο, τον οποίο είναι στο δικό του χέρι στην πορεία να μεγαλώσει ή να δει να περιορίζεται.

Βεζένκοφ: Για σημαντικό «δεύτερο» ρόλο στους Κινγκς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x