sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Με τον τρόπο της, αλλά χωρίς ένταση: 5 σημεία από το διπλό κορυφής της ΑΕΚ στον Βόλο

Τα σημεία που ξεχώρισαν από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό (0-1).

Δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρότι άγχωσε τους φίλους της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από το Πανθεσσαλικό (0-1) και εδραίωσε τη θέση της στην κορυφή της Stoiximan Super League μετά από τρεις αγωνιστικές. Ας δούμε τα σημεία που ξεχώρισαν από το «τρίποντο» της ΑΕΚ στον Βόλο.

-Με τον δικό της τρόπο: Για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ βρήκε γκολ με τον τρόπο που αρέσει στον Ματίας Αλμέιδα. Πίεση ψηλά, κλέψιμο, γρήγορο τρανζίσιον και καλό τελείωμα. Όλα αυτά έγιναν στο 9’, με τον Γκαρσία να κλέβει από τον Τάχατο, να συνεργάζεται με τον Αραούχο και να σερβίρει στον Πινέδα που με άψογο πλασέ στην κίνηση πέτυχε το τέρμα που έκρινε το ματς. Ένα γλυκό deja vu για τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν σκοράρει αμέτρητες φορές με τον ίδιο τρόπο φέτος.

-Έκανε unlock στον Βόλο από νωρίς: Η ΑΕΚ δεν την πάτησε όπως ο Παναθηναϊκός την Κυριακή γιατί βρήκε γρήγορα τον τρόπο να σκοράρει. Ο Βόλος έδειξε εξ αρχής διάθεση να παίξει πολύ κλειστά, παρατάσσοντας ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με αυτή στη Λεωφόρο, αλλά το τέρμα στο 9’ άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν το ίδιο «ταμπουρωμένα» σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ακόμη και αφότου βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Βόλος-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία από το 0-1

-Έλειψε η ένταση στην ΑΕΚ: Μολονότι το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε με τον συνήθη τρόπο της ΑΕΚ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να παίζουν σε χαμηλή ταχύτητα, δεν είχαν τη γνωστή ένταση στο παιχνίδι τους και έμοιαζαν να επαναπαύονται στο προβάδισμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει. Η «Ένωση» δεν το πλήρωσε, αν και στις 2-3 ολιγωρίες που είχε θα μπορούσε να τιμωρηθεί. Ακόμη κι ο Ματίας Αλμέιδα για πρώτη φορά έκανε τόσο αργά στο παιχνίδι παρεμβάσεις από τον πάγκο, με τις πρώτες αλλαγές στο 74’.

-Θέλει χρόνο ο Μοχαμάντι: Ο Μιλάντ Μοχαμάντι έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο Μουντιάλ. Είχε καλά τρεξίματα και έδειξε αρκετά fit, αλλά ήταν φανερό ότι του έλειψε ο αγωνιστικός ρυθμός. Παρότι είχε αρκετά ανεβάσματα, περισσότερα από τον Ρότα στο απέναντι άκρο, ο Ιρανός είχε πολλές ημιτελείς προσπάθειες και έδειξε ότι θέλει χρόνο για να θυμίσει τον παίκτη που ήταν πρώτος στην ιεραρχία των αριστερών μπακ της ΑΕΚ, πάνω και από τον Χατζισαφί.

-Φοβήθηκε χωρίς λόγο, ρίσκαρε πολύ αργά και με μέτρο: Ο Βόλος για πολλοστή φορά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα του, που άλλωστε καταλήφθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παρατάχθηκε με σκοπό ένα νέο… 0-0, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά παρότι δέχτηκε νωρίς το γκολ, άργησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν ταμπουρωμένοι όλο το πρώτο ημίχρονο, ζωήρεψαν αρκετά στο δεύτερο αλλά και πάλι πήραν ελάχιστα ρίσκα και έβγαλαν μια εικόνα θαρρείς και πρώτο τους μέλημα ήταν να μην δεχτούν δεύτερο γκολ και όχι να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x