sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πολλαπλά οφέλη και ο… μαέστρος Φορτούνης: Τα πέντε σημεία από τον Βόλο

Τα πέντε συμπεράσματα από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου στην πρεμιέρα των φετινών playoffs.

Η άνετη νίκη του Ολυμπιακού και τα πέντε συμπεράσματα από τον Βόλο.

Έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φορτούνη και πετυχαίνοντας τρία γκολ από στατικές φάσεις, οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 στο Πανθεσσαλικό δίχως να χρειαστεί να φορτσάρουν στο Πανθεσσαλικό.

*Δεν έπεσε στην παγίδα: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φορτσάτος στα φετινά playoffs, δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε άνοδο. Το όφελος των Πειραιωτών από το συγκεκριμένο ματς δεν είναι μόνο ένα. Βασικό; Η νίκη με την οποία παραμένει σε τροχιά τίτλου, γνωρίζοντας ότι κάποια από τις δύο ομάδες που είναι από πάνω του (ή και οι δύο), δεδομένα θα έχαναν βαθμούς. Επιπλέον, είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρουσιάστηκε έτοιμος πνευματικά έπειτα από μία μεγάλη νίκη, όπως ήταν το 3-1 επί της ΑΕΚ στην «OPAP Arena», καταφέρνοντας να μην παρασυρθεί από τα συναισθήματά του.

*Με μαέστρο τον Φορτούνη: Το «διπλό» του Ολυμπιακού στον Βόλο φέρει την ποδοσφαιρική σφραγίδα του 30χρονου άσου, καθώς είναι μέσα και στα τρία γκολ που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» με το 3ο να το έχει πετύχει ο ίδιος με φάουλ. Άλλωστε, όλα τα τέρματα των Πειραιωτών ήταν από στημένες φάσεις. Από δικό του κόρνερ και μπιλιάρδο στην άμυνα του Βόλου έγινε το 0-1 με εκτέλεση του Κασάμι από κοντά. Από δικά του πόδια, με τον Χάμες σκαλοπάτι έγινε το 0-2 στο 36’ από κεφαλιά του Μπακαμπού, ενώ κρατούσε το καλό για το τέλος με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το κόρνερ με το οποίο έπιασε στον ύπνο τον Κλέιμαν και Τσοκάνη. Επιπλέον, αυτός σέρβιρε και στην πρώτη φάση των Πειραιωτών, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής ο Ροντινέι. Ένα γεμάτο ματς (σε μέρα που δεν έπαιξε στα κόκκινα η ομάδα του) που θύμισε Φορτούνη από τα παλιά. Σε συνέχεια ούτως ή άλλως της προόδου που δείχνει τον τελευταίο καιρό, φωνάζοντας δυνατά ότι «είμαι ξανά εδώ».



*Βρήκε γκολ από στημένα: Μία από τις αδυναμίες του φετινού Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι δεν παίρνει εύκολα γκολ μέσω στατικών φάσεων και πρόκειται για κάτι που του κοστίζει από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Από το καλοκαίρι στα προκριματικά. Στον Βόλο, ωστόσο, οι Πειραιώτες δημιούργησαν, απείλησαν και «καθάρισαν» με τη συγκεκριμένη συνταγή. Τα τρία γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από στατικές φάσεις και όλες από τα πόδια του Φορτούνη, ενώ και η πρώτη του φάση με πρωταγωνιστή τον Ροντινέι έγινε μέσω κόρνερ. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει διάρκεια ή αν πρόκειται για κάτι συγκυριακό και αν οφείλεται στην ποιότητα του Φορτούνη.





*Κράτησε δυνάμεις για τη συνέχεια...: Ο Ολυμπιακός πέτυχε άκοπα τον στόχο του στον Βόλο. Υπό την έννοια ότι δεν σπατάλησε δυνάμεις στο Πανθεσσαλικό, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ με τον Κασάμι, με το οποίο έβγαλε από τους ώμους του το όποιο βάρος είχε, ενώ πήγε στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων και στο β’ μέρος οι μηχανές δούλεψαν στο… ρελαντί. Έτσι δεν χρειάστηκε να αδειάσει τις μπαταρίες του και έφυγε από τον Βόλο χωρίς νέες απώλειες, αφού η εξέλιξη της αναμέτρησης ευνόησε ώστε να προφυλαχθεί και ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος είχε πάρει κάρτα από το πρώτο μέρος, έχοντας απέναντί του τον μακράν πιο επικίνδυνο παίκτη των γηπεδούχων (Οζέγκοβιτς).

*Όποιος χάσει βαθμούς με τον Βόλο: Δεν αποτελεί είδηση ότι η ομάδα της Μαγνησίας είναι ο αδύναμος κρίκος στα playoffs. Το ξέραμε και πριν την πρεμιέρα. Ήδη έχει κάνει μία υπέρβαση με την παρουσία της στο μίνι πρωτάθλημα και θα ισχύει το ίδιο αν κερδίσει το ό,τιδήποτε από εδώ και πέρα. Σε ό,τι αφορά τη «μάχη» του τίτλου, το αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό, ενίσχυσε την άποψη ότι όποια διεκδικήτρια χάσει βαθμούς απέναντι στον Βόλο, θα βγει… χαμένη, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει να δώσει πολλά πράγματα από εδώ και πέρα και αυτήν τη στιγμή μοιάζει δύσκολο να κάνει ζημιές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x