Διονύσης Δεσύλλας

Η επίθεση σε ΑΕΚ και παρασκήνιο, οι μεταγραφές και η εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς

Οι βασικοί άξονες της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε δημοσίως έπειτα από καιρό και είπε πολλά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM, εξαπέλυσε τα βέλη του στην ΑΕΚ, μίλησε ανοιχτά για παρασκήνιο και «κλεμμένο πρωτάθλημα», τόνισε ότι η «Ένωση» είχε κρούσματα Covid στο ντέρμπι με το «τριφύλλι» και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, τις μεταγραφές και την εμπιστοσύνη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτοί ήταν και οι βασικοί άξονες της δημόσια τοποθέτησης του Γιάννη Αλαφούζου.

Κόντρα σε ΑΕΚ, Μελισσανίδη, ΕΠΟ και παρασκήνιο

Ο Γιάννης Αλαφούζος πέρασε στην αντεπίθεση και έβαλε κατά της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Τόνισε ότι η «Ένωση» έκλεψε το φετινό πρωτάθλημα, μίλησε δημοσίως για κρούσματα Covid από τους «κιτρινόμαυρους» στο παιχνίδι με το «τριφύλλι» (από τα οποία κόλλησαν οι «πράσινοι»), τονίζοντας ότι από την ΑΕΚ απέκρυψαν κάτι τέτοιο. Η ευθεία επίθεση στον Μελισσανίδη δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο παρασκήνιο, για να οριστεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Ξέρουμε ποιος ήταν ο πρωτοστάτης σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή. Ο κ. Μελισσανίδης».

Επίσης, αναφερόμενος στο παρασκήνιο ο Αλαφούζος αναφέρθηκε κατά διαιτησίας, ΕΠΟ, Μπένετ και Μπαλτάκου, κάνοντας λόγο για «κακό συνδυασμό» και για επηρεασμό και αλλοίωση από συγκεκριμένες διαιτησίες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως αυτή του Νταμπάνοβιτς, του Σιδηρόπουλου, του Διαμαντόπουλου, αλλά και των… φερόμενων μεθυσμένων διαιτητών. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για αδιαφορία.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς

Στη συνέντευξή του ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε, φυσικά, και στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δείχνοντας και το «αύριο» στην ομάδα. Έσταξε μέλι για τον προπονητή και αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ ευχάριστο ενόψει της συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός χαράζει τον δικό του δρόμο με τον Σέρβο, έχει βάλει τις βάσεις που ήθελε και με το παραπάνω και πλέον κοιτάζει μόνο ψηλότερα!

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός έχει αρχίσει ήδη από τον Ιανουάριο και ο στόχος στα μεταγραφικά είναι αρχικά να έχουν γίνει 3-4 σημαντικές προσθήκες μέχρι τις 15 Ιουνίου! Αυτό σημαίνει ότι φέτος υπάρχει προεργασία για να καλυφθούν κενά και να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση. Οι υπόλοιπες κινήσεις θα γίνουν στη συνέχεια. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του: «Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά μετά τον Ιανουάριο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».

Τα μηδενικά χρέη

Μια ακόμη σημαντική τοποθέτηση από τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν αυτή σχετικά με το «καθάρισμα» των χρεών. Πλέον, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει τα βάρη του παρελθόντος, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αναφέρεται στον 2017, παραδεχόμενος τα λάθη, που έγιναν από πλευράς του και τις δυσκολίες, που υπήρξαν σε οικονομικό επίπεδο. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον ο Παναθηναϊκός πορεύεται, έχοντας αφήσει στο παρελθόν τον οικονομικό βραχνά, που τον είχε ταλαιπωρήσει…



Καταλήγοντας, πρέπει να επισημανθεί ότι η παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν δυναμική. Μίλησε χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα, είπε όλα όσα ήθελε χωρίς να κρυφτεί και, πλην των καταγγελιών, έστειλε το μήνυμα για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πορευτεί με μοναδικό στόχο να δυναμώσει σε κάθε επίπεδο. Και έτσι θα σχεδιαστεί για τη νέα χρονιά. Είναι σημαντικό ότι θα γίνουν μεταγραφές εγκαίρως, μια και ακολουθεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα ή αν θέλετε ο πρώτος μεγάλος στόχος, αυτός της συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Από εκεί και πέρα, οι διεκδίκηση των τίτλων και το "πρέπει" γι αυτούς μπαίνουν ξανά σε... ετήσια βάση στην Παναθηναϊκή ζωή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x